miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Prăjitura cu mac din aluat de brânză și drojdie. O floare pentru musafiri care îi va cuceri pe loc

Prăjitura cu mac din aluat de brânză și drojdie. O floare pentru musafiri care îi va cuceri pe loc

Prăjitura cu mac  din aluat de brânză și drojdie. O floare pentru musafiri care îi va cuceri pe loc

Prăjitura cu mac din aluat de brânză și drojdie este foarte aspectuoasă, gustoasă, pufoasă și aromată. Această frumusețe de prăjitură se prepară destul de simplu, chiar dacă la prima vedere pare a fi complicată și o puteți umple cu orice: mac, scorțișoară, gem, dulceață, nuci. Aluatul este delicios, gingaș și pufos, perfect și pentru chifle, rulade, plăcinte și prăjituri cu orice fel de umplutură. Oaspeții vor fi plăcut surprinși de această capodoperă culinară și gustul său unic și inconfundabil.

Ingrediente:50 g de drojdie proaspătă sau 10-11 g de drojdie uscată, 150 g de zahăr (pentru produsele dulci), ¼ linguriță de sare (am folosit o linguriță), 250 g de brânză de vaci (mărunțită)
200 ml de lapte cald, 80 g de unt topit, 500 g de făină + cât va fi necesar, 2 ouă + 1 gălbenuș pentru uns, vanilie, mac, gem sau scorțișoară (pentru umplutură).

Vezi și...

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Mod de preparare:

Pregătiți maia din zahăr, drojdie și 2 linguri de făină. Puneți la loc cald până va apărea spuma.
Amestecați preventiv brânza, ouăle, sarea și untul.
Adăugați masa din brânză în maia. Amestecați bine și adăugați treptat făina, frământați un aluatul moale și puneți-l la un loc cald timp de 30-40 de minute.
Aluatul trebuie să-și dubleze volumul.
Tapetați forma cu hârtie de copt sau presărați-o cu făină. Puneți jumătate de aluat și deasupra așezați umplutura dorită.Puneți deasupra cealaltă jumătate din aluat.Faceți aproximativ 8 tăieturi pe diagonală (ca în poze).Răsuciți aluatul în așa fel încât să obțineți o floricică (ca în pozele de mai jos).Ungeți deasupra cu un gălbenuș. Coaceți la cuptor timp de aproximativ 40 de minute până se va rumeni frumos.Obținem o prăjitură delicioasă cu o secțiune interesantă.

 

Vezi și rețeta pentru plăcintă cu mac:

Plăcinta cu mac este delicioasă, iar această reţetă e foarte simplă. Încearcă şi tu!

Ingrediente:

Pentru aluat:210 g făină, 125 g unt rece, 35 g zahăr, 25 g făină de migdale, 2 ouă, 1 plic zahăr vanilinat

Pentru umplutură:

375 g seminţe de mac, 450 ml lapte, 125 g miere, 200 g zahăr, 200 g făină de migdale, 4 ouă, 90 g stafide

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se amestecă la lingură sau în robot toate ingredientele în afară de ouă. După ce untul s-a dizolvat complet, se adaugă ouăle şi se amestecă bine. Aluatul se pune la rece până la pregătirea umpluturii.

2. Macul şi laptele se pun la foc mediu şi se amestecă mereu cu o lingură de lemn. Se lasă 30 de minute la fiert şi e gata când laptele a dispărut. În acest moment se adaugă zahărul, mierea, stafidele şi făina de migdale. Se pune totul din nou pe foc şi se lasă 20 de minute amestecând mereu.

3. Aluatul se scoate de la rece şi se împarte în două părţi dintre care una mai mare. Cea mai mare se întinde şi se aşază în tava de copt unsă cu unt, se toarnă 3 ouă bătute şi peste ele amestecul de mac. Cele două foi se lipesc pe cât posibil între ele. Se dă la cuptor pentru 15 minute.

4. După acest timp, se scoate plăcinta şi se unge cu al patrulea ou bătut, după care se lasă la cuptor încă 30 de minute. Se taie călduţă.

Veti fi cuceriti pe loc! Pofta buna!

Seminţele de mac sunt cultivate de peste 3000 de ani. În timpul secolului al 2-lea, femeile cultivau flori de mac pentru a le amesteca cu alte plante și pentru a crea leacuri. Seminţele de mac sunt eficiente în combaterea inflamaţiilor, constipaţiei şi în cazul problemelor gastro-intestinale. Acestea sunt o sursă foarte bună de minerale necesare zilnic, precum iodul, manganul, zincul, magneziul şi cuprul. Seminţele de mac conţin și acid linoleic care este benefic în prevenirea afecţiunilor cardiace şi a problemelor gastro-intestinale. Macul este bogat în acizi graşi de care organismul uman are nevoie pentru a funcţiona normal.
INGREDIENTE

Sursa: reteta.unica.ro

bucatarul.tv

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Maioneză de casă fără ouă, este neașteptat de gustoasă și simplu de pregatit

Urmatorul Articol

Bruschete cu ciuperci și cașcaval

Articole Similare

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă
Desert ca la mama acasă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Budincă de cartofi cu unt și parmezan
Rețete românești

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Urmatorul Articol
Bruschete cu ciuperci și cașcaval

Bruschete cu ciuperci și cașcaval

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version