Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Negresa cu mere și nuci, o prăjitură de casă care merită încercată de toți pofticioșii

Negresa cu mere și nuci, o prăjitură de casă care merită încercată de toți pofticioșii

Aceasta negresa, este o varianta nemaipomenit de buna a negresei traditionale, avand in plus nuci, mere si scortisoara dandu0i un gust aparte. Se prepara cu ingrediente pe care sigur le aveti in casa si este foarte rapida. Aveti nevoie de: 1 pahar de zahăr (în opinia dvs. puteți și 3/4 dacă tortul trebuie să fie mai puțin dulce), 2 ouă, 1/2 pahar de apă caldă, 1 pahar de lapte
1/2 pahar de ulei, 2,5 pahare de făină , 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1,5 lingurițe de praf de copt, 6 linguri de cacao, 2 mere (dulci), o ceasca de nuci (sau alune), 1/3 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare:

Coaceți merele și le tăiați în bucăți (opt felii mai groase) și presărați-le cu scorțișoară. Se amestecă cu nuci și se lasă deoparte.

  • Schimbare majoră: 6 zile libere legale dispar din calendar începând cu 2026
  • Ultimele cuvinte ale medicului pneumolog Flavia Groșan înainte de moarte
  • Familia Flaviei Groșan, prima reacție după decesul medicului controversat. Mesajul transmis public
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Bateți ouăle cu zahăr și adăugați restul ingredientelor (amestecați totul cu un mixer).În cele din urmă, amestecați aluatul cu mere și nuci (lingură). Turnați aluatul pe o tavă de copt căptușită cu hârtie de copt. Coaceți 40 de minute la 180 de grade.
Cand este gata, lasati-o putin la racit si portionati-o in bucati egale. Se poate orna cu fulgi de cocos sau dulceata. Pofta buna!

 

Vezi si reteta pentru negresa clasica:

  • Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Detalii Șocante despre decesul micutei Sara
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Cand spun negresa, imi ploua in gura cum se zice la noi, romanii, pentru ca tare buna este aceasta inventie americana (brownie) dar imbunatatita de romani.

Ingrediente: 1 si 1/2 cana apa, 1 si 1/2 cana zahar, 5 linguri ulei, 3 cani faina, 1 praf de copt, 5 linguri cacao, un varf cutit sare, miez de nuca taiat, 3-4 linguri gem de visine

Mod de preparare:

Se amesteca apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se omogenizeaza, dupa care se pune gemul si nuca. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea).

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste. Pofta sa aveti!

 

Vezi si reteta pentru gogosi de post cu miere si scortisoara:

Gogosile de post cu miere reprezinta un desert delicios si usor de facut.

Ingrediente: 300 ml apa calduta,doua cani de apa la temperatura camerei, 250-300 grame de faina, doua lingurite de coaja de lamaie, miere, scortisoara, ulei, un varf de lingurita de sare, 5 linguri de zahar un plic de drojdie uscata, un plic de zahar vanilat.

Mod de preparare:
Amesteca drojdia uscata cu o lingurita de zahar si doua lingurite de apa calduta. Freaca pana se topeste zaharul. Lasa sa creasca un pic, cam 10-15 minute.

Pune 250 g de faina, sarea si zaharul vanilinat intr-un castron si amesteca. Fa o gropita in mijlocul fainii si pune drojdia crescuta, plus restul canii de apa calduta. Amesteca. Daca este prea lichida, potriveste cu faina pana are o consistenta moale, elastica. Lasa la crescut, la cald, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp prepara siropul: o cana de apa de la temp camerei si restul de la cele 5 linguri de zahar si cele doua lingurite de coaja de lamaie. Lasa sa fiarba circa 10 minute.

Dupa ce coca a crescut, pune uleiul la incins. trebuie destul ulei si o craticioara, pentru ca gogosile se prajesc in baie de ulei.

Ia cu lingurita aluatul si in momentul in care se ridica la suprafata si se rumenesc sunt gata. Pune-le pe o farfurie si lasa-le cateva minute sa se scurge uleiul. Apoi scufunda-le in siropul preparat.

Stropeste gogosile cu miere de albine si apoi cu scortisoara.

Sursa:curademiere.ro

Poza: andreeachinesefood.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Pârjoale moldovenești după rețeta bunicii din zona Dorohoi, o rețetă specială. Acesta este motivul pentru care bucătarii moldoveni pun unt:  Absolut delicioase, rețeta pas cu pas:

Pârjoale moldovenești după rețeta bunicii din zona Dorohoi, o rețetă specială. Acesta este motivul pentru care bucătarii moldoveni pun unt: Absolut delicioase, rețeta pas cu pas:

Salam de biscuiți, o rețetă absolut delicioasă și rapidă. Nimeni nu îi poate rezista!

Salam de biscuiți, o rețetă absolut delicioasă și rapidă. Nimeni nu îi poate rezista!

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
Actualitate

Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică

Citeste mai multDetails
Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Lovitură pentru CCR: Senatul a Votat Eliminarea Bonusului de Pensionare
Actualitate

Lovitură pentru CCR: Senatul a Votat Eliminarea Bonusului de Pensionare

Citeste mai multDetails
Nu Ignora Semnele: Ghid Complet pentru Cancerul Oral (Cavitatea Bucală) – Simptome de Alarmă și Prevenție
Actualitate

Nu Ignora Semnele: Ghid Complet pentru Cancerul Oral (Cavitatea Bucală) – Simptome de Alarmă și Prevenție

Citeste mai multDetails
Ce legătură poate exista între nevoia de a urina noaptea și sănătatea pancreasului
Actualitate

Ce legătură poate exista între nevoia de a urina noaptea și sănătatea pancreasului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact