Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Omleta fără ouă, mic dejun de post, gata în trei minute. Vezi cum se prepară

Omleta fără ouă, mic dejun de post, gata în trei minute. Vezi cum se prepară

Știai că poți face omletă fără ouă? Ouăle pot fi înlocuite cu succes cu brânza tofu. Pe lângă asta, câteva condimente pot face minuni pentru ca omleta de post să aibă un gust delicios.

Ingrediente: tofu simplu, 2 linguri cu ulei de măsline, o ceapă mică, tăiată mărunt, o jumătate de ardei roşu, feliat subţire, 2 ciuperci, feliate subţire (opţional), roşii uscate, în ulei (opţional),  1/2 linguriţă de turmeric (sau curry, dacă preferi această aromă intensă),  sare,piper negru, pătrunjel proaspăt sau rucola.
Mod de preparare:

Se pune uleiul într-o tigaie şi căleşte puţin ceapa, după care se adaugă ardeii, ciupercile şi tofu, conform eva.ro. Se condimentează şi se lasă pe foc până când se călesc puţin şi se întrepătrund bine aromele, după care se ornează cu rucola sau pătrunjel proaspăt.

  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Adevărul începe să iasă la iveală în cazul morții Biankăi și lui Toni – ce l-ar fi împins pe tânăr să-și ucidă iubita
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vezi și rețetă pentru burrito cu legume și brânză tofu:

Acest mic-dejun de post este nu numai satios, ci si gustos. Iata din ce ingrediente il poti prepara:
o tortilla, o jumatate de ardei gras tocat marunt, o rosie mare taiata cubulete, cateva foi de varza chinezească, cateva frunze de rucola, 3 felii de branza tofu taiate cubulete, un castravete (crud sau murat) tocat; cateva fire de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust.

Vezi și rețeta pentru tofu cu legume, la tigaie:
O portie de tofu cu legume pregatite intr-o tigaie te poate ajuta sa ai suficienta energie si sa uiti de foame pana la ora pranzului. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie: 230 gr de branza tofu;o lingura de ulei de masline; cateva frunze de varza kale, varza de China sau frunze de spanac; o ceapa rosie mica, tocata marunt;o jumatate de ardei gras rosu, feliat subtire; 2 felii de paine integrala sau 2-3 cartofi copti; sare, piper si alte mirodenii dupa gust (poti pune turmeric, chilli si chiar si pudra de usturoi).

  • Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Detox natural: rețeta simplă cu sfeclă roșie și morcov care curăță ficatul și revigorează organismul
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi și rețeta pentru Tofu cu legume, la tigaie:
O portie de tofu cu legume pregatite intr-o tigaie te poate ajuta sa ai suficienta energie si sa uiti de foame pana la ora pranzului.
Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:  230 gr de branza tofu; o lingura de ulei de masline; cateva frunze de varza kale, varza de China sau frunze de spanac; o ceapa rosie mica, tocata marunt;
o jumatate de ardei gras rosu, feliat subtire;2 felii de paine integrala sau 2-3 cartofi copti;  sare, piper si alte mirodenii dupa gust (poti pune turmeric, chilli si chiar si pudra de usturoi).

Uite si cum se prepara acest mic dejun de post:
Mai intai, stoarce branza tofu si pune-o la uscat intr-un servetel din hartie, vreme de 5-10 minute. Intre timp, prepara un sos din mirodeni si doua-trei linguri de apa. Apoi, unge o tigaie cu uleiul de masline si pune-o sa se incinga, la foc mediu. Cand tigaia s-a incins, pune ceapa si ardeiul rosu la calit. Cand acestea si-au schimbat usor culoarea, adauga frunzele de varza sau pe cele de spanac si acopera totul cu un capac, pentru doua minute. In tot acest timp, sfarama tofu cu o furculita, iar cand cele doua minute au trecut, adauga-l peste legumele sotate. Mai lasa pe foc timp de doua-trei minute, apoi adauga sosul preparat anterior din mirodenii. Lasa preparatul sa fiarba vreme de cinci-sase minute sau pana cand observi ca branza tofu a capatat o culoare aurie, apoi opreste focul.
Serveste acest mic dejun de post alaturi de cartofi copti sau de doua felii de paine integrala, cu seminte.
Pofta buna!

Sursa:realitatea.net

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Spanakopita de post, plăcintă tradițional grecească

Spanakopita de post, plăcintă tradițional grecească

Secretul celor mai fragede șnițele

Secretul celor mai fragede șnițele

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
Actualitate

Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor

Citeste mai multDetails
Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital
Actualitate

Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital

Citeste mai multDetails
CCR A RESPINS LEGEA PENSIILOR MAGISTRAȚILOR: USR AMENINȚĂ CU REFERENDUM CONSTITUȚIONAL
Actualitate

CCR A RESPINS LEGEA PENSIILOR MAGISTRAȚILOR: USR AMENINȚĂ CU REFERENDUM CONSTITUȚIONAL

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică
Actualitate

Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact