Inspirație: Cum alegi cadoul ideal?

Inspirație: Cum alegi cadoul ideal?

De multe ori, atunci când trebuie să cauți un cadou, începi să îți pui o mulțime de întrebări și simți că nu ai deloc inspirație. Să găsești cadoul potrivit pentru cineva poate fi un lucru dificil, mai ales dacă lași totul pe ultima sută de metri, însă dacă depui puțin efort, poți surprinde plăcut acea persoană. Așa că îți venim în ajutor cu câteva sfaturi pentru a alege mai ușor cadoul ideal!

Loading...

Încearcă să cunoști persoana cât mai bine

Atunci când vrei să surprinzi cineva cu un cadou special, nu ar trebui să te concentrezi foarte mult asupra obiectului pe care îl vei cumpăra, ci asupra persoanei căreia i-l vei oferi. Încearcă să cunoști cât mai bine persoana pe care vrei să o surprinzi și să acorzi mai multă atenție detaliilor. Încearcă să afli ce își dorește acea persoană, ce nevoi are sau care sunt hobby-urile sale, iar în funcție de aceste aspecte, poți face mai ușor o listă de cadouri. Încearcă să lași deoparte cadourile convenționale și să îți îndrepți atenția spre un cadou care să reflecte pasiunile persoanei respective.

Pentru cine este cadoul?

Înainte de a cumpăra un cadou pentru cineva, trebuie să ții cont în primul rând de relația pe care o ai cu persoana respectivă, dar și de vârsta acesteia. Spre exemplu, dacă vrei să faci un cadou persoanei iubite, poți opta pentru ceva mai intim, cum ar fi un set de bijuterii, o invitație la cină sau bilete pentru o vacanță. De asemenea, trebuie să știi să faci diferența între cadourile personale și cele business – spre exemplu, o bijuterie face parte din categoria cadourilor personale, în timp ce o sticlă de vin de colecție este un cadou business.

Ține cont de ocazie și planifică totul din timp

Atunci când vrei să faci un cadou cuiva, ține cont de ocazia respectivă. Fie că este vorba de Crăciun, Paște sau o simplă aniversare, nu uita să iei în calcul aceste repere, astfel încât să alegi un cadou potrivit pentru ocazia respectivă. Dacă ai de gând să comanzi un cadou online, nu lăsa cumpărăturile niciodată pe ultima sută de metri. Încearcă să cauți din timp cadoul perfect, astfel încât să nu fie nevoie să aștepți prea mult după firmele de curierat.

Optează pentru cadouri originale

De multe ori, atunci când cauți cadoul potrivit, te limitezi doar la obiecte. Totuși, poți lua în considerare și experiențele, care de multe ori sunt mult mai valoroase decât un cadou material. Spre exemplu, în locul unui parfum sau al unui tablou, poți opta pentru bilete la teatru sau la operă, pentru un voucher la Spa, sau pentru un curs de fotografie sau web-design. Atunci când vine vorba de experiențe, cu siguranță vei găsi o mulțime de idei și soluții pentru un cadou inedit.

Oferă o notă personală cadoului

În general, cadourile personalizate stârnesc mult mai multe emoții, amintiri și zâmbete. Un astfel de cadou este dovada clară a faptului că te-ai gândit la persoana respectivă și că ai depus un efort pentru a crea o surpriză plăcută. În plus, un cadou personalizat este mult mai potrivit pentru persoanele apropiate din viața ta. De obicei, cele mai populare cadouri personalizate sunt tricourile, cănile, rucsacele, agendele sau pernele. Iar dacă îți dorești să surprinzi plăcut pe cineva, poți scrie și un mesaj emoționant, pe o felicitare, astfel încât, acea persoană să își aducă mereu aminte cu drag de gestul tău. De asemenea, poți opta și pentru felicitări 3D, care sunt mult mai spectaculoase și au un design aparte. 

Așadar, după ce ai ales cadoul, nu uita să scoți prețul de pe obiectul respectiv și să ambalezi darul într-un mod cât mai original.