Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prajitură cu gem și aluat răzuit

Prajitură cu gem și aluat răzuit

Prajitura cu gem și aluat răzuit este o prajitura de casa, foarte gustoasa si usor de preparat. Este apreciata de multi dintre noi pentru ca aluatul razuit reduce din numarul de calorii ale unui aluat integral, si asa avem impresia ca mancam mai putini carbohidrati. Are un aspect deosebit, jucaus si apreciat de toata lumea. Unii dintre noi am avut aceasta prajitura si cand eram mici, la bunici, altii am descoperit-o la tinerete sau la maturitate. Vestea buna este ca am descoperit-o si ne putem bcuura de ea! Iata de ce avem nevoie:

Ingrediente: Pentru aluat: 3 galbenusuri, 1 ou intreg, 200 g zahar (pudra), 200 g unt, 400 g faina, 1 praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie,

Pentru umplutura: 200-250 g gem capsuni, prune, visine (dupa preferinta), 3 albusuri, 150 g zahar (pudra), 100 g nuca macinata

  • Cancerul pancreatic: 10 simptome timpurii pe care nu trebuie să le treci cu vederea
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Prajitura cu gem si aluat razuit este o prajitura de pe vremea bunicii, o prajitura simpla si foarte gustoasa, careia ea ii spunea „Raioasa” nu stiu din ce motive. Prajitura se poate face cu orice gem aveti si va place, dar varianta asta cu magiun mi-a placut cel mai mult.

Mod de preparare :

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana avem un aluat omogen, ce nu se lipeste de maini.

O treime din aluat se inveleste in folie alimentara si se pune la congelator. Restul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Umplutura pentru prajitura cu gem si aluat razuit:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pudra, lingura cu lingura, si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem pelatele mixerului. Nuca macinata, cacaoa si magiunul se amesteca intr-un bol. Adaugam bezeaua in cateva reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Intindem crema in tava peste aluat, in strat uniform. Scoatem aluatul de rece si il razuim peste prajitura, folosind o razatoare cu ochiuri mari.

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru circa 30 de minute, pana prajitura cu gem si aluat razuit este rumenita.

Prajitura se lasa sa se racoreasca putin in tava, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca foarte bine. Se portioneaza dupa dorinta.

Sursa:dulciurifeldefel.ro

Vezi si reteta pentru napolitane de casa cu crema de ciocolata si alune:

Napolitane delicioase cu cremă de lapte și alune de pădure cu nutella! Este desertul ideal de care nu te poți sătura

Napolitanele sunt desertul preferat din copilarie pentru multi dintre noi, mai ales ca intr-o perioada diversitatea nu era punctul forte al romanilor, al bunicilor si al parintilor nostri. Astazi te invatam cum sa prepari acasa indragitele napolitane cu lapte, fragede si foarte foarte gustoase, cu ingrediente naturale facuta de tine. Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente pentru masa de lapte:

1/4 pahar de lapte, 1/4 cană de zahăr, 175 g unt, 1 cană de lapte praf
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Laptele (obișnuit) se fierbe cu zahăr într-o oală mică, amestecând. Imediat ce zahărul se dizolvă, scoateți-l de pe foc si raciti-l.

Se amestecă untul cu un mixer pentru a obține o masă ușoară și pufoasă de unt. Adăugați treptat laptele răcit peste unt, continuați să amestecați până când masa este netedă (adăugarea prea rapidă a laptelui poate duce la creșterea în greutate). Adăugați lapte praf și amestecați pentru a combina.

Ingrediente pentru masa nutella:100 g unt, 160 g nutella, 1 lingură de cacao, 2 linguri linguri de alune măcinate, aproximativ
100 g alune (nu pot fi diferite, datorită gustului), tocate, prăjite (puteți coace pe o tigaie uscată sau în cuptor)
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Se amestecă untul cu un mixer pentru a obține o masă ușoară și pufoasă de unt. Adăugați amestecul de nutella și cacao. În cele din urmă, adăugați alunele de padure tocate, amestecați.

În plus:

3 napolitane uscate (dimensiuni de 23 x 29 cm fiecare), 70 g ciocolată cu lapte, 70 g ciocolată neagră
Mod de preparare:

Așezați prima foaie de napolitana si intindeti un strat de nutella iar apoi acoperiți cu o a doua foaie. Urmatorul pas este sa intinzi masa de lapte, iar apoi se adauga si ultimul strat de napolitana. Adaugati in frigider pentru intarirea cremelor si formarea unor napolitane compacte. După intarirea napolitanelor, acoperiți-le cu ciocolată lichidă din cremă de lapte (ciocolată amară și lapte, se topește într-o baie de apă și se amestecă). Așteptați ca ciocolata să se intareasca, Taiati in bucati dreptunghiulare si serviti cu placere!

Vezi si reteta pentru cornulete de post cu nuca:

Cornulețe de post cu nucă, bunătățile copilăriei care nu trebuie să-și lipsească de pe masă

Cornuletele cu nuca sunt desertul copilariei pe care nu le uitam nici la maturitate, pentru ca sunt prea bune pentru a fi ignorate! Iata cat de simplu se prepara! Nu trebuie sa iti lipseasca de pe masa la niciun eveniment!

Ingrediente:1 pachet margarina, 1 cana nuci macinate, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra.
Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie.

Mod de preparare:
Amestecam margarina cu nucile (este bine sa fie putin prajite inainte sa le macinam), punem un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen. Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm, pe care le rulam, pentru a forma cornuletele.
Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt.
Le coacem la un foc potrivit timp de 30-40 minute
Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra, sa le lasam sa se raceasca putin si sa le servim cu placere.

Daca ti-a placut aceasta reteta, arata-le si prietenilor!

Sursa: crestinortodox.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Prăjitură foarte gustoasă cu nucă de cocos! Reţeta de post a unei maici  Nuca de cocos refacere structurile nervoase!

Prăjitură foarte gustoasă cu nucă de cocos! Reţeta de post a unei maici Nuca de cocos refacere structurile nervoase!

Cum se face mămaliga răsturnată și tăiată cu ața. Rețeta pentru o mămăligă autentică cum o fac ciobanii la stână

Cum se face mămaliga răsturnată și tăiată cu ața. Rețeta pentru o mămăligă autentică cum o fac ciobanii la stână

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact