miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Falafel de post

Falafel de post

Falafel de post

Falafelul este un preparat de post foarte aromat și sățios care poate fi mâncat cu încredere în perioada unui post mai mare sau în zilele de post. Se prepară rapid și contine ingrediente sănătoase pentru corpul nostru.Iată cum se prepară:
Ingrediente: 1 conserva de naut, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, o legatura patrunjel tocat, 1 lingurita chimen macinat, o felie de paine, 1 lingura faina
sare si piper.

Mod de preparare:

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Papricaș de pui tradițional

Papricaș de pui tradițional

Amestecă năutul cu o ceapă mică tocată marunt, 2 caței de usturoi rași, o legătură de pătrunjel tocat, o linguriță de chimen măcinat (sau îl puteți zdrobi intr-un mojar), o felie de paine inmuiata in apa si o lingura de faina (+ sare, piper, niste ardei iute tocat dupa gust). Formeaza chiftelute rotunde, da-le prin pesmet, ca sa fie mai crocante, si prajeste-le in tigaie cu putin ulei. Se poate servi cu salata de vară, cu salată verde sau o altă garnitură preferată de tine.

Vezi si reteta pentru chifteluțe din cartofi si ciuperci.

Ingrediente: 1 kg cartofi, 200 g ciuperci, 70 g făină, 2 legături mărar, 4 căţei usturoi, ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi îi fierbi, până intră uşor furculiţa în ei. Între timp, speli ciupercile şi mărarul şi le toci. După ce s-au fiert, laşi cartofii la răcit, apoi îi faci piure. Peste ei pui mărar, ciuperci, sare şi piper, după gust, şi usturoiul pisat.
Amesteci bine, adaugi şi făină (trebuie să laşi puţină ca să faci chifteluţele), după care omogenizezi compoziţia. Formezi chifteluțe, le treci prin făină şi apoi le prăjeşti în ulei încins, pe ambele părţi aproximativ 5 minute sau până se rumenesc.

 

Cartofi zdrobiți la cuptor, aromați cu sos pesto

Crocanți pe deasupra și moi în interior, cartofii zdrobiți la cuptor se prepară foarte ușor, iar în combinație cu usturoi și sos pesto se transformă într-un adevărat deliciu. Îi poți servi așa cum sunt sau ca și garnitură, alături de o salată de primăvară.
De ce ai nevoie pentru a pregăti cartofi zdrobiți la cuptor
Ingrediente: 10-12 cartofi noi, în coajă, 2-3 linguri ulei de măsline, sare, după gust, piper, după gust, pătrunjel, după gust
Pentru sos pesto: 3 căței de usturoi, pisați, 350 g frunze de busuioc, mărunțite, 2 linguri semințe de pin, zeama de la ½ lămâie, 40 ml ulei de măsline
sare, după gust
Încălzești cuptorul la 200 de grade. Speli cartofii și îi pui la fiert în apă cu o linguriță de sare, timp de 20 de minute. Îi așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi zdrobești ușor cu o lingură. Îi ungi cu uleiul de măsline și presari peste ei sare și piper, după gust.
Dai la cuptor aproximativ 15-20 de minute sau până se rumenesc ușor. Pentru sos, dai la blender toate ingredientele, lăsând uleiul la final și adaugi puțină apă călduță, dacă iese prea gros. Torni peste cartofi. Se servesc cu pătrunjel tocat pe deasupra.

Pofta buna! Daca ti-au placut retetele, arata-le si prietenilor!

 

Sursa:clickpoftabuna.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cea mai sănătoasă salată verde, este o bombă de vitamine și minerale

Urmatorul Articol

Cancerul la stomac: ucigașul tăcut. Iată care sunt cele mai frecvente simptome care trebuie să te îngrijoreze

Articole Similare

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas
Fel principal

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Urmatorul Articol
Cancerul la stomac: ucigașul tăcut. Iată care sunt cele mai frecvente simptome care trebuie să te îngrijoreze

Cancerul la stomac: ucigașul tăcut. Iată care sunt cele mai frecvente simptome care trebuie să te îngrijoreze

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version