Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Reţete de post. Cea mai delicioasă ciorbă de fasole de post. Ingredientul secret care dă tot gustul

Reţete de post. Cea mai delicioasă ciorbă de fasole de post. Ingredientul secret care dă tot gustul

Ingrediente: 500 g fasole boabe, o ceapa mare, un morcov mare, o telina mica, un pastarnac, o radacina patrunjel, cateva boabe de piper, un ardei gras rosu, o lingurita boia de ardei dulce, un praf de cimbru uscat, sare, 4 linguri ulei

Mod de preparare:

Pentru patru portii folosesc 500 g fasole cu bobul mic. O pun la inmuiat pentru cateva ore, pentru a scurta fierberea. Fierb fasolea schimband de trei ori apa.

  • Situație tensionată la frontieră: autoritățile au activat toate structurile operative
  • Semnul de alarmă al cancerului de colon pe care nu trebuie să îl ignori. Când e cazul să mergi urgent la medic
  • Românii primesc încă o zi liberă! Decizia tocmai a fost anunțată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Nu adaug niciodata apa rece pentru procesul de fierbere. Fasolea trebuie sa fiarba la foc mic, timp indelungat, cu vasul acoperit. Ca un secret, adaugati cateva boabe de piper la fiert.

Punem radacinile taiate in felii mari si ceapa si lasam fasolea sa fiarba la foc mic impreuna cu ele vreme de 30 minute.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Pensionarii vor primi ajutorul de 400 de lei înainte de Paște 2025
  • Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Cand boabele incep sa se striveasca usor, punem ardeiul tocat si boiaua de ardei. Dupa 15 minute adaugam si morcovul.

Spre sfarsitul fierberii adaugam cimbrul uscat, sare dupa gust si 4 linguri de ulei. O mai lasam cateva minute si adaugam leusteanul.

Consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut.
Aceasta produce inhibitori de alfa-amilaza care ajuta la reglarea depozitelor de grasime din organism dar contine si magneziu, un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate. Ca si alte tipuri de fasole, fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu si fier.

Fierul este un supliment energetic natural si este foarte indicat in special femeilor, care femei manifesta deficit de fier, in special in timpul menstruatiei sau al sarcinii. Un alt avantaj al consumului de fasole alba il reprezinta numarul mic de calorii.

O cana de fasole alba poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre.

Desi multe persoane evita sa includa in dieta lor fasolea alba din cauza flatulentei, aceste boabe sunt de fapt utile pentru prevenirea constipatiei. Multi dintre cei care sufera de sindrom de colon iritabil consuma fasole pentru a preveni astfel de crize de tulburari digestive.

 

Sursa: realitatea.net

Vezi si reteta pentru ciorba de pastai de fasole:

Ciorbă de păstăi de fasole cu mărar și pătrunjel

Recomand aceasta ciorba de post din suflet, se prepara rapid si este delicioasa. Este preparata din ingrediente naturale si se prepara in 30 de minute.

Ingrediente:
1/2 kg fasole pastai late, 1 conserva cubulete de rosii in bulion, 1 lingurita rasa sare, piper, 2 linguri ulei, patrunjel proaspat sau marar, morcov

Mod de preparare: Spala pastaile de fasole si curata=le de codite. Rupe-le in 3, 4 bucati. Adauga si morcoviul ras (este optional) Se pun la fiert, la foc mic, in 2 litri de apa rece, in care adaugi o lingurita de sare.
Dupa ce a fiert fasolea, adauga cubuletele de rosii in bulion si cele doua linguri de ulei si asteapta ca ciorba sa ajunga iar la punctul de fierbere. Cand incepe sa dea in fiert, stinge aragazul. adaug[ patrunjelul tocat marunt, si dupa gust mai poti adauga sare, piper, foi de dafin.
Daca ti-a placut recomanda si prietenilor!

 

Vezi si reteta pentru supa de galuste de post:

Pentru că supa de post cu găluște este o supă gustoasă și sățioasă, mai ales în zilele de post când este nevoie de mâncare mai consistentă, astăzi te învățăm o rețetă simplă de supă de roșii cu găluște. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

2 morcovi, 2 cepe, 1 păstârnac, 1 țelină, 1 kg rosii, 1 legătură pătrunjel

Pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt
sare, boia și piper, după gust

Mod de preparare:

Supa de roșii cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, ci doar… altfel.

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Opărește 2, 3 minute roșiile ca să le poți decoji ușor. Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.Roșiile decojite și fierte, pasează-le și pune-le deasupra celorlalte legume.
Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Preparatul potrivit și pentru cină, și pentru prânz, gata în numai 30 de minute

Preparatul potrivit și pentru cină, și pentru prânz, gata în numai 30 de minute

Este al doilea condiment în lume extrem de sănătos și mulți dintre noi nu îi cunoaștem beneficiile. Iată despre ce este vorba și în ce mâncăruri îl putem folosi

Este al doilea condiment în lume extrem de sănătos și mulți dintre noi nu îi cunoaștem beneficiile. Iată despre ce este vorba și în ce mâncăruri îl putem folosi

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Capat de drum pentru Laurentiu Besu
Actualitate

Capat de drum pentru Laurentiu Besu

Citeste mai multDetails
Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
Actualitate

Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă

Citeste mai multDetails
Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște
Actualitate

Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște

Citeste mai multDetails
Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
Generale

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact