Astazi te invatam cum sa prepari o reteta simpla, fresh si sanatoasa din legume si iaurt grecesc. Combinatia acestor ingrediente iti vor oferi o experienta deosebita tie si celor dragi. Iata de ce ai nevoie:
2 castraveți mari, restul tocată, 1 1/2 cani de iaurt simplu grecesc, 3 linguri de suc proaspăt de lămâie
1ceapa rosie de apa, tocată, 2 căței de usturoi, 1/3 ceasca de marar tocat marunt, 1 legatura de patrunejel, 2 linguri de frunze de tarhon, 3 linguri de ulei de masline,sare, 1 ardei gras proaspat, 1/2 ceapă roșie, tocata fin, piper alb rasnit
Mod de preparare:
Taie castravetii bucatele si pune-i in blender. Amesteca castravetii cu iaurtul grecesc, zeama de la lamaie, ceapa, usturoiul, mararul tarhonul si 1 lingura de ulei de masline. Blenduieste amestecul pana se va omogeniza. Asezoneaza cu sare si piper, acopera amestecul si las-o la frigider aproximativ o ora.
O poti asezona cu feliute de ceapa, sau bucatele de castraveti si cu ulei de masline.
Pofta buna!
Vezi si reteta pentru salata de pui cu rucola:
Salată cu pui şi rucola – o alegere extrem de potrivită pentru cei care vor să mănânce sățios, ieftin și mai mult decât gustos. Se face rapid și ușor, așa că o poți pregăti dimineața înainte să mergi la muncă. Prânzul perfect, cina ideală!
INGREDIENTE:
2 piepţi de pui, 300 g rucola, 1 salată verde, 3-4 roşii, 1 ardei roşu, sare, piper, cimbru – după gust, 1 ceapă roşie, 2 linguri ulei de măsline, 1-2 lingurite oţet balsamic, zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Curăţă şi spală salata verde şi rucola şi se lasă să se scurgă.Curăţă ceapa, ardeiul şi taie-le cubuleţe, ca pentru salată. Rupe frunzele de salată şi rucola şi se pun într-un bol împreună cu celelalte legume.
Separat, spală pieptul în câteva ape şi lasă să se scurgă. Taie fâşii, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, unge cu unt şi lasă așa câteva minute.
În acest timp, pregăteşte grătarul și pune bucăţile de piept, la rumenit. Se întorc la intervale de 5 minute, ca să nu se ardă.
Pieptul de pui se taie bucățele care se pun în bol împreună cu salata, roşiile tăiate felii şi celelalte legume şi se condimentează cu sare, piper şi ulei de măsline. Adaugă oţetul balsamic şi zeamă de lămâie, după gust.
Sursa:retete.unica.ro
Vezi si reteta pentru budinca de cartofi cu dovlecei:
Budincă de cartofi cu dovleac – dintr-o tavă întreagă hrănești toată familia. Alegere perfectă pentru o masă sățioasă în zilele reci de toamnă. De ce? E ieftină, gustoasă, rapidă și nu te ține mult în picioare. Poftă bună!
Ingrediente: 1/2 lingura busuioc, 150 lingura pătrunjel, 1 lingurita piper măcinat, 100 g şuncă feliată, 200 ml smântână, 6 ouă, sare, 2 linguri parmezan
2 roşii, 4 fire pătrunjel, 2 linguri unt, 600 g dovleac, 1 kg cartofi
Mod de preparare: Spală cartofii şi apoi pune-i la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă la răcit şi apoi se curăţă de coajă şi se taie fâşii.Dovleacul se spală, se curăţă de coajă, apoi pulpa rămasă se taie în pătrăţele. Acestea se călesc 5 minute în unt, apoi se condimentează cu busuioc, pătrunjel şi piper.
Într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu felii de şuncă, se pun cartofii tăiaţi fâşii, alternând cu bucăţile de dovleac. Separat, se bat bine ouăle cu smântâna şi puţină sare. Toarnă amestecul deasupra straturilor cu cartofi şi dovleac.
Se pun şi restul de felii de şuncă rămase şi se dă la cuptor, la 180 °C, pentru aproximativ 50 de minute.
După ce s-a rumenit, se scoate budinca din cuptor, se presară pe deasupra parmezanul.
Sursa:retete.unica.ro