Nu oricine reuseste sa prepare o lasagna delicioasa,mai ales daca este prima data cand incearca. Te anuntam ca daca ai o reteta de baza solida si de incredere, lasagna ta va fi una cu adevarat reusita si delicioasa. Pentru ca lasagna cu carne tocata poate sa trezeeasca refuzuri din cauza tocaturii, astazi ti-am pregatit o reteta speciala cu spanac si branza ricotta care cu siguranta iti va placea.
Ingrediente:1 cutie de paste pentru lasagna, 150g branza ricotta, 150 g de mozzarella rasa, 60g branza de parmezan rasa, 1 ou, 250 g spanac congelat, 1 pahar de sos panzani bolognese, sare, piper
Mod de preparare:
Lăsați apa să fiarbă pentru paste, adăugați o linguriță de sare. Odată ce apa începe să fiarbă, puneți pastele pentru lasagna în ea și gătiți timp de aproximativ 12-15 minute al dente.
În timp ce pastele fierb, pregătim umplutura. Dezghețați spanacul în cuptorul cu microunde sau scoateți-l din congelator. Puneți-l într-un castron, adăugați oul, branza ricotta, mozzarella, parmezan, puțină sare și piper și amestecați pana se omogenizeaza.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade celsius și ungeti tava de copt cu ulei.
Puneți pastele gătite într-un loc curat și umpleți-le pe fiecare in parte cu umplutură de spanac, răsuciți cu grijă și plasați unul lângă celălalt pe in tava sau vas
Când avem toate rulourile pregatite turnați deasupra sos Bolognese, acoperiți cu patrunjel și puneți-le în cuptor.
Se gătește aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!
Vezi si reteta pentru lasana de post:
Cine a spus ca trebuie sa renunti la lasagna daca tii post? Apeleaza la varianta cu legume si nu va trebui sa renunti la poftele tale. In plus, aceasta este una dintre retetele de post care te ajuta sa diversifici meniul din aperioada de abstinenta alimentara. Vestea buna este ca avem pentru tine varianta culinara italiana, un preparat sofisticat. Inarmeaza-te cu foi pentru lasagna si un cos plin cu legume. Daca nu esti incantata de ingrediente, le poti schimba cu altele.
ngrediente lasagna de post (pentru 4 persoane): 10 foi pentru lasagna, 50 g margarina, 900 ml lapte soia, 150 g busuioc, 25 g nuci, 100 g ulei de masline
2 catei usturoi, 150 g branza soia, 200 g fasole verde, 200 g cartofi, nucsoara rasa, sare, piper.
Prepararea sosului: Intr-o tigaie pui margarina, adaugi faina, paine prajita si lapte de soia si amesteci pana obtii un sos fin. Adaugi sare, piper si nucsoara rasa dupa gust. Amesteci timp de 10 minute continuu.
Prepararea lasagnei: Amesteci busuiocul cu nuca rasa, usturoi taiat fin, 50 g branza soia rasa, ulei de masline si apoi rastorni totul in sosul alb. Tai fasolea verde si cartofii cubulete, le fierbi 4 minute, apoi le pui in sos.
Incalzesti cuptorul la 220 grade. Ungi o tava cu ulei, pui 2 foi de lasagna, torni sosul cu legume, acoperi cu alte doua foi, torni sos si tot asa pana se termina ingredientele, ultimul strat fiind cel cu foi de lasagna. Presari deasupra branza de soia rasa si pui tava la cuptor pentru 20 de minute.
sursa: divahair.ro