Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente
Ingrediente (pentru 25 carnati):
3 kg carne porc mai grasa
- Calendar ortodox: 17 decembrie 2025, zi de sărbătoare mare. Nume celebrate mâine
- Tragedie în familia Clejanilor! Viorica, anunț sfâșietor: „S-a stins mult prea devreme”
- Cutremur pe scena politică din România! A apărut raportul CSAT despre anularea alegerilor prezidențiale din 2024. Anunțul care zguduie țara
1,5 kg carne vita
3 capatani usturoi
- „Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
- Avertizare ANM: România Intră în Primul Episod de Iarnă Autentică. Ger de -20C, Ninsori și Viscol Extins
- Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
1 lingura cimbru uscat
2 linguri boia dulce
1 lingura boia iute
1 lingurita piper
sare grunjoasa
½ lingurita ienibahar
mate de porc
Mod de preparare:
1. Cureti matele si le speli. Le razuiesti cu dosul unui cutit sau cu o lingura de lemn, dar ai grija sa nu le rupi. Separat, dizolvi o lingura cu varf de sare grunjoasa in 300 ml de apa.
2. Tai carnea de porc si de vita bucati mici, o toci si o pui intr-un vas. Pisezi usturoiul, il freci cu un praf de sare, torni putina apa si omogenizezi.
Adaugi mujdeiul peste carne si toate condimentele, mai putin sarea. Amesteci si pui treptat din saramura, framantand bine. Lasi sa se aromatizeze peste noapte.
3. Montezi palnia de carnati la masina de tocat si umpli matele. Ai grija sa nu fie prea indesati, pentru ca in momentul in care se usuca se pot sparge.
Cand termini, ii lasi atarnati cateva ore in bucatarie sa se usuce, apoi ii scoti pe balcon si ii insiri pe sarma, sa se zvante la rece.
















