Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Omleta fără ouă, mic dejun de post, gata în trei minute. Vezi cum se prepară

Omleta fără ouă, mic dejun de post, gata în trei minute. Vezi cum se prepară

Știai că poți face omletă fără ouă? Ouăle pot fi înlocuite cu succes cu brânza tofu. Pe lângă asta, câteva condimente pot face minuni pentru ca omleta de post să aibă un gust delicios.

Ingrediente: tofu simplu, 2 linguri cu ulei de măsline, o ceapă mică, tăiată mărunt, o jumătate de ardei roşu, feliat subţire, 2 ciuperci, feliate subţire (opţional), roşii uscate, în ulei (opţional),  1/2 linguriţă de turmeric (sau curry, dacă preferi această aromă intensă),  sare,piper negru, pătrunjel proaspăt sau rucola.
Mod de preparare:

Se pune uleiul într-o tigaie şi căleşte puţin ceapa, după care se adaugă ardeii, ciupercile şi tofu, conform eva.ro. Se condimentează şi se lasă pe foc până când se călesc puţin şi se întrepătrund bine aromele, după care se ornează cu rucola sau pătrunjel proaspăt.

  • Situație tensionată la frontieră: autoritățile au activat toate structurile operative
  • Semnul de alarmă al cancerului de colon pe care nu trebuie să îl ignori. Când e cazul să mergi urgent la medic
  • Românii primesc încă o zi liberă! Decizia tocmai a fost anunțată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vezi și rețetă pentru burrito cu legume și brânză tofu:

Acest mic-dejun de post este nu numai satios, ci si gustos. Iata din ce ingrediente il poti prepara:
o tortilla, o jumatate de ardei gras tocat marunt, o rosie mare taiata cubulete, cateva foi de varza chinezească, cateva frunze de rucola, 3 felii de branza tofu taiate cubulete, un castravete (crud sau murat) tocat; cateva fire de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Pensionarii vor primi ajutorul de 400 de lei înainte de Paște 2025
  • Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi și rețeta pentru tofu cu legume, la tigaie:
O portie de tofu cu legume pregatite intr-o tigaie te poate ajuta sa ai suficienta energie si sa uiti de foame pana la ora pranzului. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie: 230 gr de branza tofu;o lingura de ulei de masline; cateva frunze de varza kale, varza de China sau frunze de spanac; o ceapa rosie mica, tocata marunt;o jumatate de ardei gras rosu, feliat subtire; 2 felii de paine integrala sau 2-3 cartofi copti; sare, piper si alte mirodenii dupa gust (poti pune turmeric, chilli si chiar si pudra de usturoi).

Vezi și rețeta pentru Tofu cu legume, la tigaie:
O portie de tofu cu legume pregatite intr-o tigaie te poate ajuta sa ai suficienta energie si sa uiti de foame pana la ora pranzului.
Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:  230 gr de branza tofu; o lingura de ulei de masline; cateva frunze de varza kale, varza de China sau frunze de spanac; o ceapa rosie mica, tocata marunt;
o jumatate de ardei gras rosu, feliat subtire;2 felii de paine integrala sau 2-3 cartofi copti;  sare, piper si alte mirodenii dupa gust (poti pune turmeric, chilli si chiar si pudra de usturoi).

Uite si cum se prepara acest mic dejun de post:
Mai intai, stoarce branza tofu si pune-o la uscat intr-un servetel din hartie, vreme de 5-10 minute. Intre timp, prepara un sos din mirodeni si doua-trei linguri de apa. Apoi, unge o tigaie cu uleiul de masline si pune-o sa se incinga, la foc mediu. Cand tigaia s-a incins, pune ceapa si ardeiul rosu la calit. Cand acestea si-au schimbat usor culoarea, adauga frunzele de varza sau pe cele de spanac si acopera totul cu un capac, pentru doua minute. In tot acest timp, sfarama tofu cu o furculita, iar cand cele doua minute au trecut, adauga-l peste legumele sotate. Mai lasa pe foc timp de doua-trei minute, apoi adauga sosul preparat anterior din mirodenii. Lasa preparatul sa fiarba vreme de cinci-sase minute sau pana cand observi ca branza tofu a capatat o culoare aurie, apoi opreste focul.
Serveste acest mic dejun de post alaturi de cartofi copti sau de doua felii de paine integrala, cu seminte.
Pofta buna!

Sursa:realitatea.net

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Spanakopita de post, plăcintă tradițional grecească

Spanakopita de post, plăcintă tradițional grecească

Secretul celor mai fragede șnițele

Secretul celor mai fragede șnițele

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
Actualitate

Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă

Citeste mai multDetails
Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște
Actualitate

Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște

Citeste mai multDetails
Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
Generale

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Citeste mai multDetails
Capat de drum pentru Laurentiu Besu
Actualitate

Capat de drum pentru Laurentiu Besu

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact