Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prăjitura Cremeș. Cum se prepară cremșnitul cu cremă de vanilie

Prăjitura Cremeș. Cum se prepară cremșnitul cu cremă de vanilie

Cremsnitul este unul dintre deserturile preferate si pe care il pot face cu usurinta acasa. Am gasit aceasta reteta cu care imi ies ca la carte si ma pot mandri la orice eveniment cu ele. Iata cum se prepara:

Ingrediente:
1 pachet foietaj, 8 oua, 300 g zahar, 1L + 100 ml lapte, 100 g faina, 2 linguri amidon, 2 pliculete zahar pudra, esenta vanilie, 200 ml frisca

Mod de preparare:

  • Anunț pentru cei care retrag bani de la bancomat! Decizie pentru toți clienții
  • S-a Modificat: Elevii Încep Școala mai Devreme în Septembrie
  • Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Prepara foile de Cremsnit:
1. Dezgheata pachetul de foitaj si imparte-l in doua parti egale. Intinde fiecare jumatate cat mai bine, pe masura unei tavi de cuptor potrivite.

2. Unge tava de cuptor si asaza una din cele doua parti de foitaj intinse, apoi cresteaza-l bine cu furculita pe intreaga suprafata, pentru a preveni cresterea.

3. Da foitajul la cuptor pentru cca 12 minute la 200 de grade, sau pana cand se rumeneste frumos. Scoate prima parte de foitaj si da urmatoarea foaie la cuptor, crestand superficial patrate mari, care sa delimiteze portiile de Cremsnit.

4. Da foitajul la cuptor pentru alte 12 minute la 200 de grade sau pana cand si ce de-a doua jumatate se rumeneste frumos.

Prepara apoi crema de vanilie pentru Cremsnit:
1. Separa galbenusurile de albusuri. Freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar (150 g), amidonul, faina si 100 ml de lapte pentru 5-10 minute.

2. Separat, bate albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar (150 g), pana cand se tin de recipient. Pune 1 L de lapte la fiert cu zaharul vanilat.

  • Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România
  • Tragedie fără margini pentru o familie de români din Spania: și-au pierdut cei trei copii într-un accident cumplit
  • Tragedie în Italia: Felix Baumgartner a murit la 56 de ani în timpul unui zbor cu parapanta
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

3. Cand laptele fierbe, ia din el cu un polonic si toarna peste amestecul de galbenusuri. Amesteca repede si energic, pentru a preveni coagularea galbenusurilor.

4. Repeta procedeul pentru a aduce crema de galbenusuri la o temperatura apropiata de cea a laptelui, apoi poti turna toata compozitia peste lapte, in cratita.

5. Amesteca constant la foc mediu pana cand crema de vanilie pentru Cremsnit incepe sa se inchege, apoi da-o de pe foc.

6. Imediat incorporeaza albusurile bine batute, folosind o spatula si miscari de jos in sus. Lasa crema sa se raceasca putin, apoi incorporeaza in acelasi mod si frisca bine batuta.

7. Intinde compozitia obtinuta peste prima foaie de Cremsnit coapta. Niveleaza bine si deasupra ei asaza cea de-a doua foaie, apoi da prajitura la frigider pentru minim 3-4 ore.

8. Taie Cremsnitul cu crema de vanilie folosindu-te de liniile crestate inainte de coacere si serveste prajitura rece.

Sursa:retetepractice.ro

Vezi reteta si pentru prajitura snickers:

Prăjitura Snickers. Are un gust divin, un blat fin cu nucă, ciocolată albă, ciocolată neagră si caramel delicios cu alune

 

Prajitura Snickers este doarte buna, seamana c batonul snickers, dar este mult mai buna. Se prepara intr-un timp decent si ii vei cuceri pe toti ai casei cu ea. Este facuta din ingrediente naturale si asa te poti feri de toati aditivii din comert.

Ingrediente pentru blatul de nucă :

8 albusuri, 8 linguri de zahăr, 250 gr nucă măcinată, 8 linguri făină, un pliculet praf de copt

Crema de ciocolată albă :250 gr ciocolată albă de menaj, 2 linguri ulei

Ingrediente pentru crema de caramel :12 linguri zahăr, 250 gr unt, 8 gălbenusuri, 250 gr alune prăjite, nesărate

Glazura de ciocolată amăruie: 250 gr ciocolată amăruie, 2 linguri ulei

 

Modalitate de preparare:

Prepararea blatului. Se bat albusurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul si se bate pană se topeste complet zahărul. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina si praful de copt. Se incorporează usor cu un tel pană se obtine un aluat omogen. Compozitia se toarnă in tava tapetată cu hartie de copt si unsă cu putin unt. Se nivelează bine compozitia in tavă si se da la copt in cuptorul preincălzit, timp de 30-35 de minute. După ce blatul este copt si usor rumenit la suprafată se lasă la răcit.

Prepararea glazurii de ciocolată albă. Se topeste la Bain-Marie ciocolata albă impreună cu uleiul. Se toarnă peste blatul răcit complet si se dă tava la frigider pentru cel putin jumătate de oră pană ce stratul de ciocolată s-a intărit.

Pentru crema de caramel. Se pun 8 linguri de zahăr la topit, la foc mic, amestecand continu cu o lingură de lemn să nu se ardă pe alocuri findcă devine amar. Se adaugă untul si se amestecă timp de 2-3 minute. Cele 4 linguri de zahăr rămase se freacă cu gălbenusurile si se toarnă peste amestecul de zahăr si unt. Se amestecă bine ingredientele si se adaugă alunele prăjite. Se lasă compozitia să fiarbă la foc mic pană ce crema incepe să se ingroase. Se lasă crema să se răcească complet apoi se toarnă peste glazura de ciocolată albă. Ambele creme trebuie să fie reci, altfel se intrepătrund.

Glazura de ciocolată neagră se prepară la fel ca si glazura de ciocolată albă si se toarnă peste caramel.

Se lasă prăjitura să se intărească 3-4 ore la frigider si se poate tăia cu un cutit cu lama subtire trecut prin apă fierbinte.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Pască pentru masa de Paște cu brânză, stafide și aluat de cozonac

Pască pentru masa de Paște cu brânză, stafide și aluat de cozonac

Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România
Actualitate

Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România

Citeste mai multDetails
Actualitate

Dragoș Anastasiu dezminte informațiile privind reducerea ajutorului de deces: „Nu s-a discutat despre tăierea acestuia”

Citeste mai multDetails
Cum poți să afli online ce vechime ai în câmpul muncii și cât ai contribuit la fondul de pensii
Actualitate

Cum poți să afli online ce vechime ai în câmpul muncii și cât ai contribuit la fondul de pensii

Citeste mai multDetails
Armistițiu istoric: Pun capăt conflictului sângeros
Actualitate

Armistițiu istoric: Pun capăt conflictului sângeros

Citeste mai multDetails
Lovitură pentru justiția din România: Ce a decis Curtea de Apel din Paris
Actualitate

Lovitură pentru justiția din România: Ce a decis Curtea de Apel din Paris

Citeste mai multDetails
Tragedie în Italia: Felix Baumgartner a murit la 56 de ani în timpul unui zbor cu parapanta
Actualitate

Tragedie în Italia: Felix Baumgartner a murit la 56 de ani în timpul unui zbor cu parapanta

Citeste mai multDetails
Primele imagini cu Mihaela Rădulescu la funeraliile lui Felix Baumgartner
Actualitate

Primele imagini cu Mihaela Rădulescu la funeraliile lui Felix Baumgartner

Citeste mai multDetails
Semnele timpurii ale cancerului de colon pe care le-a ignorat o supraviețuitoare:
Actualitate

Semnele timpurii ale cancerului de colon pe care le-a ignorat o supraviețuitoare:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact