Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată toată iarna. Trebuie să îl adaugi în butoi după o săptămână

Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată toată iarna. Trebuie să îl adaugi în butoi după o săptămână

Când pui varză la murat trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele necesare pentru ca aceasta să iasă crocantă și gustoasă.

Iată secretul pe care puține gospodine îl știu și care dă un gust desăvârșit murăturilor, care vor fi gata de pus pe masa, după doar câteva săptămâni de stat în butoi.

În următoarele rânduri veți afla secretul pe care puține gospodine îl știu care va face ca varza murată să aibă un gust deosebit după doar câteva săptămâni la butoi.

  • Gestul neașteptat făcut de Theo Rose după anunțul despărțirii! Mărturisirea care i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Breaking mondial: Viktor Orbán surprinde scena internațională cu o decizie total neașteptată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Atunci când alegi varza pentru murat, gospodinele recomandă ca aceasta să fie coaptă, albă și să aibă foile subțiri. Căpățânile trebuie să fie îndesate, iar frunzele ferme și neafectate de insecte.

La alegerea verzelor pentru murat este importantă și dimensiunea căpățânilor acestora. trebuie să aibă cel puțin 15 centimetri în diametru și cel mult 20 de centimetri. Verzele trebuie să încapă prin gura bidonului.

  • Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
  • Semne ale diabetului care apar în timpul somnului și pe care mulți le ignoră
  • Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Pentru saramură ai nevoie de 500 de grame de sare la fiecare 10 litri de apă. Trebuie să folosiți neapărat sare grunjoasă, iar pe fundul butoiului se pun câteva bucăți de lemn.

Pe deasupra se pun crenguțe de cimbru, piper într-un săculeț de tifon și mărar uscat. Mai puteți adăuga și morcovi și țelină, pe care le tăiați în felii rotunde. Pentru o aromă desăvârșită puteți pune și felii de hrean.

Ingredientul care trebuie adăugat în butoiul cu varza murată

Pentru a nu prinde floare, specialiștii recomandă un ingredient special, care trebuie adăugat la o săptămână după ce varza a fost pusă la murat.

Acesta ajută ca varza să rămână crocantă și bună pentru o perioadă mai lungă de timp.

„La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugăm din când în când câte o bucată de zahăr.

Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”. spune bucătarul Cristi Dobre, potrivit exquis.ro.

Bucătarii spun că varza trebuie să fie pusă întreagă la murat, dar cu cotoarele scoase. În butoi trebuie să fie așezată cu cotorul în sus.

Varza, în special cea albă, este o sursă bună de vitamine: A, C și E, dar și de fibre care asigură sănătatea celulelor. Aceasta mai conține și vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9.

Fibrele din varză sunt compuse preponderent din celuloză și minerale: calciu, magneziu, fier, dar și iod, cupru, mangan sau sulf.

Potrivit tradiției, de Sfântul Dumitru, pe data de 26 octombrie, gospodarii români puneau varza la murat în butoaie.

Astfel, varza era gata de mâncat în postul Crăciunului și folosită apoi pentru sarmalele de Crăciun și de Anul Nou.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Vești proaste în NOIEMBRIE

Vești proaste în NOIEMBRIE

Cum și-a găsit sfârșitul un elev de doar 16 ani, din Sălaj, chiar în curtea școlii, în pauză?

Cum și-a găsit sfârșitul un elev de doar 16 ani, din Sălaj, chiar în curtea școlii, în pauză?

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
Actualitate

Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții
Actualitate

Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact