Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată toată iarna. Trebuie să îl adaugi în butoi după o săptămână

Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată toată iarna. Trebuie să îl adaugi în butoi după o săptămână

Când pui varză la murat trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele necesare pentru ca aceasta să iasă crocantă și gustoasă.

Iată secretul pe care puține gospodine îl știu și care dă un gust desăvârșit murăturilor, care vor fi gata de pus pe masa, după doar câteva săptămâni de stat în butoi.

În următoarele rânduri veți afla secretul pe care puține gospodine îl știu care va face ca varza murată să aibă un gust deosebit după doar câteva săptămâni la butoi.

  • Demisie neașteptată în PNL. Oficialul spune că ar fi dezamăgit poporul dacă continua mandatul
  • Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
  • Am crezut că fiica mea adoptivă mă duce la azil, dar destinația reală m-a lăsat fără cuvinte
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Atunci când alegi varza pentru murat, gospodinele recomandă ca aceasta să fie coaptă, albă și să aibă foile subțiri. Căpățânile trebuie să fie îndesate, iar frunzele ferme și neafectate de insecte.

La alegerea verzelor pentru murat este importantă și dimensiunea căpățânilor acestora. trebuie să aibă cel puțin 15 centimetri în diametru și cel mult 20 de centimetri. Verzele trebuie să încapă prin gura bidonului.

  • „Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
  • Misterele obiectelor găsite prin casă
  • Capat de drum pentru Laurentiu Besu
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Pentru saramură ai nevoie de 500 de grame de sare la fiecare 10 litri de apă. Trebuie să folosiți neapărat sare grunjoasă, iar pe fundul butoiului se pun câteva bucăți de lemn.

Pe deasupra se pun crenguțe de cimbru, piper într-un săculeț de tifon și mărar uscat. Mai puteți adăuga și morcovi și țelină, pe care le tăiați în felii rotunde. Pentru o aromă desăvârșită puteți pune și felii de hrean.

Ingredientul care trebuie adăugat în butoiul cu varza murată

Pentru a nu prinde floare, specialiștii recomandă un ingredient special, care trebuie adăugat la o săptămână după ce varza a fost pusă la murat.

Acesta ajută ca varza să rămână crocantă și bună pentru o perioadă mai lungă de timp.

„La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugăm din când în când câte o bucată de zahăr.

Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”. spune bucătarul Cristi Dobre, potrivit exquis.ro.

Bucătarii spun că varza trebuie să fie pusă întreagă la murat, dar cu cotoarele scoase. În butoi trebuie să fie așezată cu cotorul în sus.

Varza, în special cea albă, este o sursă bună de vitamine: A, C și E, dar și de fibre care asigură sănătatea celulelor. Aceasta mai conține și vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9.

Fibrele din varză sunt compuse preponderent din celuloză și minerale: calciu, magneziu, fier, dar și iod, cupru, mangan sau sulf.

Potrivit tradiției, de Sfântul Dumitru, pe data de 26 octombrie, gospodarii români puneau varza la murat în butoaie.

Astfel, varza era gata de mâncat în postul Crăciunului și folosită apoi pentru sarmalele de Crăciun și de Anul Nou.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Vești proaste în NOIEMBRIE

Vești proaste în NOIEMBRIE

Cum și-a găsit sfârșitul un elev de doar 16 ani, din Sălaj, chiar în curtea școlii, în pauză?

Cum și-a găsit sfârșitul un elev de doar 16 ani, din Sălaj, chiar în curtea școlii, în pauză?

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
Capat de drum pentru Laurentiu Besu
Actualitate

Capat de drum pentru Laurentiu Besu

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Anghel Damian, confesiune sinceră despre lupta nevăzută din spatele succesului
Actualitate

Anghel Damian, confesiune sinceră despre lupta nevăzută din spatele succesului

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router
Actualitate

De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router

Citeste mai multDetails
Avertizare ANM: România Intră în Primul Episod de Iarnă Autentică. Ger de -20C, Ninsori și Viscol Extins
Actualitate

Avertizare ANM: România Intră în Primul Episod de Iarnă Autentică. Ger de -20C, Ninsori și Viscol Extins

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact