Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Mâncărică de ardei copți cu roșii

Mâncărică de ardei copți cu roșii

Mancarica de ardei este un preparat deosebit de gustos si sanatos. Se poate manca si in perioada postului, dar si in oricare zi, fiind o mancare usoara si in acelai timp satioasa. Iata de ce ai nevoie pentru a o prepara:

Ingrediente:10 ardei (culori diferite), 2 cepe, 1 catel de usturoi, 2 conserve rosii cuburi (800 g), 2 linguri ulei de masline, 2 linguri smantana vegetala, sare, piper, 1 legatura patrunjel

Mod de preparare:
Coace ardeii pe plita, in tigaie sau la cuptor, pana ce se inmoaie bine. Curata-i si lasa-i deoparte. Toaca ceapa si usturoiul marunt, apoi caleste-le in uleiul de masline pentru 4-5 minute, agitand legumele constant, pentru a se gati uniform.
Pune ardeii taiati fasii lungi sau cuburi peste ceapa, adauga 4-5 linguri de apa si lasa tocanita la foc mic, cu capacul pus, pentru 5-7 minute. Adauga rosiile cuburi si un praf de sare, amesteca bine si pune din nou capacul cratitei.
Dupa alte ~10 minute (mai adauga putina apa, daca e necesar), da tocanita de pe foc, potriveste-o de sare si piper, apoi presara patrunjelul tocat marunt.
Serveste tocanita de ardei copti cu o lingura de smantana/iaurt, daca mananci de dulce, sau cu putina smantana vegetala, daca tii post. Alaturi, poti servi si o portie de mamaliguta.
Sfat util:

  • Salariații pot afla online vechimea în muncă și contribuțiile la pensie — CNPP a explicat pașii pentru accesarea sistemului digital
  • Alege un inel și descoperă ce spune despre tine ca femeie – răspunsurile te vor surprinde!
  • Atenționare importantă pentru utilizatorii ChatGPT din România
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

✽ Daca ai ardei copti conservati, ii poti folosi pentru a prepara aceasta tocanita. Va dura chiar mai putin astfel, insa gustul va fi putin diferit.

Sursa:retetepractice.ro

Vezi si reteta pentru ardei cu branza si cascaval:

  • Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:
  • Un boxer isi lasa in vestiar portofelul cu un biletel:
  • Răzbunarea de la 40 de Ani: Gluma Crudă a Soțului se Întoarce Împotriva Lui
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Ingrediente: 6 ardei graşi roşii, un pachet de brânză de vaci, 100 g de telemea, 3 linguri de smântână, 300 g de caşcaval, sare, piper, pătrunjel pentru decor.
Preparare: se spală ardeii şi se curăţă. Brânza de vaci se pune într-un castron, împreu­nă cu telemeaua rasă, cu 100 g de caşcaval ras, smân­tână, sare şi piper şi se amestecă până devine o cremă omo­genă. Compoziţia se împarte în şase şi se pune câte o parte în fiecare ardei. Peste cre­mă se pune caş­caval ras, până la umplerea ardeiului şi se deco­rează cu frunze de pătrunjel. Se servesc reci, ca aperitiv.

Vezi si reteta pentru ardei umplut cu carne:

Ingrediente: 2 kg de ardei gras, 500 g carne de porc şi 500 g carne de vită tocate, 200 g orez, o ceşcuţă de ulei, o legătură de verdeaţă, trei cepe, 250 ml de supă, două ouă, 50 ml de vin, sare, piper, 200 g de smântână.
Mod de preparare: ardeii se spală şi se curăţă de seminţe cu grijă, ca să nu se rupă. Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă, iar orezul se spală şi se pune, de asemenea, la călit, 5 minute, cu o ceşcuţă de apă. Carnea tocată, verdeaţa tăiată mărunt, ceapa şi orezul călite se amestecă îm­­preună cu ouăle bă­tute spumă, cu sare şi piper. Compoziţia se o­mo­ge­­nizează şi se introduce în ardei. Aceştia se aşază în picioare, într-o cratiţă unsă cu ulei. Înainte de a fi băgaţi la cuptor, se toarnă peste ei supa, iar când sunt aproape gata, se stropesc cu vin. Se servesc fierbinţi, cu smântână.

 

Sursa:libertatea.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum să recunoști ouăle care provin de la găini bolnave. Cum putem evita ouăle stricate

Cum să recunoști ouăle care provin de la găini bolnave. Cum putem evita ouăle stricate

Cartofi franțuzești gratinați, cei mai buni pe care i-am mâncat vreodată!

Cartofi franțuzești gratinați, cei mai buni pe care i-am mâncat vreodată!

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Tragedie la Spitalul Județean Buzău: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al unității, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Ancheta în cazul morții doctoriței Ștefania Szabo, în plină desfășurare

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale
Actualitate

Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale

Citeste mai multDetails
Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului
Actualitate

Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact