Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum se fac cele mai gustoase brânzoaice cu stafide

Cum se fac cele mai gustoase brânzoaice cu stafide

Ingrediente: 500 g faina, un cub de drojdie de bere, 100 g unt, 2 linguri de zahar, 200 ml de lapte, 3 oua, o lingura de coaja rasa de lamaie, 150 g de branza dulce, 100 g de telemea, doua linguri de zahar pudra, 100 g de stafide, doua linguri de rom.
Preparare: Se dizolva o lingurita de zahar si drojdia de bere în laptele caldut, apoi se toarna într-o adancitura facuta în faina cernuta. Se framanta cu un ou batut, cu un praf de sare si restul de zahar, coaja de lamaie si la sfarsit untul topit. Se acopera si se lasa la dospit 20-25 de minute. Separat, se pregateste umplutura din branza dulce cu telemeaua rasa, un ou, o lingura de zahar pudra si stafidele tinute în rom. Din aluatul crescut se întind doua foi; una se pune într-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune apoi umplutura si se acopera cu cealalta foaie din aluat. Se taie cu varful cutitului doar cat sa se marcheze branzoaicele si se lasa din nou la dospit 10 minute. Se unge cu ou si se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 de minute.

 

Sursa: codrosu.ro

  • Descoperire șocantă lângă trupul medicului găsit fără viață în camera de gardă – ce ținea în mână Ștefania Szabo
  • „A fost otrăvită!” Dezvăluiri cutremurătoare după moartea Ștefaniei Szabo! Ce a ieșit la iveală la doar câteva ore după ce doctorița a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Ultimă oră: Rezultate neașteptate în autopsia doctoriței Ștefania Szabo – detaliul care schimbă totul
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vezi si reteta pentru poale-n brau:

Poalele-n brau sunt preferatele mele si cel mai mult imi place sa le prepar de sarbatori atunci cand ne adunam cu totii din toate colturile tarii acasa. Iata o retetea simpla cu care nu vei da gres! Cine nu a mancat pana acum poale-n brau moldovenesti sau branzoaice, trebuie neaparat sa le incerce macar o data.

Ingrediente:
Pentru aluat dospit: 500 g faina, 200 ml lapte, 3 oua, 100 ml ulei, 200 g zahar, 1 praf sare, 25 g drojdie, 150 gr stafide, 60 de grame de unt.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Donald Trump explică decizia de reducere a trupelor americane din România: „Nu e mare lucru”. Pentagonul confirmă „realinierea strategică” a forțelor din Europa
  • Rusia avertizează Uniunea Europeană: „Orice confiscare de active va avea un răspuns dureros”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Pentru umplutura: 350 g branza de vaci, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 fiola esenta rom sau vanilie, 2 oua, 3 linguri gris.

Pentru uns:1 galbenus, 3 linguri lapte

Mod de preparare:

Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios.
Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei. Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat 10 minute. Se amestecă laptele cu ouăle, uleiul, restul de zahăr, untul şi aromele. Se adaugă un paf de sare şi drojdia dizolvată, apoi se incorporează făina treptat şi se frământă bine aluatul, până devine un pic poros. Se unge un castron mare cu ulei, se pune bila de aluat, acoperită cu un strat de ulei și o cârpă şi se lasă la dospit până se dublează în cantitate. Se pregăteşte umplutura de brânză, astfel încât ultimul să fie turnat grişul, care se mai ajustează în funcţie de cât de densă vreţi să fie la final crema.

Se întinde bila de aluat dospit cu un făcăleţ şi se taie în pătrate, care se umplu cu cremă de brânză şi se împăturesc de colţuri, care se presează deasupra, ca un plic.

Amestecaţi ouăle cu lapte pentru uns şi daţi pe deasupra plăcintelor cu o pensulă de gătit.

Se dau poalele-n brâu la cuptor pentru circa 30 de minute, după care se ung cu apă cu zahăr şi se pudrează sau nu cu zahăr.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum se pregătesc cele mai bune jumări, ca la români nicăieri în lume!

Cum se pregătesc cele mai bune jumări, ca la români nicăieri în lume!

Sarmale de post cu ciuperci în foi de viță

Sarmale de post cu ciuperci în foi de viță

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale
Actualitate

Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului
Actualitate

Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact