Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ruladă de porc umplută cu mere, prune și cușcuș

Ruladă de porc umplută cu mere, prune și cușcuș

Pentru ca sarbatorile se apropie cu pasi repezi, astazi ti-am pregatit un preparat pe care sa il servesti impreuna cu cei dragi la masa de sarbatori, este deosebit de gustos si cu siguranta ii vei surprinde pe toti cei dragi.  Ai nevoie de: 2 kg carne de porc dezosată, 1 lingură de ulei de măsline, 2 lingurițe de semințe de fenicul, 2 lingurite de sare de mare,  6 mere, 1/4 cană (60ml) sirop de arțar

Pentru umplutură: 1 lingură de ulei de măsline, 1 ceapa, tocat marunt, 1 cană (250ml) apă sau zeamă de pui, 1 cană (190g) cușcuș, 1 cană (180g) prune prăjite, tocate marunt, 1/2 ceasca (75g) fistic, tocat marunt, 1 lingură de salvie tocată

Mod de preparare:

  • Decizie uriașă privind pensiile: Bolojan a confirmat oficial noua măsură
  • Lovitură pentru elevi: Bursele școlare se modifică drastic
  • Situație tensionată în Grecia: Informare importantă pentru românii care plănuiesc vacanța de vară
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Așezați carnea de porc, cu fața in sus, pe o suprafață de lucru curată. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a marca suprafata la intervale de 1 cm, tăind adânc în stratul de grăsime. Întoarceți carnea de porc și efectuați o tăietură adâncă de 5 cm sub grasimea cărnii, pentru a crea o cavitate pentru umplutură. Adaugati umplutura în cavitate. Rolați carnea de porc pentru a închide umplutura și utilizați ața de bucătărie pentru a lega la intervale de 2 cm pentru a fi siguri ca rulada este bine stransa.

Așezați carnea de porc într-o tavă mare. Se unge cu ulei și se presară cu semințe de fenicul și sare. Folosiți-vă mâinile pentru a asezona carnea cu condimente și ulei. Preparati în cuptor sau gratar timp de 30 de minute la 220 de grade. Reduceți temperatura la 190 ° C și lasati la cuptor încă 45 de minute.

Așezați merele în jurul carnii de porc și înmuiați cu sirop de arțar. Se frige pentru încă 15 minute sau până când carnea de porc este gătită și merele sunt coapte. Scoateți din cuptor. Se acoperă cu folie și se lasă 15 minute pentru a se odihni. Așezați-o pe o tăviță de servire și tăiați în felii pentru a servi. Cu acest preparat, in caa va mirosi cu siguranta a sarbatori fericite!
Pofta buna alaturi de cei dragi!

Vezi si reteta pentru muschi de porc invelit in bacon si umplut cu ciuperci:

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul ”Caietul cu retete”. Am urmat pasii pe care trebuia sa ii respect, dar am adaugat si alte ingrediente in compozitia de umplutura. Aceasta reteta se potriveste perfect pe masa de Craciun/Revelion. Se poate preparara si in orice luna a anului. Noi am servit acest preparat cu un amestec de legume mexicane. Este foarte gustos!

  • Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională
  • Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere
  • Mai puține zile libere pentru români? Se propune eliminarea a șase sărbători legale din Codul Muncii
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente:8 fire de ceapa verde, 200 gr bacon, 3 bucati potrivite muschi de porc, umplutura de la 2 carnati de casa, 280 g ciuperci la conserva/borcan, sare/piper, 2 cubulete cu gust de afumatura, boia/praf de usturoi, 2 catei de usturoi.

Tocam ceapa verde marunt. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei. Dupa ce se inmoaie usor ceapa, adaugam ciupercile scurse bine de zeama. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam 5-10 minute. Adaugam carnea tocata din umplutura de carnati. Amestecam bine. Lasam aproximativ 5-10 minute.

Batem muschiuletul de porc cu un ciocan special pentru bucatarie. Procedam exact ca la snitel. Condimentam cu boia si praf de usturoi. Strivim cuburile cu o furculita, iar apoi le presaram pe toata suprafata muschiului. Intindem o folie de prospetime de dimensiunea muschiului pe masa. Asezam 5 felii de bacon. Adaugam muschiul de porc peste feliile de bacon. Adaugam 3 linguri din amestecul pentru umplutura. Indoim la capete si marginea muschiului, iar apoi rulam. Fixam cu scobitori sau il legam cu ata de bucatarie. Asa procedam si cu celalalte doua bucati. Tapetam tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu. Asezam cele 3 bucati de muschi umplut si il coacem la 200 grade C, pentru 40-50 de minute. Adaugam si cei 2 catei de usturoi in tava. Cand sunt gata, le scoatem pe hartie absorbanta. Taiem feliile cu un cutit ascutit.

Sursa text si foto:www.bucataras.ro

Vezi si reteta pentru rulada de cascaval cu carne tocata:

Rulada de cașcaval umplută cu carne tocată” este un adevărat răsfăț culinar în zilele de sărbătoare. Aspectuoasă, gustoasă și ușor de preparat, rulada de cașcaval îi va surprinde pe toți prin savoarea sa. Este un aperitiv perfect din toate punctele de vedere: aspect impecabil, gust fenomenal și aromă ademenitoare. Vă recomandăm cu încredere această ruladă extraordinară!

Ingrediente pentru ruladă: 200 g de parmezan sau alt cașcaval tare, 3 ouă, 3 linguri de griș, 150 g de maioneză

Ingrediente pentru umplutură: 500 g de carne tocată, 2 ouă, 1 ceapă, sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Blatul. Încălziți cuptorul la 180 de grade.
Bateți ouăle într-un bol, dați cașcavalul prin răzătoare mare și amestecați-l cu ouă.
Adăugați grișul și maioneza și amestecați toate ingredientele. Vă recomandăm să nu sărați compoziția, deoarece cașcavalul și maioneza conțin sare.
Tapetați tava cu hârtie de copt (puteți folosi o foaie de silicon).
Așezați aluatul de cașcaval pe foaia de hârtie și distribuiți-o uniform. Dacă veți folosi o foaie de silicon, atunci puteți așeza aluatul direct pe foaie și să puneți apoi foaia de silicon în tavă. Coaceți blatul timp de 20 de minute.
Umplutura. Adăugați în carnea tocată: ceapa tocată mărunt, ouăle și condimentele, amestecați bine cu mâinile.
Scoateți blatul din cuptor, lăsați să se răcească un pic și puneți deasupra umplutura, nivelați-o uniform.
Rulați blatul sub formă de ruladă și puneți-o la cuptor să se coacă timp de 30-40 de minute. Acoperiți rulada cu folie de aluminiu sau de hârtie, dacă veți observa că rulada începe să se ardă.
Rulada de cașcaval poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Sursa: bucatarul.tv

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Marinade delicioase pentru a prepara carnea de pui CocoRico

Marinade delicioase pentru a prepara carnea de pui CocoRico

Marinade delicioase pentru a prepara carnea de pui CocoRico

Negresă de post după rețeta bunicii, nu degeaba bunicii sunt atât de lăudați!

Iranul acuză SUA de „agresiune criminală” după atacul asupra siturilor nucleare: „Vom riposta cu toate mijloacele”
Actualitate

Iranul acuză SUA de „agresiune criminală” după atacul asupra siturilor nucleare: „Vom riposta cu toate mijloacele”

Citeste mai multDetails
Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională
Actualitate

Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională

Citeste mai multDetails
Rogobete, propus ministru al Sănătății: „Veniturile nu vor scădea după taxarea concediilor medicale”
Actualitate

Rogobete, propus ministru al Sănătății: „Veniturile nu vor scădea după taxarea concediilor medicale”

Citeste mai multDetails
Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere
Actualitate

Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan propune concedieri masive
Actualitate

Guvernul Bolojan propune concedieri masive

Citeste mai multDetails
Programul de guvernare 2025–2028: reduceri de cheltuieli, restructurări masive și noi taxe
Actualitate

Programul de guvernare 2025–2028: reduceri de cheltuieli, restructurări masive și noi taxe

Citeste mai multDetails
Qatarul amenință cu represalii după atacul iranian asupra bazei americane Al-Udeid
Actualitate

Qatarul amenință cu represalii după atacul iranian asupra bazei americane Al-Udeid

Citeste mai multDetails
Test psihologic: Ce vezi prima oară în imagine spune totul despre modul în care relaționezi cu oamenii din jurul tău
Actualitate

Test psihologic: Ce vezi prima oară în imagine spune totul despre modul în care relaționezi cu oamenii din jurul tău

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact