Fasolea verde la tigaie, ieftină, sănătoasă, extrem de gustoasă și ușor de încropit. Fie că o consideri o mâncărică rapidă de post sau o garnitură sănătoasă pentru friptura aia grea pe care vrei să o faci, e alegerea ideală! Se face în 20 de minute cu totul, fără pic de efort și fără să fie nevoie să stai lână ea să o supraveghezi să nu se ardă!
Iată cum se prepară această mâncare gustoasă, sănătoasă și aspectuoasă!
Timp de preparare: 5 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 20 min
INGREDIENTE: 600 g fasole verde, 5 roșii medii, 6 căței de usturoi tocați, 3-4 cepe medii, sare, piper, mărar și pătrunjel tocat, după gust.
MOD DE PREPARARE:
Fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.
Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea verde şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.
Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.
Fasolea verde este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr”, fasolea verde împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi.
Preparatele din fasole verde au o influenţă pozitivă asupra întregului organism. Fie că este vorba de diabetici, de vârstnici care au osteoporoză sau de persoane aflate în convalescenţă, fasolea verde este un aliment care îi poate ajuta pe toţi să-şi îmbunătăţească starea de sănătate. Printre acestea se numără: Previne apariţia osteoporozei, reglează nivelul glicemiei, este slab calorică, ceea ce o face să fie recomandată în curele de slăbire, combate anemia și astenia, scade nivelul ,,colesterolului rău”, este o sursă de energie pentru creier.
Sursă: unica.ro