Husa de canapea te salvează într-o mulțime de situații – Iată cum trebuie s-o alegi

Husa de canapea te salvează într-o mulțime de situații – Iată cum trebuie s-o alegi

Canapeaua este piesa de mobilier pe care abia aștepți să te relaxezi după o zi grea de muncă. Din acest motiv, atunci când te gândești la achiziționarea unei canapele, trebuie să iei în calcul textura și culoarea acesteia. 

Loading...

 

Canapelele arată impecabil și impresionează prin intensitatea culorilor atunci când sunt noi, indiferent de tipul materialului tapițeriei (țesătură din fibre naturale ori sintetice, piele ecologică ori naturală). Din păcate, aspectul nu se păstrează după multiple utilizări, iar tu te vezi nevoită să cauți soluții. Cea mai practică este utilizarea unei huse. 

 

Află, din rândurile de mai jos, cum să alegi husa potrivită pentru canapeaua ta.

 

Care sunt avantajele unei huse pentru canapea?

Avantajul unei huse pentru canapea ține de faptul că poate fi spălată de fiecare dată când este necesar. Poți achiziționa huse pentru canapele cu un sistem eficient de prindere, ce-ți permite să le manevrezi cu ușurință. În cazul în care ai animale de companie, este preferabil să optezi pentru un material ce nu reține părul, ca să poți întreține husele ușor. 

 

Scopul unei huse pentru canapea nu este doar acela de a proteja obiectul de mobilier, ci și de a oferi locuinței tale un farmec aparte. Astfel, când vrei să schimbi rapid decorul livingului, e suficient să înlocuiești husa pentru canapea în nuanțe neutre cu una în culori vii sau viceversa. Totodată, husele pentru canapele pot fi schimbate în funcție de anotimp – dacă pe timpul toamnei poți alege o canapea în culorile frunzelor, iarna poți alege o canapea festivă, în tonuri de roșu sau verde. Ideal ar fi să ai două huse pentru canapea, din materiale diferite: un model de iarnă, matlasat, cu umplutură de fibre sintetice, și altul subțire de vară, din bumbac.

 

Cum alegi cel mai potrivit material pentru husa de canapea?

De obicei, husele de canapea sunt fabricate din materiale rezistente, care suportă ușor mai multe spălări în mașina automată. Iată cam care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui material specific huselor de canapea: 

 

  • Bumbacul ia forma mobilierului, are o durată lungă de viață și e ușor de întreținut. Își păstrează culoarea chiar și după spălări repetate. 
  • Poliesterul poate fi călcat și spălat cu ușurință. 
  • Inul este practic și frumos, dar se șifonează ușor. 
  • Chenille are un aspect catifelat și o textură plăcută la atingere.
  • Jacquard are un aspect similar mătăsii, fără a fi însă prea lucios. 

 

Ce diferențe sunt între sistemele de prindere ale huselor de canapea?

Un alt aspect de care trebuie să ții cont înainte să cumperi o husă de canapea ține de sistemul său de prindere. Astfel, poți alege huse pentru canapele cu elastic, care dispun de o metodă simplă de prindere, în părțile laterale. Aceste huse pot avea diferite culori și nuanțe, astfel încât să se potrivească cu decorul din încăpere. Și modelele unde prinderea se face cu șnururi sunt practice, dar dacă sunt vizibile, trebuie să fii sigură că se potrivesc cu stilul de design interior al camerei. 

 

Există și huse pentru canapele fără prindere. Acestea au lungimea cuprinsă între 200 și 240 cm, se mulează perfect pe obiectele de mobilier și pot fi cumpărate la set sau individual. 

 

În încheiere, un ultim sfat de care e indicat să ții seama când comanzi online huse de canapele: măsoară cu atenție dimensiunile canapelei și asigură-te că alegi un model pe care îl vei putea manevra și întreține cât mai ușor. 

 

Canapeaua poate înfrumuseța orice living și aduce un plus de confort utilizatorilor, însă are nevoie de protecție suplimentară. Pentru a prelungi durata de viață a unei canapele, menținând-o într-o stare perfectă, alege huse moderne și de calitate, care oferă un aer proaspăt încăperii tale.