Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum se prepară cea mai sănătoasă supă cremă de castraveți și iaurt, merită încercată de toată lumea!

Cum se prepară cea mai sănătoasă supă cremă de castraveți și iaurt, merită încercată de toată lumea!

Astazi te invatam cum sa prepari o reteta simpla, fresh si sanatoasa din legume si iaurt grecesc. Combinatia acestor ingrediente iti vor oferi o experienta deosebita tie si celor dragi. Iata de ce ai nevoie:
2 castraveți mari, restul tocată, 1 1/2 cani de iaurt simplu grecesc, 3 linguri de suc proaspăt de lămâie
1ceapa rosie de apa, tocată, 2 căței de usturoi, 1/3 ceasca de marar tocat marunt, 1 legatura de patrunejel, 2 linguri de frunze de tarhon, 3 linguri de ulei de masline,sare, 1 ardei gras proaspat, 1/2 ceapă roșie, tocata fin, piper alb rasnit

Mod de preparare:

Taie castravetii bucatele si pune-i in blender. Amesteca castravetii cu iaurtul grecesc, zeama de la lamaie, ceapa, usturoiul, mararul tarhonul si 1 lingura de ulei de masline. Blenduieste amestecul pana se va omogeniza. Asezoneaza cu sare si piper, acopera amestecul si las-o la frigider aproximativ o ora.
O poti asezona cu feliute de ceapa, sau bucatele de castraveti si cu ulei de masline.
Pofta buna!

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vezi si reteta pentru salata de pui cu rucola:

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Salată cu pui şi rucola – o alegere extrem de potrivită pentru cei care vor să mănânce sățios, ieftin și mai mult decât gustos. Se face rapid și ușor, așa că o poți pregăti dimineața înainte să mergi la muncă. Prânzul perfect, cina ideală!

INGREDIENTE:

2 piepţi de pui, 300 g rucola, 1 salată verde, 3-4 roşii, 1 ardei roşu, sare, piper, cimbru – după gust, 1 ceapă roşie, 2 linguri ulei de măsline, 1-2 lingurite oţet balsamic, zeama de la o lămâie

Mod de preparare:
Curăţă şi spală salata verde şi rucola şi se lasă să se scurgă.Curăţă ceapa, ardeiul şi taie-le cubuleţe, ca pentru salată. Rupe frunzele de salată şi rucola şi se pun într-un bol împreună cu celelalte legume.
Separat, spală pieptul în câteva ape şi lasă să se scurgă. Taie fâşii, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, unge cu unt şi lasă așa câteva minute.
În acest timp, pregăteşte grătarul și pune bucăţile de piept, la rumenit. Se întorc la intervale de 5 minute, ca să nu se ardă.
Pieptul de pui se taie bucățele care se pun în bol împreună cu salata, roşiile tăiate felii şi celelalte legume şi se condimentează cu sare, piper şi ulei de măsline. Adaugă oţetul balsamic şi zeamă de lămâie, după gust.

Sursa:retete.unica.ro

Vezi si reteta pentru budinca de cartofi cu dovlecei:

Budincă de cartofi cu dovleac – dintr-o tavă întreagă hrănești toată familia. Alegere perfectă pentru o masă sățioasă în zilele reci de toamnă. De ce? E ieftină, gustoasă, rapidă și nu te ține mult în picioare. Poftă bună!

Ingrediente: 1/2 lingura busuioc, 150 lingura pătrunjel, 1 lingurita piper măcinat, 100 g şuncă feliată, 200 ml smântână, 6 ouă, sare, 2 linguri parmezan
2 roşii, 4 fire pătrunjel, 2 linguri unt, 600 g dovleac, 1 kg cartofi

Mod de preparare: Spală cartofii şi apoi pune-i la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă la răcit şi apoi se curăţă de coajă şi se taie fâşii.Dovleacul se spală, se curăţă de coajă, apoi pulpa rămasă se taie în pătrăţele. Acestea se călesc 5 minute în unt, apoi se condimentează cu busuioc, pătrunjel şi piper.
Într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu felii de şuncă, se pun cartofii tăiaţi fâşii, alternând cu bucăţile de dovleac. Separat, se bat bine ouăle cu smântâna şi puţină sare. Toarnă amestecul deasupra straturilor cu cartofi şi dovleac.
Se pun şi restul de felii de şuncă rămase şi se dă la cuptor, la 180 °C, pentru aproximativ 50 de minute.
După ce s-a rumenit, se scoate budinca din cuptor, se presară pe deasupra parmezanul.

Sursa:retete.unica.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Supă de roșii cu găluște de post

Supă de roșii cu găluște de post

Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă

Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact