Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Dacă ți-a mai rămas orez fiert, atunci pregătește neapărat această budincă, rumenă cu gust apetisant de cașcaval, mozarella și șuncă

Dacă ți-a mai rămas orez fiert, atunci  pregătește neapărat această budincă, rumenă cu gust  apetisant de cașcaval, mozarella și șuncă

Prima oară am gustat-o la o prietenă și am râs de ea, dar imediat după ce i-am simțit gustul, m-am îndrăgostit de aceasta budinca. Iata cum se prepara!

Ingrediente:4 pahare de orez;100 g șuncă;0,5 mănunchi de pătrunjel;1 pahar de lapte;250 g mozzarella;1 morcov;2 ouă;100 g cașcaval;piper negru, după gust;sare, după gust.

Mod de preparare:

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

1.Dați mozzarella prin răzătoare sau rupeți-o mărunt cu mâinile.
2.Dați morcovul prin răzătoare mare.
3.Șunca tăiați-o cubulețe.
4.Tocați mărunt pătrunjelul.
5.Amestecați toate aceste ingrediente cu orezul fiert.
6.În blender mixați ouăle, adăugați cașcavalul ras, turnați laptele, sărați și piperați.
7.Ungeți tava cu ulei. În tavă puneți masa cu orez și turnați deasupra compoziția cu ou.
8.Dați tava în cuptorul preîncălzit la 200° timp de 30 minute.Serviți budinca ca garnitură sau ca fel de mâncare principal. Păstrați această rețetă rapidă a unei budinci delicioase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

De ce este bine să avem orez fiert în frigider:

Pentru ca de multe ori seara, cand ma intorc acasa de la munca nu mai am energia necesara pentru a gati ceva de mancare, este ideal sa apelam la ,,ingredientele versatile” precum orezul deja fiert.Daca vorbim despre orez brun, integral, este cu atat mai bine, fiindca este mai sanatos. Secretul este sa fierbi din timpul weekend-ului, spre exemplu duminica seara cand deja esti in mentalitatea de „urmeaza luni, ma duc la birou”, cateva portii de orez pe care le poti integra apoi, in timpul saptamanii, in numeroase feluri de mancare – de la un mic dejun cu orez, cereale si fructe, pana la o cina suprinzator de rapida, cum ar fi salata cu ton si orez. Unde mai pui si ca daca retetele iti permit, poti jongla cu ingrediente astfel incat pe aceleasi principii de baza ale unui fel de mancare, sa faci cate o cina pentru fiecare seara a saptamanii de lucru. Pe exemplul retetei de mai sus, poti inlocui tonul cu orice alt peste preferi, poti pune mai putina zeama de lamaie si adauga niste bucatele de grapefruit decojit si curatat de pielita, sau poti adauga alte ingrediente care ti se pare ca ar face salata mai gustoasa.
De asemenea, a avea un ingredient versatil semi-preparat chiar de tine inca de duminica, iti permite sa pregatesti seara, in timpul saptamanii si pranzul pentru a doua zi, pentru a evita sa mananci din nou la cantina sau food court si pentru a avea controlul absolut asupra mesei tale!

Proprietati orez:

Orezul, venerat în multe comunităţi, considerat un superaliment, este nelipsit din dieta asiaticilor. În China antică, de exemplu, orezul negru se credea că oferă longevitate, motiv pentru care nu oricine avea acces la el şi astfel a devenit alimentul interzis.
Este o cereala cu mari virtuti terapeutice, relevate inca din Antichitate. Se digera usor si dezintoxica organismul, are o va­loare nutritiva exceptionala, contine aminoacizi, in special lizine, intr-o proportie armonioasa si echilibrata. Este, totodata, bogat in siliciu, unul dintre mineralele rare in alte alimente, dar indispensabil omului, caci are proprietatea de a fixa calciul si magneziul in organism. Astfel, orezul contribuie la combaterea degenerescentelor arterelor, pe care le pastreaza suple. In cazul unor maladii grave, se recomanda sustinerea vitalitatii unei persoane adaugand in alimentatie crema de orez.

Sursa: retete-usoare.eu

foodstory.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Blinii dulci pregătite fără făină, griș sau zahăr. Un răsăț dulce și sănătos care este gata în în 5 minute!

Blinii dulci pregătite fără făină, griș sau zahăr. Un răsăț dulce și sănătos care este gata în în 5 minute!

Blinii dulci pregătite fără făină, griș sau zahăr. Un răsăț dulce și sănătos care este gata în în 5 minute!

Prăjitura în straturi cu banane şi nuci

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact