Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Sarmale ardelenești ca la mama acasă. 100% tradiționale

Sarmale ardelenești ca la mama acasă. 100% tradiționale

Rețeta clasică de sarmale reprezintă un deliciu tradițional românesc, ideal pentru sărbătorile de iarnă. Procesul de preparare începe prin călirea cepei și orezului, apoi se combină cu carnea tocată și condimentele pentru a obține o compoziție omogenă.

Următorul pas constă în umplerea foilor de varză cu această compoziție și rularea sarmalelor, după care acestea sunt aranjate într-o oală, alternând cu straturi de varză murată și bulion. Sarmalele sunt gătite la cuptor timp de aproximativ 4 ore la 150 de grade Celsius sau pe aragaz, tot între 2 și 4 ore la foc mediu, cu adăugare periodică de apă.

Delicioasele sarmale se servesc calde, acompaniate de smântână, ardei iute, mămăligă și diverse condimente, oferind o masă festivă și plină de savoare.

  • Descoperire neașteptată a cercetătorilor americani: posibila legătură dintre vaccinul anti-COVID și apariția cancerului
  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Ce semnifică apariția cârceilor nocturni la picioare – cauza la care nu te-ai fi gândit
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Aceste sfaturi simple te vor ghida pas cu pas în prepararea unei rețete de sarmale pentru a aduce o notă festivă și savuroasă în sărbătorile tale. Poftă bună!

 

Sarmale ca la mama acasa

  • Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
  • ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
  • Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Ingrediente: 500 g carne de porc, 200 g carne de porc afumata, 100 g slanina afumata, 3 linguri orez, 1 ceapa, varza murata, marar, cimbru, facultativ chisca.

Mod de preparare: Varza se desface in foi, se curata de cotoare si vinele mari si se desareaza. Resturile ramase se desareaza  si se taie marunt. Carnea proaspata se da prin masina de tocat, iar slanina si cu carnea afumata se taie in cuburi foarte mici. Totul se amesteca cu orezul ales si spalat, cimbru, piper, sarea necesara si 2-3 linguri de apa fierbinte. Cu acest amestec se fac sarmale de marimea oului de rata. Pe fundul unei oale din lut cu peretii inalti, se pune putina untura, bucati de carne afumata, costite de porc taiate in bucati, un rand de varza taiata marunt, altul de sarmale si ici colo cate un sorici  de la slanina afumata. Se umple oala cu apa fierbinte, iar deasupra se pun legaturi de marar si cimbru. Se fierb incet cu vasul acoperit 3-4 ore. Se servesc cu mare pofta!

Vezi si reteta pentru varza  secuiasca

Ingredinte: 1 kg carne de porc sau de oaie, 2 linguri de untura, 1 ceapa, 1 ceasca bulion de rosii, 1 ceasca cu smantana, 1 varza mai mare murata, sare, piper, marar, cimbru

Mod de preparare: Carnea se taie in bucati potrivite.  Cea de oaie se opareste in doua-trei ape clocotite. Ceapa taiata marunt se caleste in untura sau uleiul incins. Se adauga carnea, sarea si piperul si se inabusa pana este aproape gata. In restul de untura se inabusa varza taiata fideluta. Pe fundul unei tavi emailate se pune putina smantana, un rand de varza, altul de carne, bulion de rosii, iar smantana, varza si carne, teminad deasupra cu varza. Se mai adauga o ceasca de apa calda. Tava se da la cuptor sa scada, la foc potrivit.

Vezi si reteta pentru Varza a la Cluj

Ingrediente: 600 g carne de porc, 2 linguri de ulei,1 ceapa, 150 g orez, 1 ceasca mare cu smantana, 1 kg varza murata, sare

Mod de preparare:Carnea tocata impreuna cu ceapa taiata marunt se inabusa intr-o lingura de ulei, pana se inmoaie. Varza se caleste in restul de ulei,  adaugand cate putina apa. Orezul se fierbe complet in apa cu putina sare. Intr-un castron rezistent la foc, uns foarte bine cu smantana, se aseaza un rand de varza, altul de carne, care a fost amestecata in prealabil cu smantana si orez, continuand astfel pana cand se termina cu varza. Se da la cuptor 10-15 minute. Se serveste imediat.

Pofta buna!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Clipe grele pentru Nadia Comăneci: ”Am înțeles că este mai bine așa”

Clipe grele pentru Nadia Comăneci: ”Am înțeles că este mai bine așa”

Bursucu a fost „resuscitat” de Teo Trandafir. „Am stat în casă şi am plâns”

Bursucu a fost "resuscitat" de Teo Trandafir. "Am stat în casă şi am plâns"

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu

Citeste mai multDetails
Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament
Actualitate

Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație
Actualitate

Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație

Citeste mai multDetails
Atenție, Zilele Următoare! Zonele Afectate
Actualitate

Atenție, Zilele Următoare! Zonele Afectate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact