O idee de sandviș delicioasă și sănătoasă penru un mic dejun plin de energie

Pentru că nu mai știm ce sa mancam de dimineata, astazi iti recomandam o idee de sandvis delicioas si sanatos care iti ofera energia necesara unei zile intregi. Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente: 1 avocado, 1 ou, 1 lamaie, 1 rosie taiata cubulete, 1 sfert de ceapa taiata julien, 1/2 ardei gras, coriandru, piper, sare, 1 chifla (dupa preferinta), cascaval

Mod de preparare: Amesteca avocado cu lamaie si coriandru si taie-l  in bucati. Asezoneaza cu sare si piper. Taie cascavalul in triunghiuri si adauga-l in chifla, incalzeste-l la 190 de grade 5 minute. Intre timp pregateste un ou ochi si adauga-l in chifla, adauga avocado deasupra,  rosiile amestecate cu ulei d emasline si lamaie, iar apoi pune ceapa deasupra. Pe a doua parte a chiflei unge unt si completeaza sandvisul. Il poti servi cu mare pofta pentru ca este delicios si consistent!

Vezi si reteta pentru sandvisul Monte Cristo:

Monte Cristo a fost servit pentru prima oară în California de Sud, prin anii ’50. Nicicând nu a fost mai gustoasă combinația de șuncă și cașcaval! Fă această rețetă simplă pentru mic-dejun, prânz sau chiar cină. Rapidă, incredibil de aspectuoasă și sățioasă.

Ingrediente:

2 ouă, 4 felii de pâine, 2 linguri de muștar, 2 linguri de maioneză, 200 g de șuncă presată, 30 g brânză (Gruyere) rasă, 2 linguri de unt, sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Bate ouăle bine într-un vas îndeajuns de încăpător pentru un sandwich, cu puțină sare și piper.

“Asamblează” sandwich-urile cu muștar, maioneză, cașcaval și șuncă. Pune sare și piper după gust. Presează-le puțin.

Topește untul într-o tigaie, la foc mic. Înmoaie bine fiecare sandwich în parte în oul bătut și pune în tigaie. Prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenește ușor și brânza se topește.

În original, acest sandwich se servește cu zahăr pudră pe deasupra. Da, pentru gustul nostru pare tare ciudată combinația. Dar dacă mulți îl preferă așa, înseamnă că nu poate fi decât gustos, nu?

Vezi si reteta pentru sandvis cu bacon, cascaval si legume:

Pentru ca sandvisurile sunt preferate de toata lumea, in special dimineata sau atunci cand nu avem mult timp la dispozitie, astazi te invatam ce sa iti pui in sandvisul tau pentru a fi gustos si satios.

Ingrediente:

6 felii de cascaval,10 de fasii de bacon crud afumat (cantitatea depinde de numarul de sandvisuri pe care vrei sa il faci), 2 rosii coapte, de preferat de gradina, cateva frunze de salata verde, 2 chifle ciabatta, 1 ceapa rosie, 1 ardei capia, 2 oua fierte, sare dupa gust

Mod de preparare:

Taiem ciabatta in jumatate si asezam pe baza acesteia, pe rand, un strat de salata verde, 2-3 felii de cascaval si cateva felii de rosii. Adaugam apoi baconul afumat, un ou, ardeiul capia si ceapa rosie, toate feliate. Saram dupa gust si continuam cu un strat de cascaval, unul de bacon si salata verde. Deasupra asezam jumatatea de ciabatta ramasa. Il putem incalzi pentru 2-3 minute sau il servim rece, este la fel de gustos. Sa aveti pofta!

Vezi si reteta pentru Sandvisul bufnita:

Acest sandvis este perfect pentru micul dejun al copiilor tai, fiind foarte atractiv, dar si gustos. Se prepara rapid si va tine de foame.

Iata de ce ai nevoie: o felie de paine (in functie de numarul de sandvisuri), crema de branza, doua felii de castraveti, o maslina verde, o bucatica de gogosar

Mod de preparare:

Se unge felia de paine cu crema de branza. Aplicam feliile de salam,feliile de castraveti gaurite si capetele de la maslina. Din gogosar facem ciocul.

Daca ti-a placut distribuie si prietenilor tai!

Sursa: bucataras.ro

Sursa: retete.unica.ro

Exit mobile version