Gătitul poate are efecte terapeutice asupra oamenilor, deoarece ne dezvoltă creativitatea, ne face să ne simțim bine, dar ne ajută să și mâncăm mai sănătos și savuros! Vom găti împreună o rețetă interesantă și de-a dreptul delicioasă, o adevărată sursă de sănătate pentru corp și suflet, inspirată din cultura indiană. Pentru a prepara Curry de Pui avem nevoie de: 1 kilogram de pui CocoRico, 500 de grame de cartofi, 500 de grame de ceapă, 1 lingură de pastă de creveți, 3 căței de usturoi, 5 frunze de curry, 200 de grame de lapte de cocos, 2 linguri de coriandru boabe, 1 linguriță de piper boabe, 1 linguriță de boabe de orez, 1 linguriță de zahăr, 2 ardei iuți, 1/2 lingurițe de turmeric, 1/4 lingurițe de lemongrass pudră, 1/2 lingurițe de scorțișoară, 1/2 steluță de anason, 1 cuișor, 5 linguri de ulei și sare. Mod de preparare: Măcinați în mașina de cafea toate condimentele uscate începând de la coriandru și până la cuișoare. Într-o tigaie în care veți prepara curry-ul, prăjiți pasta de creveți făra grasime. Puneți-o în blender. Puneți peste ea ceapa curățată, tăiată bucăți și usturoiul curățat. Măcinați până devine totul pastă. Adăugați apoi condimentele măcinate și mixați încă puțin. Aceasta este pasta curry. În tigaie încingeți uleiul și prăjiți puiul pe ambele părți până devine rumen. Scoateți-l din tigaie. În uleiul rămas adăugați pasta curry și prăjiți-o 10 minute, amestecând des. Adăugați puiul înapoi în tigaie împreună cu cartofii tăiați cuburi și frunzele de curry. Adăugați laptele de cocos și 1 1/2 căni de apă. Condimentați cu sare după gust. Amestecați pentru o omogenizare completă. Fierbeți curry cu capacul pus pe jumatate, timp de 45 minute. CocoRico vă urează poftă bună!