Pentru ca suntem in perioada postului, astazi iti oferim o reteta exceptionala de ciuperci pleutrotus cu usturoi si patrunjel. Este usor de preparat, rapid si gustoasa. Este versatila, o puteti folosi in diverse combinatii si cu diferite garnituri dupa preferinta.
Ingrediente:
500 g ciuperci pleurotus, 6-7 linguri de ulei de masline, 2-3 catei de usturoi, sare, piper,patrunjel proaspat
Ciupercile curatate le-am trecut printr-un jet rapid de apa rece,apoi le-am lasat sa se scurga bine si le-am taiat bucati.Se pun intr=o tigaie impreuna cu uleiul de masline,sare si piper si se calesc la foc mediu,acoperit timp de vreo 15 minute.
Dupa aceea am adaugat usturoiul trecut prin presa si am amestecat bine sa se imprastie aroma.
De asemeena se pot pune la cuptor unse cu ulei si mujdei. Ies delicioase si pe gratar, depinde de fiecare ce are la indemana si cum prefera sa le serveasca.
Se pot servi cu mamaliguta, salata verde sau simple. Sunt satioase, sanatoase si foarte gustoase!
Vezi si reteta pentru Galbiori la tigaie:
Ingrediente pentru prepararea galbiorilor la tigaie:500 g ciuperci, 70 g ulei, 4 catei de usturoi, sare, piper, patrunjel
Mod de preparare:Se curata si se spala ciupercile, apoi se taie felii. Uleiul se pune intr-o tigaie la incins, iar cand acesta incepe sa sfaraie se pun ciupercile si se lasa la calit, se potriveste cu sare si piper si se adauga usturoiul pisat.
Se lasa sa scada sosul putin, iar la sfarsit se presara patrunjelul proaspat tocat. Se serveste cu mamaliguta sau cu paine.
Cu siguranta acst preparat rapid si exagerat de bun iti va ramane in gand pana data viitoare cand il vei gati!
Sursa poza:mancarurisimple.blogspot.ro
Vezi si retea pentru placinta cu ciuperci si cartofi:
Iată cum se prepară una dintre cele mai gustoase și consistente plăcinte:
Ingrediente:1 pachet foi de plăcintă de post
Pentru umplutură:
4-5 cartofi, 200 g ciuperci, 1 morcov fiert, 1 fir de praz (partea albă), 6 linguri ulei, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, nucşoară, sare, piper.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se scurg şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se rade morcovul pe răzătoarea mare, se taie prazul rondele, ciupercile se feliază şi se călesc toate în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Se pun mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi se condimentează cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Se lasă apoi să se răcească.
Se aşază câte trei foi de plăcintă pe masă, se pune umplutură de legume, se rulează şi se aşază plăcinta de post cu ciuperci, praz şi cartofi într‑o tavă unsă cu ulei. Se procedează la fel şi cu restul ingredientelor. Se ung deasupra cu ulei şi se coc circa 20 de minute în cuptorul preîncălzit. Se servesc calde sau reci, presărate cu mărar verde. Îţi poţi invita cei mai buni prieteni la o delicioasă plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi.
Vezi si reteta pentru Spanakopita de post:
Pentru că sunt o fană a spanacului, astăzi am pregătit o rețetă de plăcintă cu spanac și tofu, perfectă pentru cei care doresc să mănânce mai sănătos, dar în același timp gustos. Iată de ce ai nevoie pentru a prepara spanakita de post:
Ingrediente:
1 kg spanac proaspat, 500 g tofu simplu in saramura, 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa mare taiata marunt, 1 legatura de patrunjel tocat, 1 lg seminte de chia rasnite (sau seminte de in rasnite) si amestecate apoi cu 1/4 cana de apa (inlocuitor pt oua), ulei de masline, 1 pachet foi de placinta de post, optional sare.
Mod de preparare:
Spanacul se curata, se spala si se fierbe aproximativ 5 minute. Se scurge de apa, se lasa la racit, apoi se toaca marunt.
Ceapa taiata, tofu faramitat, patrunjelul, semintele de chia (transformate intr-o pasta de consistenta albusului de ou) si spanacul tocat se amesteca intr-un bol.
Intr-o tava (eu am folosit tava mare a aragazului) se suprapun foi de placinta unse cu ulei de masline. Se pune umplutura, se niveleaza si se continua cu foile unse si suprapuse. Ultima foaie se va unge cu ulei.
Placinta se taie felii si se da la cuptor la 180 grade C pentru 30-35 minute sau pana cand este rumena.
Se consuma calda sau rece cu salate sau rosii alaturi.
Sursa: clickpoftabuna.ro