Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Preparatul potrivit și pentru cină, și pentru prânz, gata în numai 30 de minute

Preparatul potrivit și pentru cină, și pentru prânz, gata în numai 30 de minute

O garnitură excelentă, un fel principal ideal! Cină? Prânz? Da, ambele! Se face în cel mult 30 de minute, din ingrediente puține și ieftine! Până și cei care nu sunt fani conopidă au dat nota 10 acestui preparat!

Ingrediente

1 conopidă mare, 2 linguri de făină, 240 ml lapte, 1 ou, sare și piper după gust, 240 g mozzarella rasă, 3 linguri parmezan ras, 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat

  • Elevii nu vor mai merge la cursuri vineri. Anunț important pentru toate școlile
  • Gestul neașteptat făcut de Theo Rose după anunțul despărțirii! Mărturisirea care i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • Schimbare majoră: 6 zile libere legale dispar din calendar începând cu 2026
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Taie conopida în buchețele și pune-le în apă clocotită. Lasă-le la fiert 5 minute. Scurge-le. Combină laptele cu făina într-un bol mare, adaugă oul bătut, sare după gust (cam 1 linguriță ar fi indicat), piper și jumătate din cantitatea de mozzarella. Pune peste conopida semifiartă și amestecă bine.

  • Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
  • Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
  • CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Pune conopida într-o caserolă care nu lipește. Presară deasupra restul de mozzarella. Dă la cuptor (pune grilajul cât de sus posibil) pentru 20-25 de minute. Presară parmezan și pătrunjel

Sursa:kilocalorii.ro

Vezi si reteta pentru parjoale cu cascaval si conopida:

Pârjoale cu cașcaval și conopidă, o rețetă delicioasă care ți se topește în gură. Se prepară rapid după o rețetă ușoară

O rețetă ingenioasă, simplă și delicioasă de pârjoale din conopidă. Acest fel de mâncare nemaipomenit de gustos este perfect atunci când nu aveți prea mult timp la dispoziție, și doriți ceva rapid sau poate fi servit excelent ca mic dejun. Au un gust excelent, se manâncă foarte repede și merită să le încercați.

Ingrediente: 600 grame conopida (o conopida mai mare), 1 ou, 1 ceapa, 30 grame de parmezan, 2 felii cascaval, 30 grame de pesmet, 2 cepe verzi, sare, ulei de masline, porumb.
Mod de preparare:

Într-o cratiță cu apă sărată fierbeți conopida, apoi puneți-o într-un bol și cu ajutorul furculiței mărunțiți conopida.Adăugați în bolul cu conopidă ceapă tocată mărunt, pesmet, cașcaval ras, parmezan, sare, ou și ceapă verde. Amestecați bine compoziția.Formați pârjoalele, adaugati porumbul și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți pârjoalele cu ulei de masline și coaceți-le timp de 15 minute la temperatura de 195°C. Serviti cu palcere, or sa va placa foarte tare!

Sursa poza:retetepractice.ro

Vezi si reteta pentru parjoale cu cartofi si ciuperci:

Există o mulțime de variante, dar astăzi, vă propunem să gătiți o rețetă economică și foarte gustoasă. Vă vor ieși niște pârjoale pufoase, gingașe care nu se vor rupe în timpul prăjitului!

Ingrediente:8 cartofi; 500 g ciuperci;
1-4 căței de usturoi; 1 ceapă; 3 linguri făină;un praf de curcuma; piper negru după gust; ienibahar, după gust; sare, după gust.

Mod de preparare:

Curățați cartofii și tăiați-i rondele. Turnați apă fierbinte deasupra și puneți-i pe foc. Când dau în clocot dați focul mai încet. Fierbeți cartofii cu capac timp de 40 minute la foc mic. Sărați-i cu 10 minute înainte să se termine de fiert.
Tăiați mărunt ceapa și ciupercile. Puneți-le într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți la foc mediu până când ceapa devine moale. Înainte să fie legumele gata, adăugați usturoiul pisat, sare, ienibahar pudră.
Puneți umplutura într-o strecurătoare ca să se scurgă uleiul.
Din cartofi vărsați apa până la ultima picătură. Pisați cartofii cu zdrobitorul de cartofi (blenderul mai bine să nu îl folosiți).
Lăsați cartofii să se răcească puțin. Apoi adăugați făină, piper negru și curcuma (pentru culoare). Amestecați aluatul. Nu se va primi un aluat foarte elastic, important este ca să puteți crea din el o turtă mică. Dacă mai este nevoie, puteți să mai adăugați făină, totul depinde de soiul de cartofi utilizați.
Din mici bucăți de aluat faceți turte în mijlocul cărora puneți umplutură. Lipiți marginile și dați „pârjoalele” prin făină.
Prăjiți în tigaia cu ulei, câte 3 minute pe fiecare parte.

Rezultatul va fi delicios. Puteti combina cu salata verde, salata de varza sau alte salatae preferate de voi.
Pofta buna!

Vezi și rețeta pentru Minipateuri cu ciuperci:

Ingrediente:400 gr aluat foietaj, 2 cutii ciuperci, 1 ou, 2 galbenusuri, 2 linguri lapte, 2-3 fire ceapa verde, cateva fire marar, 2 linguri unt, 2 linguri susan, sare, piper

Mod de preparare

Calim ceapa verde tocata marunt in unt. Adaugam o cutie de ciuperci si le prajim usor.
Ciupercile din cea de a doua cutie la bagam la robot si le facem pasta. Adaugam pasta peste compozitia de ciuperci cu ceapa si le mai lasam pe foc 15 minute amestecand continuu. Asezonam cu sare si piper si adaugam oul si mararul tocat marunt.
Punem foietajul pe suprafata de lucru bine infainata si intindem o foaie subtire. Taiem foaia in doua pe lung astfel incat sa obtinem doua dreptunghiuri de aluat. Ungem cu galbenus batut cu lapte si asezam un strat de compozitie pe marginea dreptunghiului.
Rulam si asezam sulurile de aluat in tava tapetata cu hartie de copt. Indepartam cu o pensula curata excesul de faina.
Cu un cutit foarte bine ascutit facem taieturi pe fiecare sul la distante aproximativ egale, obtinand astfel minipateurile. Ungem apoi cu galbenusul batut cu lapte si presaram cu susan.
Dam la cuptor, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca.
Taiem cu ajitorul unui cutit bine ascutit minipateurile, cat sunt calde. Punem pe un platou si servim.
Pentru varianta de post renuntam la oul din compozitie, eventual pentru siguranta puteti adauga o lingurita de pesmet (desi nu cred ca e neaparata nevoie), ciupercile le vom cali in unt sau margarina iar deasupra nu le mai ungem cu ou batut cu lapte, presaram direct susanul.

Sursa:bucatarul.tv

retete-usoare.eu

caietulcuretete.com

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Este al doilea condiment în lume extrem de sănătos și mulți dintre noi nu îi cunoaștem beneficiile. Iată despre ce este vorba și în ce mâncăruri îl putem folosi

Este al doilea condiment în lume extrem de sănătos și mulți dintre noi nu îi cunoaștem beneficiile. Iată despre ce este vorba și în ce mâncăruri îl putem folosi

Salată cu piept de pui  și legume cu maioneză de casă. O prepar de fiecare dată când am poftă de ceva delicios și sănătos

Salată cu piept de pui și legume cu maioneză de casă. O prepar de fiecare dată când am poftă de ceva delicios și sănătos

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație
Actualitate

Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație

Citeste mai multDetails
Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament
Actualitate

Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact