Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prăjitura Cremeș. Cum se prepară cremșnitul cu cremă de vanilie

Prăjitura Cremeș. Cum se prepară cremșnitul cu cremă de vanilie

Cremsnitul este unul dintre deserturile preferate si pe care il pot face cu usurinta acasa. Am gasit aceasta reteta cu care imi ies ca la carte si ma pot mandri la orice eveniment cu ele. Iata cum se prepara:

Ingrediente:
1 pachet foietaj, 8 oua, 300 g zahar, 1L + 100 ml lapte, 100 g faina, 2 linguri amidon, 2 pliculete zahar pudra, esenta vanilie, 200 ml frisca

Mod de preparare:

  • Șoc total pentru cei de la Visuri la cheie, după ce au vizitat o familie pe care a ajutat-o acum 6 ani. Ce au descoperit
  • Anunț uriaș făcut de Ilie Bolojan! Nimeni nu credea că se va întâmpla tocmai acum
  • Alertă sanitară: un medicament pentru tensiune, retras de pe piață din cauza unei substanțe cu risc cancerigen – informații importante pentru pacienții români
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Prepara foile de Cremsnit:
1. Dezgheata pachetul de foitaj si imparte-l in doua parti egale. Intinde fiecare jumatate cat mai bine, pe masura unei tavi de cuptor potrivite.

2. Unge tava de cuptor si asaza una din cele doua parti de foitaj intinse, apoi cresteaza-l bine cu furculita pe intreaga suprafata, pentru a preveni cresterea.

3. Da foitajul la cuptor pentru cca 12 minute la 200 de grade, sau pana cand se rumeneste frumos. Scoate prima parte de foitaj si da urmatoarea foaie la cuptor, crestand superficial patrate mari, care sa delimiteze portiile de Cremsnit.

  • Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
  • ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
  • Ce trebuie să mâncăm de Sfinții Mihail şi Gavriil
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

4. Da foitajul la cuptor pentru alte 12 minute la 200 de grade sau pana cand si ce de-a doua jumatate se rumeneste frumos.

Prepara apoi crema de vanilie pentru Cremsnit:
1. Separa galbenusurile de albusuri. Freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar (150 g), amidonul, faina si 100 ml de lapte pentru 5-10 minute.

2. Separat, bate albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar (150 g), pana cand se tin de recipient. Pune 1 L de lapte la fiert cu zaharul vanilat.

3. Cand laptele fierbe, ia din el cu un polonic si toarna peste amestecul de galbenusuri. Amesteca repede si energic, pentru a preveni coagularea galbenusurilor.

4. Repeta procedeul pentru a aduce crema de galbenusuri la o temperatura apropiata de cea a laptelui, apoi poti turna toata compozitia peste lapte, in cratita.

5. Amesteca constant la foc mediu pana cand crema de vanilie pentru Cremsnit incepe sa se inchege, apoi da-o de pe foc.

6. Imediat incorporeaza albusurile bine batute, folosind o spatula si miscari de jos in sus. Lasa crema sa se raceasca putin, apoi incorporeaza in acelasi mod si frisca bine batuta.

7. Intinde compozitia obtinuta peste prima foaie de Cremsnit coapta. Niveleaza bine si deasupra ei asaza cea de-a doua foaie, apoi da prajitura la frigider pentru minim 3-4 ore.

8. Taie Cremsnitul cu crema de vanilie folosindu-te de liniile crestate inainte de coacere si serveste prajitura rece.

Sursa:retetepractice.ro

Vezi reteta si pentru prajitura snickers:

Prăjitura Snickers. Are un gust divin, un blat fin cu nucă, ciocolată albă, ciocolată neagră si caramel delicios cu alune

 

Prajitura Snickers este doarte buna, seamana c batonul snickers, dar este mult mai buna. Se prepara intr-un timp decent si ii vei cuceri pe toti ai casei cu ea. Este facuta din ingrediente naturale si asa te poti feri de toati aditivii din comert.

Ingrediente pentru blatul de nucă :

8 albusuri, 8 linguri de zahăr, 250 gr nucă măcinată, 8 linguri făină, un pliculet praf de copt

Crema de ciocolată albă :250 gr ciocolată albă de menaj, 2 linguri ulei

Ingrediente pentru crema de caramel :12 linguri zahăr, 250 gr unt, 8 gălbenusuri, 250 gr alune prăjite, nesărate

Glazura de ciocolată amăruie: 250 gr ciocolată amăruie, 2 linguri ulei

 

Modalitate de preparare:

Prepararea blatului. Se bat albusurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul si se bate pană se topeste complet zahărul. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina si praful de copt. Se incorporează usor cu un tel pană se obtine un aluat omogen. Compozitia se toarnă in tava tapetată cu hartie de copt si unsă cu putin unt. Se nivelează bine compozitia in tavă si se da la copt in cuptorul preincălzit, timp de 30-35 de minute. După ce blatul este copt si usor rumenit la suprafată se lasă la răcit.

Prepararea glazurii de ciocolată albă. Se topeste la Bain-Marie ciocolata albă impreună cu uleiul. Se toarnă peste blatul răcit complet si se dă tava la frigider pentru cel putin jumătate de oră pană ce stratul de ciocolată s-a intărit.

Pentru crema de caramel. Se pun 8 linguri de zahăr la topit, la foc mic, amestecand continu cu o lingură de lemn să nu se ardă pe alocuri findcă devine amar. Se adaugă untul si se amestecă timp de 2-3 minute. Cele 4 linguri de zahăr rămase se freacă cu gălbenusurile si se toarnă peste amestecul de zahăr si unt. Se amestecă bine ingredientele si se adaugă alunele prăjite. Se lasă compozitia să fiarbă la foc mic pană ce crema incepe să se ingroase. Se lasă crema să se răcească complet apoi se toarnă peste glazura de ciocolată albă. Ambele creme trebuie să fie reci, altfel se intrepătrund.

Glazura de ciocolată neagră se prepară la fel ca si glazura de ciocolată albă si se toarnă peste caramel.

Se lasă prăjitura să se intărească 3-4 ore la frigider si se poate tăia cu un cutit cu lama subtire trecut prin apă fierbinte.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Pască pentru masa de Paște cu brânză, stafide și aluat de cozonac

Pască pentru masa de Paște cu brânză, stafide și aluat de cozonac

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?
Actualitate

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:
Actualitate

Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:

Citeste mai multDetails
Controverse la Maternitatea din Bârlad: O femeie cu contracții a fost diagnosticată cu „sarcină închipuită”
Actualitate

Controverse la Maternitatea din Bârlad: O femeie cu contracții a fost diagnosticată cu „sarcină închipuită”

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact