retete gustoase

Idei amenajare curte mică: Sfaturi și recomandări ale experților

Idei amenajare curte mică: Sfaturi și recomandări ale experților

Dacă te numeri printre norocoșii care au lângă casă și o curte de mici dimensiuni, poți transforma acest spațiu de doar câțiva metri pătrați într-o mini oază de relaxare. Nu ai nevoie de spații întinse pentru a duce la bun sfârșit un proiect de acest gen, ci doar de sfaturile potrivite într-un astfel de context. Sfaturi pe care noi le-am grupat sub forma unei liste, ce începe chiar acum:

Loading...

1.Amenajarea aleilor într-o curte mică

Aceste zone dedicate tranzitului dintre și către spațiul curții mici de care dispui pot fi acoperite cu: pietriș, dale sau beton. Alegerea acestor materiale se construiește pe beneficiile pe care le oferă, în privința durabilității și a esteticii întregului spațiu. 

Amenajarea aleilor unei curți mici prin betonare: reprezintă o metodă rapidă și eficientă pentru delimitarea aleilor din curtea casei tale. Acest material permite și un acces facil al autoturismului în curte, dacă spațiul de care dispui permite acest lucru. 

Amenajarea aleilor unei curți mici cu dale: cei care își doresc o curte cu alei ce arată bine, dar sunt și funcționale în același timp, aleg pavarea acestora cu dale. Aceste materiale se descurcă foarte bine, atât în fața condițiilor meteo nefavorabile, cât și în fața trecerii timpului. 

Amenajarea aleilor unei curți mici cu pietriș: este cea mai puțin practică dintre toate amenajarile pentru dale, însă este o alegere potrivită pentru cei care să ofere grădinii un aer rustic.

2.Amenajarea gazonului într-o curte mică

Integrarea unui gazon – chiar și într-o curte de mici dimensiuni – alături de alte elemente de decor, contribuie la transformarea radicală a întregului spațiu. Optând pentru amenajarea gazonului în curtea mică de care dispui, obții un loc extrem de funcțional, ce poate puncta foarte bine la capitolul “Estetică”.

3.Alegerea mobilierului pentru o curte mică

Chiar și o curte de mici dimensiuni poate fi transformată într-o oază de armonie și relaxare, atât timp cât știi cum să profiți de fiecare metru pătrat al acesteia. Mobilierul de grădină joacă un rol important în acest decor, iar alegerea corectă a acestuia se bazează pe câteva elemente-cheie: hamac, balansoar, scaune-puf și chiar o masă de mici dimensiuni cu 2-3 scaune. Un sfat important de care să ții cont: dimensiunile sau numărul de piese de mobilier pentru grădină nu trebuie să “sufoce” spațiul de care dispui. 

Intră acum pe site-ul Auchan pentru descoperi cele mai bune articole pentru decorarea gradinii de acasa

4.Alegerea decorațiunilor pentru o curte mică

Indiferent de suprafața pe care o ai în spatele casei, aceasta poate fi amenajată fără probleme după bunul plac. Aici intră în schemă și decorațiunile potrivite pentru proiectul tău de amenajare, obiecte ce pot transforma întregul spațiu într-un decor mult mai primitor. Iată câteva sugestii: oale din lut decorative, pitici de grădină, decorațiuni pentru grădină ce pot fi agățate cu ușurință de garduri, copaci sau grinzile verandei, jardiniere cu flori etc. 

5.Alegerea luminilor pentru o curte mică

Dacă nu știi cum trebuie iluminată corespunzător o curte mică, noi îți spunem că te afli în locul potrivit. Alese într-un mod inspirat, luminile pentru o grădină de mici dimensiuni vor aduce un farmec aparte serilor de vară, pe care le vei petrece alături de cei dragi în acest spațiu atât de personal al casei. Aici, corpurile de iluminat se vor alege în funcție de zonă: a în dreptul grătarului, îți recomandăm să achiziționezi corpuri de iluminat cu o lumină rece, pentru a vedea foarte bine carnea pe care o prepari; în dreptul zonei cu șezlonguri, hamace și scaune, lumina caldă oferă un plus de armonie întregii ambianțe de care vă bucurați. 

Profită de zilele în care stai acasă în această perioadă de distanțare socială și amenajează-ți curtea de mici dimensiuni după bunul plac, astfel încât să te bucuri de propria ta fâșie de natură, chiar în siguranța propriului tău cămin!