Prăjitura „Mangonita” Este gata în 10 minute și se prepară fără coacere

Dacă îţi este poftă de ceva dulce şi vrei să pregăteşti un desert special şi rapid, fără coacere încearcă prăjitura „Mangonita”
Este gata în 10 minute și are mare succes!

INGREDIENTE:

6 mango mici (sau piersici, în funcţie de preferinţe), 1 sticlă de lapte condensat, 500 g biscuiţi, 600 ml frişcă lichidă

MOD DE PREPARARE:

Se zdrobesc 250 g de biscuiţi foarte bine, până când se obţine o pulbere fină. Se amestecă laptele condensat şi frişca lichidă şi se mixează. Îţi poţi da seama că e gata umplutura în momentul în care e cremoasă şi densă. Se curăţă fructele şi se taie în bucăţele mici.

Într-o tavă adâncă, se pun biscuiţii întregi (250 g) în mod uniform, apoi se aranjează un strat de fructe şi se toarnă un strat gros de cremă. Pe deasupra, se presară biscuiţii pisaţi. Procedeul se repetă, în funcţie de număr de straturi pe care vrei să îl aibă prăjitura. La final, când ai terminat de aranjat, ultimul strat trebuie să fie acoperit cu biscuiţi zdrobiţi. Prăjitura se ţine la frigider înainte de a se consuma. Poftă bună!

 

Vezi si reteta pentru prajitura ,,Amor Amor” fara coacere:

Prăjitura „Amor Amor” e o combinaţie delicioasă între biscuiţi şi cremă de ciocolată şi se pregăteşte foarte rapid. Iată cum se face!

INGREDIENTE:

185 g biscuiti cu cacao, 185 grame biscuiti cu lapte, 80 g zahar, 200 g faina, 80 g cacao, 50 g unt, 1 l lapte, 1 galbenus, 1 sticluta esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:

Se amestecă zahărul, făina, cacao, pana se omogenizeaza, apoi se adauga si laptele si se pune pe foc, la intensitate mica, amestecand mereu. Se adauga si galbenusul, untul si esenta de vanilie. Cand incepe sa fiarba, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand e gata, se toarna pe biscuiti si acestia se pun intr-o tava adanca. Se distribuie in functie de forma dorita. Se baga la frigider timp de cateva minute, ca sa se raceasca si sa se intareasca. Pofta buna!

Sursa:a1.ro

Exit mobile version