Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Menemen, omleta tradițională turcească. Iată ce adaugă ei în plus față de noi!

Menemen, omleta tradițională turcească. Iată ce adaugă ei în plus față de noi!

Menemen este o omletă tradițională turcească pe bază de legume colorate și una dintre cele mai populare rețete de mic dejun ale poporului turc. În trecut, turcii o mâncau cu mână, înmuind pâine în ea. Cel care face diferența dintre o simplă omletă cu legume și o omletă turcească este pul biberul, vestit condiment pe bază de ardei iute.

Ingrediente: 4 ouă, o ceapă medie tocată cubulețe, ½ ardei gras verde, ½ ardei gras galben, 3 roșii medii (opărite și curățate de coajă), 2 linguri de ulei, condimente: sare, piper, pul biber, pătrunjel

Mod de preparare:

  • Propunere importantă: Femeile ar putea ieși la pensie cu 3 ani și jumătate mai devreme – iată condițiile
  • MApN face precizări oficiale despre începerea încorporărilor
  • Falko, calul campion mort în Bistrița-Năsăud: Dezvăluiri surprinzătoare despre recumpărarea sa de către afaceristul slovac și mărturia fostei proprietare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Punem apă la fiert într-un castron. Când dă în clocot punem roșiile pentru un minut, apoi le scoatem și le curățăm de pielițe.

Într-o tigaie punem cele 2 linguri de ulei la încins și punem ceapa și ardei tăiați cubulețe la călit. După ce s-au rumenit, fără să se ardă însă, se adaugă roșiile decojite și tăiate cubuleț și se continuă călirea, amestecând din când în când. Se adaugă și condimentele, în funcție de preferințele voastre.

Între timp, într-un bol batem ouăle până când gălbenușul și albușul sunt complet omogenizate. Adăugăm compoziția peste legumele din tigaie și dăm focul mai mic.

Cu o lingură de lemn amestecăm constant omleta, insistând pe margini unde are tendința să se coaguleze mai repede. Se ia de pe foc imediat ce ouăle s-au coagulat, deoarece consistența acesteia trebuie să fie moale. Se poate servi cu pătrunjel verde tocat deasupra. În trecut, turcii o mâncau cu mână, înmuind pâine în ea.

Ouăle sunt indicate să fie consumate în special dimineața, deoarece prezintă o serie întreagă de elemente nutritive care ajută la buna funcționare a creierului. Acestea pot fi consumate sub diverse forme, ouă ochiuri, fierte, dar printre cele mai des întâlnite se numără omleta simplă sau cu adaos de diverse legume, mezeluri, brânzeturi. Dacă preferați ceva mai picant, menemenul este alegerea perfectă!

Sursa:bunadimineata.ro

  • Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
  • Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune
  • Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

 

Menemen este o omletă tradițională turcească pe bază de legume colorate și una dintre cele mai populare rețete de mic dejun ale poporului turc. În trecut, turcii o mâncau cu mână, înmuind pâine în ea. Cel care face diferența dintre o simplă omletă cu legume și o omletă turcească este pul biberul, vestit condiment pe bază de ardei iute.

Ingrediente: 4 ouă, o ceapă medie tocată cubulețe, ½ ardei gras verde, ½ ardei gras galben, 3 roșii medii (opărite și curățate de coajă), 2 linguri de ulei, condimente: sare, piper, pul biber, pătrunjel

Mod de preparare:

Punem apă la fiert într-un castron. Când dă în clocot punem roșiile pentru un minut, apoi le scoatem și le curățăm de pielițe.

Într-o tigaie punem cele 2 linguri de ulei la încins și punem ceapa și ardei tăiați cubulețe la călit. După ce s-au rumenit, fără să se ardă însă, se adaugă roșiile decojite și tăiate cubuleț și se continuă călirea, amestecând din când în când. Se adaugă și condimentele, în funcție de preferințele voastre.

Între timp, într-un bol batem ouăle până când gălbenușul și albușul sunt complet omogenizate. Adăugăm compoziția peste legumele din tigaie și dăm focul mai mic.

Cu o lingură de lemn amestecăm constant omleta, insistând pe margini unde are tendința să se coaguleze mai repede. Se ia de pe foc imediat ce ouăle s-au coagulat, deoarece consistența acesteia trebuie să fie moale. Se poate servi cu pătrunjel verde tocat deasupra. În trecut, turcii o mâncau cu mână, înmuind pâine în ea.

Ouăle sunt indicate să fie consumate în special dimineața, deoarece prezintă o serie întreagă de elemente nutritive care ajută la buna funcționare a creierului. Acestea pot fi consumate sub diverse forme, ouă ochiuri, fierte, dar printre cele mai des întâlnite se numără omleta simplă sau cu adaos de diverse legume, mezeluri, brânzeturi. Dacă preferați ceva mai picant, menemenul este alegerea perfectă!

Sursa:bunadimineata.ro

Vezi si reteta pentru omleta greceasca:

Pentru că omleta este un preparat de bază pentru micul dejun in mai toate tarile, astazi sarim putin peste delicioasa noastra omleta romaneasca si iti vom da o reteta inedita pentru omleta greceasca care foloseste niste ingrediente banale, dar care ii dau un gust excelent. Iata cum se prepara:

Ingrediente: 1 linguriță de unt de calitate, 2-3 ouă, 1 linguriță apă minerală, piper (indicat piper proaspăt măcinat), puțină sare, 80-100 gr branză feta fărâmițată

Mod de preparare:

1. Se bat bine ouăle cu piper.

2. Se adaugă o linguriță de apă minerală și se continuă mixarea

3. Se pune untul la încins în tigaie iar apoi se adaugă ouăle.

4. Omleta se întoarce din când în când. După ce prinde o culoare ușor rumenă, se presară branza feta.

E gata în aproximativ 3-4 minute. Prntru o aromă specială, serviți omleta cu ceapa verde, potrivit allrecipes.com.

PONT 1! Cei mai îndrăzneți dintre dumneavoastă pot adăuga în compoziția omletei grecești ceapa și roșii tăiate cuburi, dar și măsline! Rezultatul va fi un deliciu!

PONT 2! Gătiți acest preparat cu regularitate! Cu cat preparati mai des aceasta mancare, cu atat va va iesi mai bine.

PONT 3! Pentru un gust bun și o textură pe măsură, aveti nevoie de o tigaie foarte bună, de care să nu se lipească omleta. De aceea, cel mai indicat este să folosiți o tigaie din aluminiu.

PONT 4! Specialiștii în gastronomie susțin că ce mai indicat este ca omleta să nu fie făcută din mai mult de trei – patru ouă!

Vezi si reteta pentru omleta italieneasca cu mozarella si zucchini:

Ingrediente:3 oua, 100 ml lapte integral (gras), 2 zucchini micuti, 1 ceapa rosie, 1 ardei gras (sau jumatate – depinde de dimensiuni), 2 catei de usturoi, 100 grame Mozzarella Lactitalia, busuoic, sare, piper.

Mod de preparare:
Caliti usturoiul impreuna cu ceapa rosie intr-o tigaie. Adaugati apoi ardeiul rosu tocat marunt si zucchini taiat in jumatate pe lung si apoi feliat. Caliti 3-5 minute. Mutati amestecul intr-un vas termorezistent. Bateti 3 oua impreuna cu laptele, condimentati si turnati peste amestecul de zucchini. Amestecati usor sa iasa legumele la suprafata. Mozzarella se taie cubulete si se imprastie deasupra omletei. Se baga la cuptor la foc mare si se tine aproximativ 10 minute, pana se rumeneste.

Vezi rețeta și pentru omleta spaniolă: 6 oua, 4 cartofi, 2 ardei grasi de culori diferite, o ceapa
1/2 legatura patrunjel, 2 catei usturoi, 6 rosii mici, 175 g sunca, 4 linguri ulei, sare, piper

Mod de preparare:
Cartofii curatati se pun la fiert pentru 5 minute in apa clocotita.
Intre timp, in ulei se caleste ceapa doua minute, se adauga usturoiul feliat si se lasa un minut.
Se pun si ardeii taiati fasii, se lasa 2 minute, apoi cartofii bine scursi, sare si piper. Se lasa 5 minute.
Se bat ouale foarte bine, se adauga rosiile taiate in doua, patrunjelul si sunca si se da totul la cuptor pentru 15 minute.

Care dintre cele patru retete le-ai incerca?

Sursa:landia.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Pandișpan de post cu fructe

Pandișpan de post cu fructe

Pandișpan de post cu fructe

Chec Zebră de post, un desert pufos și foarte gustos, perfect pentru diminețile de toamnă friguroasă

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru
Actualitate

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru

Citeste mai multDetails
Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
Actualitate

Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului

Citeste mai multDetails
De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router
Actualitate

De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune

Citeste mai multDetails
Actualitate

Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan cere timp pentru formarea Guvernului: „Stabilitatea coaliției e mai importantă decât graba”
Actualitate

Nicușor Dan și-a ales consilierul pe probleme economice: cine este Radu Burnete, propunerea de la Cotroceni

Citeste mai multDetails
Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026
Actualitate

Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026

Citeste mai multDetails
AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale
Actualitate

AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact