Quinoa este un ingredient care are din ce în ce mai mulți adepți, deoarece este o hrană plină cu substanțe nutritive și foarte benefică pentru buna funcționare a corpului nostru; Cea mai bună modalitate de a profita de avantajele sale multiple este de a le încorpora în dieta noastră și de a învăța să gătim diferite feluri de mâncare delicioase cu ea. Astazii iti propunem o reteta delicioasa cu quinoa si legume pe care sa o servesti in orice moment al zilei. Iata cum se prepara:
Quinoa este gătită în mod similar cu orezul, dar cu principala diferență că trebuie spălată înainte de amestecarea cu alte ingrediente, deoarece are o aromă naturală un pic amar și puternica. De asemenea, atunci când îl spălați, veți scăpa de orice produs toxic care a fost impregnat în această sămânță.
Pentru a le spăla, va trebui să le aruncați pe o farfurie și să le umpleți cu apă până când acestea sunt acoperite, scoateți-le și scurgeți-le cu o sită. Repetăm din nou această procedură, adică o acoperim din nou cu apă și îi limpezim din nou, de 4 ori, pentru a ne asigura că au fost curățate corect și că gustul amar a dispărut.
Când terminați, trebuie să umpleți ultima dată cu apă și să lăsați aceste semințe să se odihnească timp de o oră, apoi vor fi gata de fiert. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să adăugați quinoa într-o oală cu apă clocotită și lăsați-o să gătească timp de 15 sau 20 de minute sau până când vedeți că boabele s-au deschis.
Apoi, trebuie să le lăsați să se odihnească, astfel încât să se răcească un pic și sa vă puteți amesteca cu alte ingrediente și pentru a da o aromă mai mare.
Salata de Quinoa
Sa incepem cu o reteta pentru quinoa, care este foarte usor de facut si in care folosim quinoa, deoarece cuscusul este adesea folosit (de exemplu, in tabuléh). Pentru a face această salată, va trebui să strângeți următoarele ingrediente (pentru 4 persoane):
200 de grame de quinoa, 1/2 salată (dupa gust: aisberg, rucola), 1/2 piper rosu, 1 morcov, 8 roșii cherry, castraveti, brânză proaspătă feta, ulei de măsline, sare, 150 g masline
După spălarea și gătitul quinoa, lăsăm să se scurgă excesul de apă și să se răcească bine, cum facem o salată, interesant este faptul că acest ingredient este rece. În timp ce se răcește, vom pregăti salata, pentru că vom tăia salata și o vom spăla pentru a elimina murdăria. Apoi, puneți-l în bolul de salată și amestecati.
Vom face același lucru și cu restul legumelor, adică le vom spăla și le vom tăia într-o dimensiune asemănătoare, astfel încât toate ingredientele să fie integrate, iar aromele să se unească. Când sunt gata, adăugați quinoa rece și amestecați bine, asigurându-vă că toate ingredientele sunt amestecate. Adăugați brânză proaspătă feta pentru a aduce mai multă proteină în farfurie și serveste cu placere!
Beneficiile quinoa
De ce a devenit quinoa o hrană indispensabilă pentru o dietă sănătoasă? Pentru că este o sămânță care conține multe substanțe nutritive, dar promovează și o viață mai sănătoasă prin îmbunătățirea unor procese interne. Mai jos vom descoperi principalele beneficii ale quinoa:
Bogat în nutrienți: are 9 aminoacizi esențiali pe lângă faptul că ne oferă carbohidrați, proteine, fibre și grăsimi sănătoase.
Ideal pentru a ne menține greutatea: fiind bogat în fibre ne face să ne simțim mai puțin mulțumiți de cantități mai mici și, în plus, promovează curățarea intestinului prin obținerea unui corp mai rafinat.
Sănătate cardiovasculară optimă: este bogată în acizi grași omega 3 și omega 6, două componente care intervin în sănătatea cardiovasculară, făcându-ne protejate înainte de boli cardiace.
Bogate în proteine: mai mult de 50% din quinoa este proteina, ceva perfect pentru oamenii vegani sau vegetarieni care nu iau proteine animale și care o pot furniza perfect cu această sămânță.
Salata de Quinoa
Sa incepem cu o reteta pentru quinoa, care este foarte usor de facut si in care folosim quinoa, deoarece cuscusul este adesea folosit (de exemplu, in tabuléh). Pentru a face această salată, va trebui să strângeți următoarele ingrediente (pentru 4 persoane):
200 de grame de quinoa, 1/2 salată (dupa gust: aisberg, rucola), 1/2 piper rosu, 1 morcov, 8 roșii cherry, castraveti, brânză proaspătă feta, ulei de măsline, sare, 150 g masline
După spălarea și gătitul quinoa, lăsăm să se scurgă excesul de apă și să se răcească bine, cum facem o salată, interesant este faptul că acest ingredient este rece. În timp ce se răcește, vom pregăti salata, pentru că vom tăia salata și o vom spăla pentru a elimina murdăria. Apoi, puneți-l în bolul de salată și amestecati.
Vom face același lucru și cu restul legumelor, adică le vom spăla și le vom tăia într-o dimensiune asemănătoare, astfel încât toate ingredientele să fie integrate, iar aromele să se unească. Când sunt gata, adăugați quinoa rece și amestecați bine, asigurându-vă că toate ingredientele sunt amestecate. Adăugați brânză proaspătă feta pentru a aduce mai multă proteină în farfurie și serveste cu placere!