retete gustoase

Reîntoarcerea la școală: 4 rechizite școlare care nu trebuie să îi lipsească micuțului tău

Reîntoarcerea la școală: 4 rechizite școlare care nu trebuie să îi lipsească  micuțului tău

La început de an școlar, principala grijă a părinților sunt rechizitele școlare. Urmează noi provocări și nevoi în viața micuțului tău, astfel că sprijinul tău îi va prinde bine în etapa viitoare.

Loading...

Pentru a evita drumurile în mai multe magazine, indicat este să realizezi din timp o listă cu principalele rechizite școlare, pe care vei putea să o completezi pe parcurs cu obiectele specificate de cadrele didactice. Câștigă timp prețios și caută rechizitele școlare într-o papetărie online. Ghidează-te după lista de mai jos și implică-l și pe prichindelul tău în acest proces. 

1. Ghiozdanul, în capul listei cu rechizite școlare

Ghiozdanul este principala piesă pe care trebuie să o cumperi în noul an școlar, mai ales dacă micuțul tău se află la prima experiență ori cel vechi nu mai poate fi folosit. Alege un model compartimentat inteligent, astfel încât să încapă în el toate obiectele necesare –  de la caiete și manuale până la instrumente de scris și gustări. Se vor dovedi utile atât compartimentele din interior, cât și buzunarele frontale și laterale. Asigură-te că bretelele sunt late și buretate, astfel încât să nu îl jeneze pe cel mic și să nu îi pună în pericol sănătatea spatelui. 

2. Penarul, un aliat de bază pentru orice elev

Alt obiect esențial pentru un elev este penarul. Îl poți lăsa pe cel mic să aleagă un model pe placul lui, însă asigură-te că este o investiție bună. Penarul trebuie să fie încăpător, astfel încât să nu rămână afară niciun instrument de scris ori alta piesă cum ar fi ascuțitoarea ori guma de șters. Este important ca micuțul să aibă tot ce îi trebuie la îndemână.

O veste bună este că, în prezent, găsești penare echipate cu creioane colorate, carioci, pixuri, ascuțitoare, gumă de șters, carnețele, rigle, lupe și altele utile. Astfel cumperi din prima tot ce are nevoie micuțul tău. 

3. Instrumentele de scris, de nelipsit din rechizitele școlare

Alte rechizite școlare fără de care copilul tău nu poate începe grădinița ori școala sunt instrumentele de scris. Notează pe listă stilou, pixuri, creioane, carioci, linere, rollere cu tampon de cerneală. Ai la dispoziție o mulțime de produse pentru scris și colorat. Poți alege pixuri cu pastă ori cu gel, în funcție de preferințele și nevoile elevului. În plus,  te mai poți pregăti cu rezerve de pixuri și cerneală. 

Descoperă gama completă de rechizite școlare pe papetărie.ro

4. Caietele, o categorie sfântă de rechizite școlare

Chiar dacă tehnologia a luat avânt în ultima perioadă, caietele sunt în continuare o categorie sfântă pe biroul și în ghiozdanul oricărui elev. În funcție de nevoile și de materiile pe care le va studia în noul an școlar, cumpără caiete dictando, caiete cu foaie velină, caiete de matematică (mici ori studențești). După aceea poți completa lista cu un caiet de biologie, caiet de geografie, caiet de muzică, etc. Nu uita de coperți pentru caiete și cărți fiindcă îți vor prinde bine. 

Alte tipuri de obiecte utile în activitatea școlară sunt: rigla, lipiciul, numărătoarea, plastilina, dosarele, foarfeca și ascuțitoarea. 

Acesta este lista de bază cu rechizite școlare, însă cu siguranță va fi completată și cu alte piese pe care învățătoarea ori profesorii le consideră utile.