Prajitura Rafaello este una cu adevarat gustoasa, preferata oricarei gospodine pentru ca se prepara rapid, in 20 de minute, este foarte, foarte buna si nu ai cum sa dai gres cu ea. Iata cum se prepara!
Ingrediente:
Blat: 6 albusuri, 250 gr zahar pudra, 100 gr faina alba, 150 gr nuca de cocos (fulgi)
Crema: 6 galbenusuri, 1 litru lapte, 150 gr zahar, 2 pachete budinca de vanilie, 150 unt, nuca de cocos pentru decor
Cum se prepara:
Se separa albusurile de galbenusuri, iar apoi se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat putin cate putin. Se amesteca faina cu fulgi de nuca de cocos si se adauga treptat in amestecul de albusuri. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la aproximativ 160-170 de grade, timp de 20 minute.
Primele 10 minute se coace aluatul la 180 de grade, iar apoi se reduce temperature treptat. Incercati aluatul! Daca nu se mai lipeste de tava, inseamna ca este copt!
Mod preparare crema:
Se incalzeste laptele impreuna cu galbenusurile, apoi se adauga praful de budinca amestecat cu zaharul si cateva linguri de lapte.
Amestecati pana cand se ingroasa (aveti grija sa nu se lipeasca). Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute, iar apoi se adauga untul amestecat in prealabil cu zaharul, si se amesteca continuu pana cand untul este complet incorporat in crema.
Intindeti crema intr-un strat uniform pe toata suprafata blatului si presarati peste ea nuca de cocos. Se pune la frigider pentru cateva ore, se portioneaza in bucati mai mici ca sa ajunga la toata familia, iar apoi o puteti servi cu mare drag!
Pofta buna!
Vezi si reteta pentru bomboane Rafaello:
Bomboanele Rafaello sunt un deliciu pentru orice doamna si domnisoara, si chiar si pentru domni. Din fericire putem sa pregatim si noi acasa din cateva ingrediente naturale, ori de cate ori avem pofta si fara a avea indoieli daca sunt sau nu sanatoase. De gustoase, va garantam ca sunt, poate chiar mai bune decat bomboanele Raffaello originale. Iata de ce avem nevoie:200 grame de unt la temperatura camerei
150 zahar praf, 200 grame de fulgi de nucă de cocos, 300 grame de lapte pudra, o lingură de esență de migdale, 100 de grame migdale prajite si curatate
Mod de preparare:
Se toarna apa intr-o oala, se adauga zahar si se fierbe.
Într-un castron, amestecați laptele praf cu fulgi de nucă de cocos.
Când apa incepe sa fiarna, se ia de pe foc, se adauga laptele praf și se amestecă continuu lapte praf cu fulgii de nucă de cocos și unt topit. Se amestecă până când se creează o masă cremoasa. Se adauga esenta de migdale (optional)
Lăsați compozitia în frigider timp de o oră. După răcire, formați bilele de dimensiunea bomboanelor, puneți câte o migdală în fiecare si presarati fulgi de nuca de cocos deasupra.