Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prajitură cu gem și aluat răzuit

Prajitură cu gem și aluat răzuit

Prajitura cu gem și aluat răzuit este o prajitura de casa, foarte gustoasa si usor de preparat. Este apreciata de multi dintre noi pentru ca aluatul razuit reduce din numarul de calorii ale unui aluat integral, si asa avem impresia ca mancam mai putini carbohidrati. Are un aspect deosebit, jucaus si apreciat de toata lumea. Unii dintre noi am avut aceasta prajitura si cand eram mici, la bunici, altii am descoperit-o la tinerete sau la maturitate. Vestea buna este ca am descoperit-o si ne putem bcuura de ea! Iata de ce avem nevoie:

Ingrediente: Pentru aluat: 3 galbenusuri, 1 ou intreg, 200 g zahar (pudra), 200 g unt, 400 g faina, 1 praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie,

Pentru umplutura: 200-250 g gem capsuni, prune, visine (dupa preferinta), 3 albusuri, 150 g zahar (pudra), 100 g nuca macinata

  • Schimbare majoră: 6 zile libere legale dispar din calendar începând cu 2026
  • Ultimele cuvinte ale medicului pneumolog Flavia Groșan înainte de moarte
  • Nicușor Dan, anunț de ultimă oră: s-a aflat cine va fi noul premier al României după plecarea lui Ilie Bolojan – decizia surpriză a președintelui
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Prajitura cu gem si aluat razuit este o prajitura de pe vremea bunicii, o prajitura simpla si foarte gustoasa, careia ea ii spunea „Raioasa” nu stiu din ce motive. Prajitura se poate face cu orice gem aveti si va place, dar varianta asta cu magiun mi-a placut cel mai mult.

Mod de preparare :

Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana avem un aluat omogen, ce nu se lipeste de maini.

  • Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu
  • Alertă NATO în România: Avioane Germane și Române, Ridicate de Urgență
  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

O treime din aluat se inveleste in folie alimentara si se pune la congelator. Restul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Umplutura pentru prajitura cu gem si aluat razuit:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pudra, lingura cu lingura, si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem pelatele mixerului. Nuca macinata, cacaoa si magiunul se amesteca intr-un bol. Adaugam bezeaua in cateva reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Intindem crema in tava peste aluat, in strat uniform. Scoatem aluatul de rece si il razuim peste prajitura, folosind o razatoare cu ochiuri mari.

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru circa 30 de minute, pana prajitura cu gem si aluat razuit este rumenita.

Prajitura se lasa sa se racoreasca putin in tava, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca foarte bine. Se portioneaza dupa dorinta.

Sursa:dulciurifeldefel.ro

Vezi si reteta pentru napolitane de casa cu crema de ciocolata si alune:

Napolitane delicioase cu cremă de lapte și alune de pădure cu nutella! Este desertul ideal de care nu te poți sătura

Napolitanele sunt desertul preferat din copilarie pentru multi dintre noi, mai ales ca intr-o perioada diversitatea nu era punctul forte al romanilor, al bunicilor si al parintilor nostri. Astazi te invatam cum sa prepari acasa indragitele napolitane cu lapte, fragede si foarte foarte gustoase, cu ingrediente naturale facuta de tine. Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente pentru masa de lapte:

1/4 pahar de lapte, 1/4 cană de zahăr, 175 g unt, 1 cană de lapte praf
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Laptele (obișnuit) se fierbe cu zahăr într-o oală mică, amestecând. Imediat ce zahărul se dizolvă, scoateți-l de pe foc si raciti-l.

Se amestecă untul cu un mixer pentru a obține o masă ușoară și pufoasă de unt. Adăugați treptat laptele răcit peste unt, continuați să amestecați până când masa este netedă (adăugarea prea rapidă a laptelui poate duce la creșterea în greutate). Adăugați lapte praf și amestecați pentru a combina.

Ingrediente pentru masa nutella:100 g unt, 160 g nutella, 1 lingură de cacao, 2 linguri linguri de alune măcinate, aproximativ
100 g alune (nu pot fi diferite, datorită gustului), tocate, prăjite (puteți coace pe o tigaie uscată sau în cuptor)
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Se amestecă untul cu un mixer pentru a obține o masă ușoară și pufoasă de unt. Adăugați amestecul de nutella și cacao. În cele din urmă, adăugați alunele de padure tocate, amestecați.

În plus:

3 napolitane uscate (dimensiuni de 23 x 29 cm fiecare), 70 g ciocolată cu lapte, 70 g ciocolată neagră
Mod de preparare:

Așezați prima foaie de napolitana si intindeti un strat de nutella iar apoi acoperiți cu o a doua foaie. Urmatorul pas este sa intinzi masa de lapte, iar apoi se adauga si ultimul strat de napolitana. Adaugati in frigider pentru intarirea cremelor si formarea unor napolitane compacte. După intarirea napolitanelor, acoperiți-le cu ciocolată lichidă din cremă de lapte (ciocolată amară și lapte, se topește într-o baie de apă și se amestecă). Așteptați ca ciocolata să se intareasca, Taiati in bucati dreptunghiulare si serviti cu placere!

Vezi si reteta pentru cornulete de post cu nuca:

Cornulețe de post cu nucă, bunătățile copilăriei care nu trebuie să-și lipsească de pe masă

Cornuletele cu nuca sunt desertul copilariei pe care nu le uitam nici la maturitate, pentru ca sunt prea bune pentru a fi ignorate! Iata cat de simplu se prepara! Nu trebuie sa iti lipseasca de pe masa la niciun eveniment!

Ingrediente:1 pachet margarina, 1 cana nuci macinate, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra.
Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie.

Mod de preparare:
Amestecam margarina cu nucile (este bine sa fie putin prajite inainte sa le macinam), punem un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen. Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm, pe care le rulam, pentru a forma cornuletele.
Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt.
Le coacem la un foc potrivit timp de 30-40 minute
Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra, sa le lasam sa se raceasca putin si sa le servim cu placere.

Daca ti-a placut aceasta reteta, arata-le si prietenilor!

Sursa: crestinortodox.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Prăjitură foarte gustoasă cu nucă de cocos! Reţeta de post a unei maici  Nuca de cocos refacere structurile nervoase!

Prăjitură foarte gustoasă cu nucă de cocos! Reţeta de post a unei maici Nuca de cocos refacere structurile nervoase!

Cum se face mămaliga răsturnată și tăiată cu ața. Rețeta pentru o mămăligă autentică cum o fac ciobanii la stână

Cum se face mămaliga răsturnată și tăiată cu ața. Rețeta pentru o mămăligă autentică cum o fac ciobanii la stână

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
Actualitate

Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică

Citeste mai multDetails
Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu

Citeste mai multDetails
Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”
Actualitate

Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact