Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Mâncare de limbă cu praz și măsline, o rețetă autentic oltenească de te lingi pe degete

Mâncare de limbă cu praz și măsline, o rețetă autentic oltenească de te lingi pe degete

Rețeta de “mâncare de limbă cu praz și măsline” este tradițonală din Oltenia. Este o rețetă simplă și gustoasă.

Ingrediente:300 g limbă de porc, 1-2 cepe mari,2 fire de praz,300 g măsline

2-3 linguri de pastă de tomate, condimente, ulei

  • Elevii nu vor mai merge la cursuri vineri. Anunț important pentru toate școlile
  • Gestul neașteptat făcut de Theo Rose după anunțul despărțirii! Mărturisirea care i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Separat, se călește ceapa tocată mărunt. Se adaugă măslinele și se țin câteva minute la călit. Apoi se adaugă prazul tocat rondele. Întregul amestec se lasă la foc mic până se înmoaie și prazul.

  • Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
  • Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
  • CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

La sfârșit, se adaugă apa în care a fiert limba, astfel încât să fie acoperite toate ingredientele și se lasă să fiarbă la foc mic. Apoi, se adaugă limba tăiată bucăți și se lasă la fiert în continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adauga bulion.

Pentru o savoare mai intensă, mâncarea de limbă cu praz și măsline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezonează cu sare și piper.

Mod de servire:

Se servește cu pâine cu cartofi.

Limba se pune la fiert impreună cu condimentele. Dupa fierbere, se toacă mărunt și se îndepartează toate pielițele.

 

Separat, se călește ceapa tocată mărunt. Se adaugă măslinele și se țin câteva minute la călit. Apoi se adaugă prazul tocat rondele. Întregul amestec se lasă la foc mic până se înmoaie și prazul.

La sfârșit, se adaugă apa în care a fiert limba, astfel încât să fie acoperite toate ingredientele și se lasă să fiarbă la foc mic. Apoi, se adaugă limba tăiată bucăți și se lasă la fiert în continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adauga bulion.

Pentru o savoare mai intensă, mâncarea de limbă cu praz și măsline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezonează cu sare și piper.

Mod de servire:

Se servește cu pâine, mămălguță, cartofi.

Sursa: romanialibera.ro

poza:homecookinginmontana.blogspot.ro

 

Vezi retea pentru piftie de porc traditionala:

Ingrediente

2-4 picioare de porc, ½ cap de porc cu ureche şi falcă, 2 ştelţuri dolofane de porc, 1 kg şorici,  căzături de carne + os;
Toate cele enumerate până aici ar trebui să cântărescă 9-10 kg. Doar nu facem piftie în fiecare zi. Dacă dorești mai putina, reduci din cantitati.
2-3 cepe,  1-2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ardei iute mic, spintecat în două,  3-4 foi de dafin, 1 lingură cu boabe de piper alb,  2-3 rămurele de cimbru, 1-2 linguri cu vârf de sare (sau câtă trebuie), 3-4 căpăţâni mari de usturoi,  apă cât cuprinde, plus un lat de palmă peste.

Elemente de decor:
felii de ouă fierte,  rondele de morcov fiert, feliuţe de lămâie,  rondele de ardei gras / capia / gogoşar, frunze de pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Picioarele şi capul se pârlesc (dacă nu-s pârlite), şi după aceea se spală totul foarte bine cu apă călduţă şi se răzuie cu cuţitul pe unde e nevoie. Capul se taie în bucăţi mai mici.
Se pune carnea într-o oală mare şi curată. Se acoperă cu apă rece cât cuprinde, plus un lat de palmă peste. Se adaugă o lingură cu vârf de sare. Se dă drumul la foc, la început mediu, până începe să fiarbă şi să se ridice spuma, şi după aceea încet, chiar foarte încet, până la sfârşit.
Se ia spuma continuu, cu paleta cu găuri mici, şi se şterge oala într-una de spuma neagră formată pe margine, precum cratiţa de dulceaţă. În felul acesta rămâne zeama limpede.

Se curăţă şi se spală zarzavatul, care se adaugă la răcitură întreg, împreună cu celelalte condimente (cu excepţia usturoiului), la două ore de la începerea fierberii. În mod normal, răcitura fierbe între 4 şi 6 ore, până când se desprinde carnea de pe oase. Se întâmplă uneori să fiarbă şi mai mult.
Dacă se întâmplă ca zeama să scadă prea mult iar carnea să nu fie fiartă, putem să adăugăm apă caldă cât este necesar, fără să se întâmple nimic rău. Noi mergem cu piftia la sigur, fără emoţii.
Usturoiul se curăţă şi se spală. Nu se pisează încă. El se pisează doar în momentul când se pune în zeamă.

Când carnea este aproape fiartă, procedăm la degresarea răciturii astfel:

Mărim focul pentru 30-60 de secunde, timp în care grăsimea de deasupra este împinsă spre margini. Aici o prindem uşor cu polonicul şi-o punem într-un vas gata pregătit. În acest mod degresarea decurge rapid şi eficient. După degresare, focul se dă din nou la mic şi continuăm fierberea până la final.

Când fierberea s-a sfârşit, închidem focul şi lăsăm răcitura să se răcorească cu carnea în ea, pentru a trece toată gelatina în zeamă.

După ce s-a răcorit, separăm zeama de carne, dezosăm şi aşezăm carnea în vasele pregătite pentru răcitură. Ornăm cu elementele de decor arătate mai sus şi trecem la pregătirea zemei.
Pisăm usturoiul cu puţină sare, până îl facem pastă. Adăugăm un polonic de zeamă în el, amestecăm şi turnăm totul în oala cu zeamă. Amestecăm bine, gustăm de sare, usturoi şi alte arome, şi o vânturăm cu pasiune câteva minute ca să se prindă mai bine şi să ne bucurăm de miros.

Ducem tăvile la loc rece, de obicei în cămara de alimente. Aici, turnăm zeama printr-o strecurătoare deasă în tăvile cu carne şi ornamente şi le lăsăm să se prindă. Aşezarea şi ornarea răciturii în tăvi, vase de yena sau farfurii se face după imaginaţia, priceperea şi gustul gospodinei sau bucătarului.

Sursa:adevarul.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Menemen, omleta tradițională turcească. Iată ce adaugă ei în plus față de noi!

Menemen, omleta tradițională turcească. Iată ce adaugă ei în plus față de noi!

Pandișpan de post cu fructe

Pandișpan de post cu fructe

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
Actualitate

Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație
Actualitate

Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact