Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prăjitura Cremeș. Cum se prepară cremșnitul cu cremă de vanilie

Prăjitura Cremeș. Cum se prepară cremșnitul cu cremă de vanilie

Cremsnitul este unul dintre deserturile preferate si pe care il pot face cu usurinta acasa. Am gasit aceasta reteta cu care imi ies ca la carte si ma pot mandri la orice eveniment cu ele. Iata cum se prepara:

Ingrediente:
1 pachet foietaj, 8 oua, 300 g zahar, 1L + 100 ml lapte, 100 g faina, 2 linguri amidon, 2 pliculete zahar pudra, esenta vanilie, 200 ml frisca

Mod de preparare:

  • Misterul literei „M” din palmă: semnul pe care îl au doar anumite persoane
  • Acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan: intervenție critică din partea CCR și a unui fost membru CSM
  • 10 semne timpurii ale cirozei hepatice. Avertismentele corpului înainte de agravare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Prepara foile de Cremsnit:
1. Dezgheata pachetul de foitaj si imparte-l in doua parti egale. Intinde fiecare jumatate cat mai bine, pe masura unei tavi de cuptor potrivite.

2. Unge tava de cuptor si asaza una din cele doua parti de foitaj intinse, apoi cresteaza-l bine cu furculita pe intreaga suprafata, pentru a preveni cresterea.

  • Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
  • Ministrul Sănătății a intervenit: A fost transmis Ro-Alert!
  • Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

3. Da foitajul la cuptor pentru cca 12 minute la 200 de grade, sau pana cand se rumeneste frumos. Scoate prima parte de foitaj si da urmatoarea foaie la cuptor, crestand superficial patrate mari, care sa delimiteze portiile de Cremsnit.

4. Da foitajul la cuptor pentru alte 12 minute la 200 de grade sau pana cand si ce de-a doua jumatate se rumeneste frumos.

Prepara apoi crema de vanilie pentru Cremsnit:
1. Separa galbenusurile de albusuri. Freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar (150 g), amidonul, faina si 100 ml de lapte pentru 5-10 minute.

2. Separat, bate albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar (150 g), pana cand se tin de recipient. Pune 1 L de lapte la fiert cu zaharul vanilat.

3. Cand laptele fierbe, ia din el cu un polonic si toarna peste amestecul de galbenusuri. Amesteca repede si energic, pentru a preveni coagularea galbenusurilor.

4. Repeta procedeul pentru a aduce crema de galbenusuri la o temperatura apropiata de cea a laptelui, apoi poti turna toata compozitia peste lapte, in cratita.

5. Amesteca constant la foc mediu pana cand crema de vanilie pentru Cremsnit incepe sa se inchege, apoi da-o de pe foc.

6. Imediat incorporeaza albusurile bine batute, folosind o spatula si miscari de jos in sus. Lasa crema sa se raceasca putin, apoi incorporeaza in acelasi mod si frisca bine batuta.

7. Intinde compozitia obtinuta peste prima foaie de Cremsnit coapta. Niveleaza bine si deasupra ei asaza cea de-a doua foaie, apoi da prajitura la frigider pentru minim 3-4 ore.

8. Taie Cremsnitul cu crema de vanilie folosindu-te de liniile crestate inainte de coacere si serveste prajitura rece.

Sursa:retetepractice.ro

Vezi reteta si pentru prajitura snickers:

Prăjitura Snickers. Are un gust divin, un blat fin cu nucă, ciocolată albă, ciocolată neagră si caramel delicios cu alune

 

Prajitura Snickers este doarte buna, seamana c batonul snickers, dar este mult mai buna. Se prepara intr-un timp decent si ii vei cuceri pe toti ai casei cu ea. Este facuta din ingrediente naturale si asa te poti feri de toati aditivii din comert.

Ingrediente pentru blatul de nucă :

8 albusuri, 8 linguri de zahăr, 250 gr nucă măcinată, 8 linguri făină, un pliculet praf de copt

Crema de ciocolată albă :250 gr ciocolată albă de menaj, 2 linguri ulei

Ingrediente pentru crema de caramel :12 linguri zahăr, 250 gr unt, 8 gălbenusuri, 250 gr alune prăjite, nesărate

Glazura de ciocolată amăruie: 250 gr ciocolată amăruie, 2 linguri ulei

 

Modalitate de preparare:

Prepararea blatului. Se bat albusurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul si se bate pană se topeste complet zahărul. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina si praful de copt. Se incorporează usor cu un tel pană se obtine un aluat omogen. Compozitia se toarnă in tava tapetată cu hartie de copt si unsă cu putin unt. Se nivelează bine compozitia in tavă si se da la copt in cuptorul preincălzit, timp de 30-35 de minute. După ce blatul este copt si usor rumenit la suprafată se lasă la răcit.

Prepararea glazurii de ciocolată albă. Se topeste la Bain-Marie ciocolata albă impreună cu uleiul. Se toarnă peste blatul răcit complet si se dă tava la frigider pentru cel putin jumătate de oră pană ce stratul de ciocolată s-a intărit.

Pentru crema de caramel. Se pun 8 linguri de zahăr la topit, la foc mic, amestecand continu cu o lingură de lemn să nu se ardă pe alocuri findcă devine amar. Se adaugă untul si se amestecă timp de 2-3 minute. Cele 4 linguri de zahăr rămase se freacă cu gălbenusurile si se toarnă peste amestecul de zahăr si unt. Se amestecă bine ingredientele si se adaugă alunele prăjite. Se lasă compozitia să fiarbă la foc mic pană ce crema incepe să se ingroase. Se lasă crema să se răcească complet apoi se toarnă peste glazura de ciocolată albă. Ambele creme trebuie să fie reci, altfel se intrepătrund.

Glazura de ciocolată neagră se prepară la fel ca si glazura de ciocolată albă si se toarnă peste caramel.

Se lasă prăjitura să se intărească 3-4 ore la frigider si se poate tăia cu un cutit cu lama subtire trecut prin apă fierbinte.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Pască pentru masa de Paște cu brânză, stafide și aluat de cozonac

Pască pentru masa de Paște cu brânză, stafide și aluat de cozonac

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii
Actualitate

Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii

Citeste mai multDetails
Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit
Actualitate

Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:
Actualitate

Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Criza majora: Școlile din 13 Localități Trec în Online
Actualitate

Criza majora: Școlile din 13 Localități Trec în Online

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact