Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prăjitură cu brânză și dulceață de afine, un răsfăț total, mai ceva ca cheesecake-ul!

Prăjitură cu brânză și dulceață de afine, un răsfăț total, mai ceva ca cheesecake-ul!

Potrivit unor studii recente, consumul afinelor ajută la menţinerea sănătăţii creierului, prevenind maladia Alzheimer şi sporind performanţele intelectuale. Afinele îmbunătăţesc semnificativ şi memoria. Aşa că te poftim la o felie de prăjitură cu brânză şi dulceaţă de afine.

Prăjitură cu brânză şi dulceaţă de afine – Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat: 300 g biscuiţi digestivi,50 g zahăr, 100 g unt, 1 linguriţă scorţişoară, 50 g miez de nucă

Pentru umplutură, 450 g brânză de vaci, 150 g zahăr, 3 ouă,200 ml smântână dulce, 1 plic gelatină, 1 praf de sare, 3 linguri dulceaţă afine

  • Propunere importantă: Femeile ar putea ieși la pensie cu 3 ani și jumătate mai devreme – iată condițiile
  • MApN face precizări oficiale despre începerea încorporărilor
  • Falko, calul campion mort în Bistrița-Năsăud: Dezvăluiri surprinzătoare despre recumpărarea sa de către afaceristul slovac și mărturia fostei proprietare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:
Sfărâmi biscuiţii. Adaugi untul topit, zahărul, scorţişoara, nuca măcinată şi amesteci să se omogenizeze. Pui compoziţia într-o formă rotundă sau de tartă unsă. Presezi bine amestecul de biscuiţi de fundul formei. Acoperi cu o folie de plastic şi laşi la rece. Baţi ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi. Laşi până se îngroaşă, amestecând continuu, după care lași să se răcească. Pui gelatina la înmuiat în apă rece circa 30 de minute, apoi o topeşti pe baie de aburi, fără să dea în clocot. Laşi să se răcorească.

Baţi brânza cu mixerul până devine pufoasă, adaugi treptat gelatina, crema de ouă, sarea, smântâna şi mixezi până când crema e spumoasă. Torni crema de brânză peste blatul de biscuiţi, dai la rece până se întăreşte, după care întinzi un strat subţire de dulceaţă. Laşi din nou la rece două ore.

Sursa: clickpoftabuna.ro

 

Vezi si reteta pentru eclere cu vanilie:

Cum să preparăm cele mai bune eclere cu vanilie chiar la noi în bucătărie. Rețeta este simplă și deosebit de bună. De acum îți vei face singur desertul preferat acasă

Pentru că eclerurile sunt printre dulciurile mele preferate, am cautat si am incercat retete pana am gasit reteta perfecta pentru eclerele cu vanilie. Ce ne trebuie:

  • Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
  • Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune
  • Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente: 250 ml lapte, 2 lingurite de ulei, 3 gălbenușuri de ou, 400 g de făină, 10 lingurițe de zahăr, un vârf de sare, 20 g de drojdie
crema:3 plicuri de budinca de vanilie Dr.Oetker , 750 ml de lapte, 3 pliculete de zahar vanilat, 5 linguri de zahăr, 180 g unt
De asemenea, vom avea nevoie de zahăr pudră pentru stropire

Mod de preparare: Pregătește aluatul din 2 lingurițe de zahăr, lapte și drojdie. Într-un castron, amestecați făina, un vârf de sare, zahăr, gălbenușuri, lapte, ulei și drojdie. Lăsați aluatul timp de aproximativ 1 oră pentru a dubla volumul.

 

 

Pana creste aluatul, vom face crema de vanilie pentru umplutura. O preparam conform instructiunilor de pe ambalajul cremei pentru umplutura de la Dr Oetker. Dupa ce este gata, adaugam unt si o punem la racit.

 

Din compozitia pentru aluat, vom face capacelele de la eclere de aproximativ 1 cm în diametru și aproximativ 20 cm lungime pe care le vom rasuci, creând cornulete pe care le com pune la cuptor.

Cand sunt gata aranjate, leungi cu un ou si le lasi la 200 de grade timp de 15 minute

 

Cand se racesc, le umpleti cu crema si le presarati pe deasupra cu zahar pudra sau puteti face sos de ciocolata,adupa preferinte. Va asiguram ca te vei indragosti iremediabil de aceste eclere delicioase!

 

Pofta buna!

 

Vezi si reteta pentru papanasi cu dulceata:

Papanasii sunt un desert pe care il prefer inaintea tuturor, pentru ca sunt foarte aromati, iar combinatia dintre smantana si dulceata, le da o savoare aparte. Iata cum se prepara:

Ingrediente papanasi:
500 gr branza de vaca bine stoarsa, 300 gr faina, 200 gr smantana, 150 gr dulceata,30 gr zahar vanilat, 2 oua, 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, un praf sare.

Am inceput prin a bate cele doua oua, am adugat branza, zaharul, sarea, bicarbonatul, esenta si faina si am amestecat pana am ajuns la un aluat lipicios.

Aluatul l-am lasat vreo 10 minute la odihnit. Intre timp, mi-am pregatit tigaia cu uleiul incins, dar si dulceata si smantana pentru decor.

Am format gogoselele, fara sa ma lipesc, cu ajutorul fainei. Atentie sa nu aiba gaura foarte larga, astfel incat biluta sa stea deasupra.

Dupa ce am dat forma si bilutelor, am inceput sa prajesc cate unul, pe fiecare parte cate 2, 3 minute la foc mic.

Dupa ce s-au rumenit bine, ii scoatem cu grija pe hartie absorbanta si incepem sa ii decoram.

Eu am avut o dulceata de capsuni, dar puteti folosi orice tip de dulceata, sau de ce nu frisca sau ciocolata.

Mi-au iesit sase papanasi, bineinteles ca nu am reusit sa ii fotografiez pe toti, nu am apucat.

Spor la treaba si pofta buna!

Sursa:mamicipeblog.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Chifteluțe învelite în bacon, un aperitiv vedetă care face furori. Pur și simplu nu îi poți rezista!

Chifteluțe învelite în bacon, un aperitiv vedetă care face furori. Pur și simplu nu îi poți rezista!

Cotlet de porc cu mozzarella și ciuperci la cuptor. Cea mai bună carne de cuptoooor

Cotlet de porc cu mozzarella și ciuperci la cuptor. Cea mai bună carne de cuptoooor

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru
Actualitate

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru

Citeste mai multDetails
Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
Actualitate

Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului

Citeste mai multDetails
De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router
Actualitate

De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune

Citeste mai multDetails
Actualitate

Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan cere timp pentru formarea Guvernului: „Stabilitatea coaliției e mai importantă decât graba”
Actualitate

Nicușor Dan și-a ales consilierul pe probleme economice: cine este Radu Burnete, propunerea de la Cotroceni

Citeste mai multDetails
Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026
Actualitate

Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026

Citeste mai multDetails
AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale
Actualitate

AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact