Papanasii sunt un desert pe care il prefer inaintea tuturor, pentru ca sunt foarte aromati, iar combinatia dintre smantana si dulceata, le da o savoare aparte. Iata cum se prepara:
Ingrediente papanasi:
500 gr branza de vaca bine stoarsa, 300 gr faina, 200 gr smantana, 150 gr dulceata,30 gr zahar vanilat, 2 oua, 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, un praf sare.
Am inceput prin a bate cele doua oua, am adugat branza, zaharul, sarea, bicarbonatul, esenta si faina si am amestecat pana am ajuns la un aluat lipicios.
Aluatul l-am lasat vreo 10 minute la odihnit. Intre timp, mi-am pregatit tigaia cu uleiul incins, dar si dulceata si smantana pentru decor.
Am format gogoselele, fara sa ma lipesc, cu ajutorul fainei. Atentie sa nu aiba gaura foarte larga, astfel incat biluta sa stea deasupra.
Dupa ce am dat forma si bilutelor, am inceput sa prajesc cate unul, pe fiecare parte cate 2, 3 minute la foc mic.
Dupa ce s-au rumenit bine, ii scoatem cu grija pe hartie absorbanta si incepem sa ii decoram.
Mi-am dorit sa fac poze cu fiecare pas, dar atunci cand ai o fetita tare curioasa de ce ai in lighean, nu mai reusesti. 🙂
Eu am avut o dulceata de capsuni, dar puteti folosi orice tip de dulceata, sau de ce nu frisca sau ciocolata.
Mi-au iesit sase papanasi, bineinteles ca nu am reusit sa ii fotografiez pe toti, nu am apucat.
Spor la treaba si pofta buna!
Sursa:mamicipeblog.ro