vineri, 26 mai 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Mâncărică de fasole cu mirodenii servită în pită de casă, nu te mai poți sătura

Mâncărică de fasole cu mirodenii servită în pită de casă, nu te mai poți sătura

Mâncărică de fasole cu mirodenii servită în pită de casă, nu te mai poți sătura

Pentru că fasolea este unul dintre alimentele sanatoase, consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut.  

Astăzi ți-am pregătit o rețetă care îți va merge la casa sufletului de fasole în pâinică de casă. Cu sigur îi va încânta pe cei mari și pe cei mici când o vor degusta. Uite cum se prepară!

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Ingrediente:

Pentru paine: 400 ml apa, 50 ml ulei de masline/ ulei de porumb, 1 cartof mare fiert, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, 2 plicuri cu drojdie uscata, 1 lingurita usturoi granulat, faina.

Pentru fierberea fasolii: 500 g fasole boabe, 1 morcov, 1 pastarnac,  radacina de telina,1 ceapa, 1 ardei gras, sare, piper, dafin.
Pentru mancarica de fasole:2 cepe albe uscate,  4-5 rosii, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura usturoi verde, 1 ardei gras rosu, 1 adrei gras galben, 1 ardei gras verde, 1 legatura marar, 3-4 frunze de menta, sare, piper, cimbru, boia de ardei, 1 cana suc de rosii, zeama in care a fiert fasolea, 50 ml ulei.

Mod de preparare:
Pentru prepararea painii:
Se pun in masina de paine la programul pentru aluat 400 ml de apa, 50 ml ulei, dupa preferinta, sare, zahar si putina faina. Se amesteca bine, iar apoi se adauga drojdia uscata.
Se amesteca in continuare si se adauga cartoful fiert pisat, usturoiul si faina pana obtinem o consistenta potrivita. Se lasa sa se termine programul( 1h 30min), dupa care rasturnam coca pe masa de lucru. O framantam sub forma de bagheta, pe care o impartim apoi in 6 bucati. Din fiecare bucata formam o painica rotunda pe care o mai lasam 20 min la crescut. Intre timp, se incinge cuptorul, iar in tava in care vrem sa le coacem punem folie de aluminiu pe care o ungem cu putin ulei. Se infierbanta tava, iar apoi asezam cate 4 painici in tava. Se tin la cuptor cam 15-20 de minute pana se rumenesc si obtinem o coaja mai groasa si crocanta.

Pentru mancarica de fasole:
Se spala fasolea boabe si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata. Dimineata se schimba apa si se pune la fiert cu putina sare. Dupa ce da in clocot, mai lasam cateva minute si aruncam apa in care a fiert fasolea si o inlocuim cu alta curata, de preferat fierbinte. Se adauga sare, piper boabe, si frunze de dafin si se lasa la fiert timp de 1 ora.
Intre timp se curata morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Dupa 1 ora, timp in care fasolea a mai fiert, se adauga legumele in oala si se mai fierb 30 min.
Intr-un vas punem uleiul si il incingem. Se pune ceapa tocata marunt si se lasa sa se inmoaie. Se adauga ceapa si usturoiul verde tocat si se mai lasa pana se inmoaie si acestea. Apoi adaugam ardeiul gras taiat julien. Se adauga zeama de fasole, se acopera si se lasa la fiert 15 min.
Se rastoarna totul intr-un vas de lut pe care il introducem in cuptor.Lasam la cuptor pentru 30 min dupa care adaugam rosiile date pe razatoare si sucul de rosii. Se adauga sare, piper, boia si cimbru si se amesteca. Se adauga apoi fasolea boabe fiarta si se mai lasa 15 min.
La final adaugam frunzele de menta si mararul tocat marunt. Se amesteca si se mai lasa in cuptor.
Se lasa painicile sa se raceasca putin, iar apoi le taiem un capac si cu o lingura le golim de miez. In locul miezului punem mancarica de fasole cu mirodenii si inchidem la loc.
Se serveste fierbinte alaturi de salata de varza sau muraturi
Pofta buna!

Sursa:gustos.ro

 

 

 

 

 

 

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum se face zacusca tradițională, rețeta pe care trebuie să o știe toate gospodinele!

Urmatorul Articol

Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salată pufoasă și dulce

Articole Similare

Papricaș de pui tradițional
Fel principal

Papricaș de pui tradițional

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Urmatorul Articol
Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salată pufoasă și dulce

Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salată pufoasă și dulce

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante
Timp Liber

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante

Austria este una dintre cele mai populare destinații pentru schi din Europa. Țara oferă stațiuni montane de top, cu pârtii...

Citeste mai mult
Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

4 lucruri de știut despre brandul Puma

4 lucruri de știut despre brandul Puma

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version