Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Mic dejun sănătos preparat în 5 minute. Consumă și tu ”alimentul creierului,, pentru o buna funcționare a întregului organism

Mic dejun  sănătos preparat în 5 minute. Consumă și tu ”alimentul creierului,, pentru o buna funcționare a întregului organism

Stiai ca hrisca este un aliment care are multe beneficii asupra corpului? Pe langa faptul ca iti detoxifica organismul, hrisca te ajuta sa slabesti si sa tii la distanta multe probleme de sanatate. Iata ce presupune dieta cu hrisca, cum sa slabesti 4 kg in 2 saptamani. Hrisca tine de foame si nu ingrasa.

Intrucat imbunatateste memoria, hrisca este supranumita “alimentul creierului”.

Sub forma de ceai, hrisca are beneficii majore asupra sistemului respirator, iar combinatia de frunze si flori ajuta la tratarea aterosclerozei (depuneri de colesterol si calciu pe vasele de sange).

  • Elevii nu vor mai merge la cursuri vineri. Anunț important pentru toate școlile
  • Gestul neașteptat făcut de Theo Rose după anunțul despărțirii! Mărturisirea care i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Acest aliment, la mare cautare in Bucovina, nu contine gluten si este extrem de benefic in curele de slabire.

 

  • Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
  • Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
  • CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Dieta cu hrisca

Pe langa faptul ca este saraca in calorii, hrisca abunda in proteine, aminoacizi, fier, magneziu, potasiu, fosfor, iod si vitaminele B1 si B6.

In timpul curei de slabire, poti sa consumi cata hrisca vrei, care se prepara astfel:seara, pune intr-un bol o cana de hrisca peste care toarna peste un pahar si jumatate de apa fiarta.

Dupa cateva minute, strecoara hrisca si mai toarna din nou aceeasi cantitate de apa. De data aceasta, trebuie sa lasi compozitia pana dimineata, in bolul acoperit.

 

Poti prepara mai multe portii de hrisca de seara pentru a avea a doua zi.

Hrisca se consuma fara condimente sau sare, insa poti adauga putin sos de soia.

Pe parcursul zilei, trebuie sa bei 1 litru de kefir (nu mai gras de 1, 6% grasime) si sa bei cel putin 2 litri de apa. Poti consuma, de asemenea, si cafea, dar nu mai mult de doua cesti, fara sa adaugi zahar.

In rest, poti consuma fructe si legume (mere, portocale, salata de varza, legume verzi la aburi-broccoli, spanac, varza de Bruxelles, mazare)

Ultima masa a zilei din dieta cu hrisca trebuie sa se ia cu cel putin 4 ore inainte de culcare.

Daca tii o cura de slabit pe baza de hrisca timp de 14 zile, poti slabi 4 kilograme, fara sa te infometezi sau sa-ti pui sanatatea in pericol.

Hrişca este un aliment popular şi tradiţional în ţări precum Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. În România, hrişca este la mare căutare mai ales în Bucovina, unde este un ingredient tradiţional pentru sarmale.

Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.

Deşi nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrişca este net superioară grâului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejează organismul de factorii externi şi îl fortifică mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii.

BENEFICII

Menţine nivelul de glucoză din sânge în limitele normale, previne instalarea diabetului de tip II.Vitaminele şi mineralele din boabele de hrişcă scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal)
menţine tânăr sistemul nervos, îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorar, vă protejează împotriva accidentelor vasculare,scade colesterolul, ţine sub control tensiunea arterială, previne apariţia pietrelor la bilă

În plus, hrişca ține greutate sub control. Fiind bogată în fibre alimentare insolubile, în lizină (un aminoacid esenţial), magneziu, în cupru organic şi vitamine din complexul B, hrişca conţine substanţe cu efect diuretic, care reduc excesul de apă din corp. Mai mult decât atât, hrişca este un aliment recomandat de consumat în toate dietele.

Persoanele diagnosticate cu fagopyrism – o afecţiune care constă în fotosensibilizarea acută a pielii – nu trebuie să consume hrişcă în cantităţi mari (în special planta verde sau sucul extras din planta verde). Cu alte cuvinte, persoanele care au pielea foarte albă trebuie să evite consumul de hrişcă întrucât acesta determină apariţia de pete roşii şi dureri sub formă de arsuri care persistă chiar şi 3-4 zile.

Cum o putem savura?

Dacă până acum nu aţi consumat seminţe de hrişcă trebuie să ştiţi că sunt aromate şi nu foarte dulci. Le puteţi consuma crude sau prăjite, după bunul plac, atât simple, cât şi în salate, paste sau alături de alte cereale la micul-dejun. În plus, hrişca nu conţine gluten şi poate fi consumată în siguranţă de persoanele care suferă de boala celiacă.

Hrisca este recomandata si in curele de slabire sau dieta de mentinere a greutatii datorita faptul ca scade lipidele din sange si nivelul de glucoza. Un studiu efectuat in 2005 arata ca oamenii se simt mai satui atunci cand consuma mancaruri cu hrisca decat cu grau sau alte cereale. Va recomandam sa folositi faina de hrisca in combinatie cu faina de grau pentru a face paine de casa, briose, biscuiti sau clatite. Va veti satura apoi mai repede cu delicioasele preparate. Consumul de hrisca poate scadea nivelul colesterolului si poate impulsiona functionarea eficienta a celulelor sistemului imunitar. Mancarurile cu hrisca sunt recomandate si diabeticilor pentru ca aceasta poate scadea nivelul de glucoza. Hrisca si alte cereale integrale sunt o sursa bogata de magneziu, un mineral care actioneaza ca un co-factor pentru mai mult de 300 de enzime, inclusiv enzimele implicate în utilizarea glucozei si a secreţiei de insulină.

Sursa:suntgospodina.com

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Am mâncat prima dată anul trecut când am făcut sărbătorile în Maramureș și m-am îndrăgostit pe loc de acest preparat tradițional atât de bun!

Am mâncat prima dată anul trecut când am făcut sărbătorile în Maramureș și m-am îndrăgostit pe loc de acest preparat tradițional atât de bun!

Chifteluțe din legume, un preparat aromat și foarte consistent. Care sunt cele mai bune legume pe care le putem folosi în acest amestec

Chifteluțe din legume, un preparat aromat și foarte consistent. Care sunt cele mai bune legume pe care le putem folosi în acest amestec

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
Actualitate

Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație
Actualitate

Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact