Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum se gătește corect fasolea pentru a elimina balonarea. Secretul pe care multe gospodine nu l-au aflat:

Iahnie de fasole de post după rețeta tradițională

Fasolea iahnie  este o mâncare iubită de români, o mancare traditionala foarte sanatoasa si gustoasa. Desi se prepara usor, fasolea necesita timp de pregatire inainte de a o gati. Iata de ce ingrediente ai nevoie: 500 g fasole uscată, 2 cepe mari, 6 căţei usturoi, 250 ml bulion, 2 foi dafin, 2 morcovi, 1 linguriţă cimbru, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 1 lingură, pastă de ardei dulce, 1 linguriţă zahăr, ulei, pătrunjel, mărar
Mod de preparare:

Trebuie neaparat sa lași o zi și o noapte, la înmuiat, fasolea boabe, în apă rece, schimband apa de 2, 3 ori (nu lasi in aceasi apa)

Fierbi fasolea în 2-3 ape, poti pune puțin bicarbonat ca sa elimini efectul debalonare. După ce dai prima oară în fiert, arunci apa şi o înlocuiești cu alta, tot fierbinte.Repeti acest pas si a doua oara, iar În ultima apă adaugi foile de dafin și sarea. Între timp cureți ceapa, morcovul şi usturoiul. Le toci mărunt, încingi uleiul și le pui la călit, întâi ceapa, după 5 minute morcovul și, la sfârșit, usturoiul.

  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Surpriză după exit-poll-uri: rezultatele oficiale ale alegerilor din București 2025 schimbă clasamentul
  • Cancerul pancreatic: 10 simptome timpurii pe care nu trebuie să le treci cu vederea
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ca să nu se prindă, stingi cu puțină apă de la fasole. Pui bulionul şi zahărul, continui cu pasta de ardei dulce. Lași pe foc ca să capete consistența unui sos mai gros și apoi adaugi fasolea scursă de apă.

Spre sfârșit presari cimbrul, mărarul, pătrunjelul, boiaua și sărezi și piperezi după gust. Mai lași să fiarbă un pic și stingi focul.

  • Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
  • Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
  • Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

 

Fasolea se gaseste intr-o varietate de marimi, forme si gusturi. Ea este plina de substante nutritive si fibre. Are un gust bun, fie ca este proaspata, uscata, congelata sau conservata. Fasolea este disponibila de-a lungul intregului an si poate fi preparata intr-o mare varietate de feluri, indiferent ca e vorba de micul dejun, pranz sau cina.

1. Se recomanda maxim 3 cani de fasole pe saptamana
Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.

Fasolea se incadreaza in doua categorii separate de alimente. Ea face parte atat din grupul legumelor, cat si din grupul „carnurilor” si alimentelor-boabe. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos.

2. Plina de fibre
Fasolea este plina de fibre atat solubile, cat si insolubile. Ea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace.

Mai mult, fibrele promoveaza sanatatea tractului digestiv si pot reduce unele tipuri de cancer. Fasolea contribuie si la mentinerea cantitatii de zahar sau glucoza, niveluri esentiale pentru reducerea riscului de a dezvolta diabet si pentru combaterea acestei afectiuni.

3. Vitaminele si mineralele din fasole
Fasolea contine o varietate de vitamine si minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu si fier. Calciul si fosforul joaca un rol vital in sanatatea oaselor. Potasiul actioneaza impreuna cu sodiul pentru a mentine o tensiune arteriala sanatoasa. Acidul folic este o vitamina B, adesea asociata cu sanatatea sarcinii. El este necesar pentru producerea si intretinerea celulor noi.

Magneziul are mai multe scopuri in organism: sustine functiile musculare si nervoase, mentine sistemul imunitar, se ingrijeste de sanatatea oaselor si a tensiunii arteriale si ajuta la metabolizarea energiei. Fierul este o parte importanta a proteinelor de transport de oxigen in sange si promoveaza dezvoltarea sanatoasa a celulelor.

4. O alternativa vegetariana
Fasolea este o leguma, dar contine proteine valoroase, adesea asociate cu cele din carne. Acest lucru face din ele o alternativa la carne pentru vegetarieni sau pentru cei care vor sa limiteze aportul de produse de origine animala. Fasolea este un substitut sanatos si pentru inima. Ea nu contine colesterol sau grasimi saturate si are in general o cantitate limitata de grasimi.

5. Fasolea este un produs alimentar sanatos si comod
In timp ce fasolea uscata face parte din recomandarile sanatoase, uneori nu este foarte convenabila daca ai o viata ocupata, pentru ca iti trebuie un timp relativ mare pentru a o gati. Din fericire, si conservele de fasole sunt o alternativa sanatoasa. Ele pot fi adaugate direct din cutie intr-o salata de-a dreptul delicioasa.

Zdrobeste fasolea fiarta si amestec-o cu sos de salsa pentru un aperitiv gustos.

Cand folosesti fasolea din conserva insa, asigura-te ca acorzi atentie etichetei nutritionale. Acest lucru iti va permite sa indentifici ingredientele ascunse sau excesul de sodiu care nu e foarte bun pentru sanatatea ta.

csid.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cel mai tare truc! Uite ce se întâmplă dacă pui nucile în congelator

Cel mai tare truc! Uite ce se întâmplă dacă pui nucile în congelator

Tocăniță de ghebe, cea mai delicioasă și mai sănătoasă mâncare de post

Tocăniță de ghebe, cea mai delicioasă și mai sănătoasă mâncare de post

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact