Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Nelipsite de pe mesele romanilor in timpul sezonului rece – Ce se întâmplă în organism atunci când consumăm murături

Nelipsite de pe mesele romanilor in timpul sezonului rece – Ce se întâmplă în organism atunci când consumăm murături

Nelipsite de pe mesele romanilor in timpul sezonului rece, muraturile sunt un aliment minune pentru sanatate. Putine persoane stiu ca gogonelele, castravetii murati, conopida, gogosarii si varza au numeroase efecte benefice asupra organismului nostru. Prin fermentare, legumele si fructele dau nastere unor bacterii sanatoase, care contribuie la intarirea imunitatii si la reglararea microflorei.

Mai mult decat atat, muraturile amelioreaza alergiile si previn aparitia cancerului, intrucat reduc inflamatiile din organism. Este important, insa, ca muraturile sa nu contina foarte multe ingrediente sau adaosuri, ci doar apa si sare. Otetul si zaharul nu sunt indicate!

Iata ce beneficii au muraturile pentru sanatatatea noastra: Muraturile intaresc sistemul imunitar: Muraturile sporesc imunitatea, devenind un aliat de nadejde in lupta impotriva racelilor si virozelor de sezon.

  • S-a aflat cine este fostul soț al doctoriței Ștefania Szabo! Detalii neștiute ies acum la iveală
  • „A fost otrăvită!” Dezvăluiri cutremurătoare după moartea Ștefaniei Szabo! Ce a ieșit la iveală la doar câteva ore după ce doctorița a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Alege un inel și descoperă ce spune despre tine ca femeie – răspunsurile te vor surprinde!
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Gogosarii permit asimilarea calciului in organism, in timp ce varza murata, bogata in vitamine si minerale, fortifica organismul si devine un energizant natural cand suntem suprasolicitati.

Gogonelele sunt o sursa importanta de vitamina C si, consumate cu regularitate, previn astmul bronsic, iar sfecla rosie murata detoxifica organismul si intreste imunitatea datorita continutului bogat in vitaminele A, C, B6, calciu, magneziu, fier si acid folic.

Varza murata elimina toxinele din organism: Varza murata, in special zeama de varza acra, detoxifica organismul, il remineralizeaza, curata intestinele si previne constipatia.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Donald Trump explică decizia de reducere a trupelor americane din România: „Nu e mare lucru”. Pentagonul confirmă „realinierea strategică” a forțelor din Europa
  • Rusia avertizează Uniunea Europeană: „Orice confiscare de active va avea un răspuns dureros”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Pentru ca aduce repede o senzatie de satietate si stimuleaza digestia, varza murata este alimentul ideal in dietele de slabit. De asemenea, varza murata accelereaza procesul de ardere al grasimilor si restabileste microflora intestinala.

Muraturile sunt o sursa generoasa de antioxidanti: Antioxidantii pe care ii regasim in muraturi lupta impotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt substante chimice formate in mod natural in corp, care distrug celulele si declanseaza boli precum cancerul ori bolile de inima. Spre deosebire de legumele gatite, muraturile isi pastreaza intacta cantitatea si calitatea de antioxidanti – vitamina C, betacaroten, licopen etc.

Muraturile sunt un ajutor de pret pentru digestie: Bacteriile probiotice din muraturi si din zeama acestora favorizeaza digestia prin hranirea microbiomului, atat de important pentru imunitatea noastra si starea de sanatate a creierului si a intregului organism. Mai ales in perioada in care urmam un tratament cu antibiotic, flora de probiotice este distrusa asa ca e indicat consumul de muraturi. Este vorba despre legumele murate dupa metoda clasica, in saramura, nu despre cele murate in otet.

Muraturile sunt un supliment important de vitamine si minerale: Legumele murate au un continut bogat de vitamina C, A si K, precum si de minerale de pret precum fier, calciu si potasiu. Acestea ajuta la consolidarea sistemului imunitar, previn si trateaza anemia, intaresc oasele si asigura sanatatea aparatului vizual.

Muraturile pot oferi protectie pentru ficat: Muraturile au si o functie hepatoprotectoare, scazand toxicitatea de la nivelul ficatului. Bineinteles, este vorba despre muraturile puse in casa, nu despre cele cumparate de pe raftul magazinelor, despre care nu stii exact cum au fost preparate si care pot contine si aditivi nocivi.

Muraturile calmeaza crampele musculare: Un studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea de Stat din Dakota de Nord a aratat ca muraturile pot sa atenueze sau chiar sa elimine crampele aparute la nivel muscular datorita bogatiei de minerale continute, cu mare biodisponibilitate la nivel celular – potasiu, magneziu, sodiu, clor.

Muraturile rehidrateaza rapid: Efortul prelungit ori realizat in conditii climaterice dificile (de exemplu, alergare pe munte la altitudini mari) poate duce la deshidratare, iar apa nu va reusi sa te rehidrateaze rapid. Zeama de la muraturi este bautura ideala in asemenea situatii, aceasta hidratandu-te instantaneu datorita continutului ridicat de sodiu si potasiu. Atat sodiul, cat si potasiul sunt electroliti pe care organismul ii pierde prin transpiratie abundenta.

Muraturile ajuta la scaderea valorilor colesterolului: Mararul din muraturi este bogat in quercetina, despre care se stie ca are proprietatea de a reduce simptomatologia alergica, scazand nivelurile de histamina, dar care are si capacitatea de a regla nivelul de colesterol din sange. Anumite cerectari sugereaza ca, pe langa efectele benefice aupra colesterolului, mararul previne indigestia, calmeaza crampele la stomac, dar previne si flatulenta.

Cand sunt muraturile contraindicate? Chiar daca aduc o serie de beneficii organismului, muraturile nu sunt indicate tuturor. Cei care sufera de boli renale, insuficienta cardiaca, hipertensiune, dureri frecvente de cap si migrene, ar trebui sa evite muraturile sau sa le consume rar. Muraturile dulci ar trebui consumate cu moderatie de persoanele cu diabet zaharat de tip I si II, dar si de femeile insarcinate cu preeclampsie. Cei care sufera de boli renale sau cardiovasculare sunt sfatuiti sa limiteze consumul de muraturi sarate. Muraturile nu sunt recomandate nici in alimentatia bebelusilor sub 1 an.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Când intră pensiile pe card în luna decembrie 2023?

Când intră pensiile pe card în luna decembrie 2023?

Cardurile de alimente, alimentate de sărbători cu 250 de lei: Pe ce dată intră banii pe card?

Cardurile de alimente, alimentate de sărbători cu 250 de lei: Pe ce dată intră banii pe card?

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale
Actualitate

Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului
Actualitate

Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact