Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum să prepari cele mai bune chifteluțe de cartofi cu cimbru. O combinație inedită pe care trebuie să o încerci!

Cum să prepari cele mai bune chifteluțe de cartofi cu cimbru. O combinație inedită pe care trebuie să o încerci!

Pentru ca am intrat in perioada postului, va sugeram cu drag aceasta reteta delicioasa de chiftelute cu cartofi si cimbru.

Ingrediente

1 kg de cartofi, 3 cepe, 4 căței de usturoi,  1 legătură de pătrunjelm, 1 linguriță de cimbru, 1 linguriță de boia dulce, 1 ½ linguriță de sare

  • Schimbare majoră: 6 zile libere legale dispar din calendar începând cu 2026
  • Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
  • Demisie neașteptată în PNL. Oficialul spune că ar fi dezamăgit poporul dacă continua mandatul
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de Preparare:

Curățați cartofii de coajă și împărțiți cantitate în două. Jumătate din ei dați-i pe răzătoarea cu găuri mari, iar cealaltă jumătate pe răzătoarea mică. Stoarceți-i apoi de zeamă și păstrați sucul crud într-un borcănel de sticlă (îl puteți folosi în alte mâncăruri).

  • Misterele obiectelor găsite prin casă
  • Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
  • „Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Puneți cartofii rași storși într-un castron încăpător. Adăugați ceapa curățată și tocată fin, usturoiul curățat și zdrobit, pătrunjelul spălat bine și tocat mărunt, și condimentele. Amestecați până la omogenizare.
Umeziți mâinile și formați chifteluțe subțiri. Așezați-le într-o tavă de teflon, sau într-o tavă normală, tapetată în prealabil cu hârtie de copt.
Se coc în cuptorul încins, până se întăresc și se rumenesc puțin, întorcându-se pe ambele părți.
După ce se răcesc vor deveni mai tar. Aceste chifteluțe se servesc ca atare, sau cu diferite garnituri: salate, orez, sosuri, suc de roșii sau ketchup de casă etc.

Vezi si reteta pentru chifteluțe de cartofi și ciuperci:

Ingrediente

1 kg de cartofi, 500 g de ciuperci albe, 2 cepe potrivite, 7 căței de usturoi,  2 legături de pătrunjel verde,  1 lingură de vegeta naturală, 1 linguriță de sare, 1 cană de apă

Mod de Preparare:

Spălați, curățați și radeți cartofii (500 g pe răzătoarea mare, și 500 g pe răzătoarea mică). Stoarceți-i bine și păstrați sucul.

Curățați și spălați ciupercile, apoi puneți-le la fiert un sfert de oră cu o cană de apă. După 15 minute, se scurge (nu se aruncă apa) și se dau prin mașina de tocat carne, sau se mixează într-un robot.

Amestecați cartofii rași cu restul ingredientelor: ciupercile tocate, ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit fin, pătrunjelul tocat mărunt, apa în care au fiert ciupercile și condimentele.

Modelați între palme chiftele mici și subțiri. coaceți-le în cuptor, pe ambele părți, într-o tavă teflonată sau tapetată cu hârtie de copt.

O altă variantă ar fi să puneți compoziția de chiftele într-un vas yena sau într-o tavă de pâine tapetată cu pesmet, și să o coaceți în cuptorul încins la 180 de grade circa jumătate de oră. Astfel veți obține un drob de post foarte bun.

Sursa:lataifas.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol

Cum se prepară falafelul de casă, este de post și te cucerește datorită acestor ingrediente. Rețeta originală

Sărmăluțe în foi de varză cu orez și ciuperci, un preparat delicios pentru perioada postului cu care sigur nu vei da greș

Sărmăluțe în foi de varză cu orez și ciuperci, un preparat delicios pentru perioada postului cu care sigur nu vei da greș

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
Capat de drum pentru Laurentiu Besu
Actualitate

Capat de drum pentru Laurentiu Besu

Citeste mai multDetails
Anghel Damian, confesiune sinceră despre lupta nevăzută din spatele succesului
Actualitate

Anghel Damian, confesiune sinceră despre lupta nevăzută din spatele succesului

Citeste mai multDetails
Avertizare ANM: România Intră în Primul Episod de Iarnă Autentică. Ger de -20C, Ninsori și Viscol Extins
Actualitate

Avertizare ANM: România Intră în Primul Episod de Iarnă Autentică. Ger de -20C, Ninsori și Viscol Extins

Citeste mai multDetails
Premierul Ilie Bolojan cere adoptarea urgentă a măsurilor fiscale: „Nu există altă soluție”
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan cere adoptarea urgentă a măsurilor fiscale: „Nu există altă soluție”

Citeste mai multDetails
Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
Actualitate

Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune

Citeste mai multDetails
De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router
Actualitate

De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact