Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum se prepară iaurtul grecesc acasă. Uite care sunt cele două ingrediente de care ai nevoie!

Cum se prepară iaurtul grecesc acasă. Uite care sunt cele două ingrediente de care ai nevoie!

Iaurtul grecesc e o specialitate din lapte, cremoasa si gustoasa, care, astazi se gaseste in supermarket-uri la preturi accesibile, dar care se poate prepara foarte usor si acasa.

Pentru a face iaurt grecesc acasa nu ai nevoie decat de 1 litru de lapte si 3 linguri de iaurt.

Mod de preparare:

  • Poziția în care dormi îți poate spune mai multe despre tine decât crezi
  • Destin fabulos: Ce zodii vor avea parte de un deceniu de fericire și împliniri extraordinare
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

– Mai intai se pune la fiert laptele intr-o oala, iar atunci cand da in fiert se da de-o parte si se lasa putin la racit intr-un vas de ceramica.

– Cand laptele este cald se adauga iaurtul si apoi se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa peste noapte sa fermenteze.

– A doua zi se ia iaurtul si se trece printr-o sita (tapetata cu un tifon ) pusa deasupra unui vas (un pahar sau un borcan).

  • Tragedie la un azil de bătrâni: 10 morți și 20 de răniți într-un incendiu devastator. Autoritățile au declanșat ancheta
  • Crimă șocantă în Teleorman: Mihaela, mamă a trei copii, ucisă cu 15 lovituri de cuțit chiar în fața bisericii de fostul soț. Avea ordin de protecție
  • Carne de Vită: Diferența dintre Produsul de Supermarket și Cel de la Fermă
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Sfat: Puneti iaurtul in frigider pentru ca strecurarea sa dureaza cateva ore, dar aveti grija sa nu strecurati nici prea mult ca nu mai iese iaurt, ci branza.

Iaurtul grecesc se foloseste in multe diete, servit cu miere sau fructe sau folosit ca baza pentru tzatziki.

Sursa: aflacum.ro

 

Vezi cum se prepara placinta cu iaurt si afine:

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta, 1 kg iaurt gras, 8 oua, 300 gr zahar, 4 linguri de gris, coaja de la o lamaie
1 pliculet zahar vanilat, afine congelate.

Mod de preparare:

Iaurtul, ouale, zaharul, grisul si coaja de lamaie, se amesteca intr-un vas inalt.

Impartim foile de placinta in 3, tapetam o tava inalta cu hartie de copt si punem prima parte de foi, ungem ultima foaie cu putin ulei si turnam jumatate de compozitie si cateva afine congelate, apoi a doua parte de foi, ungem ultima foaie, turnam restul de compozitie si afine, punem utima parte de foi, peste care se pun 2 oua batute cu 1 paharel de iaurt.

Intepam din loc in loc placinta si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cam 30 minute.

Pofta buna!

 

Sursa: bucataras.ro

 

Vezi reteta pentru placinta de iaurt cu lamaie:

Această placintă cu iaurt si lămâie nu numai ca este foarte gustoasă dar nici nu necesita multe ingrediente și are un timp de preparare destul de scurt.
Pentru 6-8 porţii: timp de preparare 30 de minute.
Ai nevoie de:

1 pachet foi de plăcintă din comerţ
1 kilogram iaurt grecesc, 8 ouă, 300 g zahăr. coajă rasă de la 1/2 lămâie, 1 esenţă de vanilie

Mod de preparare:
1. Se bat bine ouăle cu iaurtul, până ce se omogenizează iar compoziţia devine ca o crema, apoi adaugă zahărul în ploaie, esenţă de vanilie şi coajă rasă de lămâie.
2. În tava de plăcintă tapetată cu hârtie de copt aşează o parte din foi, toarnă o parte din umplutură, jumătate din compoziţie apoi mai adaugă foi, toarnă restul umpluturii, iar la final acoperă cu ultimele foi de plăcintă. Se poate unge cu puţin ou bătut dar nu este obligatoriu.
3. Pune tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 20 de minute. Foile de deasupra ar trebui să fie maron-aurii atunci când plăcinta este gata.
Poftă buna!

Dacă ți-a fost de folos, distribuie rețeta și prietenilor!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum se prepară cea mai delicioasă omletă cu bacon, ceapă și cașcaval la cuptor!

Cum se prepară cea mai delicioasă omletă cu bacon, ceapă și cașcaval la cuptor!

Mâncărică de ardei copți cu roșii

Mâncărică de ardei copți cu roșii

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?
Actualitate

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Tragedie în lumea medicală: viața ascunsă a doctoriței Ștefania Szabo – divorț, conflicte și acuzații grave înainte de moarte
Actualitate

Tragedie în lumea medicală: viața ascunsă a doctoriței Ștefania Szabo – divorț, conflicte și acuzații grave înainte de moarte

Citeste mai multDetails
Controverse la Maternitatea din Bârlad: O femeie cu contracții a fost diagnosticată cu „sarcină închipuită”
Actualitate

Controverse la Maternitatea din Bârlad: O femeie cu contracții a fost diagnosticată cu „sarcină închipuită”

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact