marți, 5 decembrie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Mâncare cu legume » Rețeta originală pentru salata tabouleh, se prepară super rapid și este o sursă de sănătate uriașă

Rețeta originală pentru salata tabouleh, se prepară super rapid și este o sursă de sănătate uriașă

Rețeta originală pentru salata tabouleh, se prepară super rapid și este o sursă de sănătate uriașă

Salata tabouleh este perfectă în perioada postului, în diete sau oricând dorești să mănânci un preparat ușor, fresh și foarte sănătos.
Ingrediente: 2-3 legături mari de pătrunjel verde, 2 linguri mentă proaspătă (optional), o ceapă roşie mare, 5 roşii coapte sau 10-15 roșii cherry, 150 g bulgur, 6 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri ulei de măsline, sare de mare, piper măcinat.
Preparare: Se pune la înmuiat bulgurul în apă rece pentru două ore. Se scoate bulgurul, se scurge bine de apă (se strânge în mâini şi se lasă pe un prosop curat să absoarbă restul de apă. Se taie roşiie în cubuleţe fine. Se toacă fin pătrunjelul şi menta. Se curăţă şi se toacă foarte fin ceapa. Se amestecă roşiile cu ceapa, bulgurul, pătrunjelul şi menta. Se stropeşte cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Se asezonează cu sare şi piper. Se amestecă bine şi se dă la rece minimum o oră înainte de servire. Se poate consuma ca atare, cu lipie sau ca garnitură la alte feluri de mâncare.

Bulgurul denumeşte un amestec de boabe de grâu măcinate mare. Cu toate că bulgurul poate conţine mai multe tipuri de grâu, de obicei este din grâu tare.
La noi mai este cunoscut şi ca ghircă (denumirea ştiinţifică este Triticum durum). Este des întâlnit în Orientul Mijlociu, Europa şi Asia de Sud. Bulgurul care se comercializează pentru consum este o variantă ce se găteşte rapid, grâul fiind curăţat, prefiert, uscat şi măcinat mare. Nu trebuie confundat cu grâul spart care nu este prefiert.
Bulgurul contine 18,5% carbohidrati, care contribuie la reglarea naturala a greutatii si de asemenea 4,5 % fibre, care sunt implicate in prevenirea constipatiei. Minerale esentiale, precum magneziul, fierul sau potasiu, sunt de trei ori mai multe in bulgur, decat in paste si orezul alb, asigurand o buna functionare a organismului. Sunt prezente vitaminele B6 si B9, avand rol important in metabolizarea alimentelor si prevenirea scaderii nivelului de homocisteina, un aminoacid care protejeaz vasele de sange.
Consumul de bulgurul prezinta un risc mai mic de dezvoltarea maladiilor cardiovasculare, contribuie la prevenirea cancerului si la cresterea viteza tranzitului in mod natural.

Vezi și...

Dacă ai asta iarbă curte NU o rupe sub nici o formă

Dacă ai asta iarbă curte NU o rupe sub nici o formă

Monitorizarea non-invazivă a sarcinii și a stării de bine a fătului

Monitorizarea non-invazivă a sarcinii și a stării de bine a fătului

În ce reţete se poate folosi:

Bulgurul este un ingredient ce se găteşte la fel ca orezul sau cuscusul, dar are valori nutriţionale mai mari. Este cunoscut în special ca ingredient în tabouleh (salată de pătrunjel cu roşii şi bulgur), dar se poate folosi şi în loc de orez în pilafuri, umpluturi, burgeri fără carne, supe.

Cum îl foloseşti?

Pentru a-l folosi, bulgurul se lasă la înmuiat în lichid minimum o oră şi jumătate (de preferat două ore), iar apoi este gata pentru consum. Se poate înmuia în apă, supă de legume, suc de roşii sau alte lichide, în funcţie de reţeta pentru care se pregăteşte.
E un ingredient potrivit pentru cei care preferă regimul vegetarian, fiind uşor de folosit în reţete. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul alb şi un indice glicemic scăzut, fiind bun şi în diete.

Ce nu știai despre pătrunjel:
Patrunjelul (petroselinum crispum) este unul din cele mai populare plante culinare din lume care face parte din familia Umbelliferae. Patrunjelul este unul dintre cele sapte condimente care lupta impotriva multor bolilor, alaturi de ghimbir, oregano, scortisoara, sofran, salvie si ardei rosu iute. Planta creste pe tot parcursul anului, in diferite climate, fiind bienala (produce seminte in al doilea an de cand a fost plantat).

Deseori, patrunjelul este subapreciat, desi are importante calitati nutritive si paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale si il folosesc deseori pentru a decora diverse tipuri de mancaruri.

Beneficii nutritionale:
Patrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu si mai multa vitamina C decat citricele, dar si multe alte substante nutritive esentiale. Planta are efect hidratant, hranitor, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste capacitatea de asimilare si de sintetizare a substantelor nutritive a majoritatii organelor. Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor. Acest nutrient aduce multiple beneficii ficatului si protejeaza plamanii si colonul. Betacarotenul este transformat de organism in vitamina A, un nutrient important pentru un sistem imunitar puternic.
Patrunjelul este bogat in clorofila, care are capacitatea de a purifica si de a inhiba raspandirea bacteriilor, ciupercilor si a altor microorganisme. Clorofila din aceasta planta are calitati antibacteriene si antifungice care stimuleaza sistemul imunitar pentru calmarea simptomelor sinuzitei, de exemplu. Clorofila, bogata in oxigen suprima virusurile si ajuta plamanii sa eliminare toxinele acumulate din mediul incojurator. Patrunjelul este una dintre putinele surse naturale de acid alfa-linolenic, un acid gras esential, important. Fluorul se intalneste in abundenta in patrunjel. Fluorul existent in patrunjel are o structura complet diferita molecular de fluorul produs chimic. Cariile dentare sunt rezultatul unui nivel prea scazut de fluor. Combinatia dintre calciu si fluor creaza o suprafata solida de protectie la nivelul dintilor si oaselor, protejeaza organismul de infectii, germeni si virusuri.

Sursa: libertatea.ro

sfatulmedicului.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Saramură de crap cu mămăliguță

Urmatorul Articol

Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă

Articole Similare

Atenție! Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta. Vă poate salva viața…
Sănătate

Atenție! Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta. Vă poate salva viața…

Cum să faci trecerea la cosmeticele bio? Top 5 sfaturi utile
Sănătate

Cum să faci trecerea la cosmeticele bio? Top 5 sfaturi utile

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”
Sănătate

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Salată de pui cu telemea
Diete

Salată de pui cu telemea

Acest truc este foarte util pentru toate gospodinele. Ce trebuie să facem pentru a ca mierea de albine să nu se mai lipească de lingură și tacâmuri
Sănătate

Acest truc este foarte util pentru toate gospodinele. Ce trebuie să facem pentru a ca mierea de albine să nu se mai lipească de lingură și tacâmuri

Urmatorul Articol
Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă

Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:
Generale

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

O problemă de matematică dintr-un manual de clasa a II-a a stârnit sentimente care mai de care mai acide, de...

Citeste mai mult
Au început controalele! S-au dat amenzi uriașe! Stai la casă sau deții un teren? Amenda trece de 500 de euro dacă nu faceți asta de urgență

Au început controalele! S-au dat amenzi uriașe! Stai la casă sau deții un teren? Amenda trece de 500 de euro dacă nu faceți asta de urgență

Sigur n-o recunosti! A copilarit la „coada vacii”, dar nu ii e rusine sa recunoasca

Sigur n-o recunosti! A copilarit la „coada vacii”, dar nu ii e rusine sa recunoasca

Maria Dragomiroiu a fost umilită după 40 de ani de muncă: “Cum să trăiesc cu banii ăștia?” Ce pensie primește artista

Maria Dragomiroiu a fost umilită după 40 de ani de muncă: “Cum să trăiesc cu banii ăștia?” Ce pensie primește artista

Ce pensie minimă primești dacă ai cotizat doar 10 – 15 ani

Ce pensie minimă primești dacă ai cotizat doar 10 – 15 ani

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version