retete gustoase

Amenajarea balconului: jaluzele verticale versus jaluzele orizontale

Amenajarea balconului: jaluzele verticale versus jaluzele orizontale

Ai trecut cu brio de multe dintre provocările pe care le-ai întâlnit în amenajarea balconului, dar te-ai blocat fix la alegerea jaluzelelor. Dacă oscilezi între modelele verticale și cele orizontale, cea mai bună soluție este să le cunoști în detaliu caracteristicile și avantajele. 

Loading...

Indiferent că folosești balconul ca zonă de relaxare, spațiu de lucru ori de depozitare, citește următoarele recomandări care te vor ajuta să alegi jaluzelele potrivite.

Rolul jaluzelelor în balcon 

Fie că optezi pentru jaluzele verticale ori jaluzele orizontale, rolul acestora este să protejeze balconul de lumină excesivă. Îți permit să controlezi cantitatea de lumina care intră în casă, după nevoile tale și momentul zilei. Totodată, oferă protecție și împotriva prafului și chiar a zgomotului stradal, fiind net superioare clasicelor perdele.

Alt beneficiu pe care îl oferă jaluzelele interioare este intimitatea. Astfel îți poți desfășura orice activitate fără să te simți jenat că locatarii din blocurile vecine te pot privi. 

Aceste accesorii pentru ferestre nu te ajută doar să te bucuri de un spațiu intim și confortabil, ci îndeplinesc și un rol estetic. Sunt moderne și versatile fiindcă se integrează în mai multe stiluri de amenajare.

De ce să alegi jaluzele verticale? 

Jaluzelele verticale se numără printre cele mai apreciate modele pentru acoperirea ferestrelor din balcon. Acestea se pot monta pe perete, pe tavan ori pe plan înclinat. Un real avantaj al jaluzelelor este posibilitatea înlocuirii pânzelor fără a înlocui și garnisa din aluminiu. 

Totodată, acest tip de jaluzele interioare permit o manevrare ușoară. În funcție de necesități, pânzele se pot strânge în diferite variante.  

Grație gamei bogate de culori, acestea se pot asorta fără dificultate în orice spațiu. Descoperă toate modelele de jaluzele interioare în Cluj pe rtm-jaluzele.ro

De ce să alegi jaluzele orizontale?

Și jaluzelele orizontale se numără printre cele mai solicitate modele pentru amenajarea balconului. Acestea vin la pachet cu o mulțime de avantaje cu care trebuie să fii la curent – sunt durabile în timp, sunt prietenoase cu bugetul tău și ocupă un spațiu minim.

Trebuie luat în considerare și faptul că aceste modele se întrețin cu ușurință. Pentru a îndepărta praful se folosește o perie moale, un burete uscat sau un pămătuf. În cazul în care lamelele sunt foarte murdare, se poate utiliza o lavetă umedă. 

Caracterul flexibil al jaluzelelor orizontale este altă bilă albă în dreptul acestui model. Ai parte de intimitate pe tot parcursul unei zilei, în timp ce reglezi și nivelul de lumină. 

Decorează balconul cu modelul potrivit de jaluzele interioare și transformă-l într-un spațiu care să te inspire și să îți dea o stare de bine.