miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Mâncare cu legume » Secretul celui mai bun porumb fiert

Secretul celui mai bun porumb fiert

Secretul celui mai bun porumb fiert

Porumbul fiert este pe placul multora dintre noi, fiind consumat mai ales vara. Cu toate acestea, nu multi sunt cei care stiu cum se fierbe corect porumbul. Tehnica este foarte simpla, iar rezultatul este delicios. Porumbul trebuie fiert rapid si nu trebuie sa fie lasat sa stea prea mult timp in apa fierbinte. Cel mai bun porumb pentru fiert este cel crud, ce are inca laptisor intruntrul boabelor sale. Daca este gatit in exces, porumbul se usuca repede.

Timp de preparare: 10 minute

Vezi și...

Mâncare de praz cu măsline, o rețetă ușoară pe care să o mănânci cu toată încrederea în perioada postului

Mâncare de praz cu măsline, o rețetă ușoară pe care să o mănânci cu toată încrederea în perioada postului

Ardei umpluți de post. Este rețeta pe care o pregătesc mereu cu drag

Ardei umpluți de post. Este rețeta pe care o pregătesc mereu cu drag

Timp de gatire: 5 minute

Ingrediente:

  • porumb proaspat
  • unt
  • sare si piper

Metoda de preparare:

1. Alegeti o oala suficient de incapatoare pentru cantitatea de porumb pe care vreti sa o fierbeti.

2. Adaugati apa astfel incat sa acopere complet porumbii si lasati pe foc pana da intr-un clocot. Unele persoane adauga zahar in apa pentru ca porumbul sa capete un gust mai bun, insa niciodata nu se adauga sare, caci sarea intareste porumbul.

3. Adaugati porumbii si acoperiti oala cu un capac. Nu sunt necesare decat 3 sau 4 minute pentru ca apa sa dea din nou in clocot.

4. Dupa ce apa a dat in clocot, scoateti imediat porumbii din apa. Porumbul este perfect gatit si deloc crud. Cu toate acestea, timpul de fierbere al porumbului depinde de preferintele fiecaruia, unii preferand sa lase porumbul la fiert chiar si pana la 10 minute.

5. Serviti cu sare, piper si unt.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta, recomand-o si prietenilor!

Sursa: gustos.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Tacos cu pui grill ca în Mexic

Urmatorul Articol

Pui cu ananas și ceapă

Articole Similare

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite
Diete

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Cum se prepară mâncarea de post de la mănăstirea Pasărea, mănăstirea unde se petrec miracole creștine
Mâncare cu legume

Cum se prepară mâncarea de post de la mănăstirea Pasărea, mănăstirea unde se petrec miracole creștine

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate
Mâncare cu legume

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Ardei la cuptor umpluți cu quinoa și legume în sos de roșii
Mâncare cu legume

Ardei la cuptor umpluți cu quinoa și legume în sos de roșii

Ciupercuțe umplute cu spanac și legume, un preparat foarte sănătos pentru post
Diete

Ciupercuțe umplute cu spanac și legume, un preparat foarte sănătos pentru post

Melci din foietaj de casă moldovenești cu cartofi, spanac și ciuperci! Un preparat de post delicios perfect pentru orice moment al zilei!
Mâncare cu legume

Melci din foietaj de casă moldovenești cu cartofi, spanac și ciuperci! Un preparat de post delicios perfect pentru orice moment al zilei!

Urmatorul Articol
Pui cu ananas și ceapă

Pui cu ananas și ceapă

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version