Faci o mare greșeală dacă arunci apa în care ai fiert pastele. Poți să faci toate aceste lucruri cu ea și nu ai știut până acum

Desigur, într-un anumit moment al vieții voastre v-ați întrebat de ce aruncam apa de la paste, sau cum putem să facem ca să o reutilizăm și să nu o pierdem. De asemenea, cercetatorii si-au pus aceleasi intrebari și de aceea si-au asumat sarcina de a investiga tot ce puteți face cu apa în care ați preparat pastele.

vestea buna este că există foarte multe opțiuni pe care trebuie să le reutilizați, pe lângă faptul că nu vă puteți imagina toate proprietățile pe care le are. O puteți folosi pentru a face un sos sau o supă. Deci, dacă vrei să știi tot ce poți să faci cu apa de la paste, citiți până la sfarsit.

Nu contează ce fel de paste pregatiti: spaghete, macaroane, rigatoni sau tagliatelle, chiar nu contează. Pastele este unul dintre produsele alimentare preferate din întreaga lume. S-a dovedit că pastele nu numai că vă satura, ci vă fac și mai fericiți.

Cel mai important lucru în ceea ce privește pastele, este sa le pregatiti al dente, iar pentru a face acest lucru aveți nevoie doar de apă și de sare. Oricine încerca altceva decât acesta, va ajunge să facă orice altceva mai putin paste făinoase.

Acum întrebarea pe care ne-am pus-o la un moment dat este, ce să fac cu apa rezultată din fierberea pastelor? A o arunca nu este o opțiune, așa că vrem să vă oferim o serie de idei creative pe care le puteți face cu apa de la paste:

Fierberea altor alimente in apa de la paste

Ca baza pentru alte supe: Apa de la paste, poate fi o baza excelenta pentru oricare alta supa. Poti sa fierbi intai pastele, apoi sa fierbi legumele si la final sa pregatesti supa cu totul.

Pentru a realiza obiecte hand made: Aceasta apa poate fi utilizata de catre copii pentru a realiza diferite figurine pentru a se juca, este atat de usor si rapid.

Pentru a inmuia legumele: Poți să înmoi fasolea, mazărea, lintea, indiferent de ce sunt, toate sunt bune. Așezați legumele în apa în care ați preparat pastele peste noapte, veți vedea cum dimineața următoare vor fi mai moi.

Pentru a spala vasele:Extractul de amidon lasat de paste în apă atunci când se prepară, acționează ca un detergent natural fabulos. Prin urmare, apa caldă din paste este perfectă pentru spălarea veselei.

Ca si tratament pentru picioarele tale:

Puteți folosi această apă fabuloasă dacă aveți picioare umflate sau dureroase, este foarte recomandabil să le puneți chiar și cu apă fierbinte.

Pentru parul tau

Parul deteriorat necesită întotdeauna un tratament special. Apa din paste va da o delicatețe neegalată. Ar trebui doar să vă masați părul cu apa care rezultă din gătitul pastelor dvs. și lăsați-o acolo timp de 10 minute. Apoi scoateți și spălați ca de obicei.

Pentru a-ti uda plantele:

Datorită conținutului ridicat de minerale, apa din pastă este perfectă pentru udarea plantelor, este mult mai bine atunci când o folosiți chiar și atunci când este caldă

Pentru sosuri si pesto

 

Pentru blatul de la pizza:
oate aluaturile de drojdie au nevoie de puțin lichid cu puțină sare. Utilizați-l pentru pâinea dvs.!

Exit mobile version