vineri, 19 august 2022
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Tort cu miere rapid fără coacere. Este gata în 10 minute și îl poți servi la o mulțime de ocazii

Tort cu miere rapid fără coacere. Este gata în 10 minute și îl poți servi la o mulțime de ocazii

in Desert ca la mama acasă
Lava cake cu ciocolată fără coacere. Vezi cât de rapid se prepară

Tortul cu miere este un desert minunat pentru cina de familie. Pentru acest tort puteți alege crema preferată, ceea ce constituie un avantaj. Deseori acesta nu era binevenit pentru cină, deoarece conform rețetei originale, conține foarte mult unt. De aceea, vă prezentăm o rețetă de tort cu miere fără unt. Acesta va deveni un desert preferat de toată familia.

Ingrediente:

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

6 august 2019
Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

5 august 2019

3 ouă, 3 linguri de miere, 3 pahare de făină, 2 pahare de zahăr, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
500 g de smântână.

Mod de preparare:

Bateți ouăle cu 1 pahar de zahăr și mierea. Turnați amestecul într-o cratiță și puneți-o la foc mic. Fierbeți amestecul până de dizolvă zahărul și compoziția devine lichidă și omogenă. Amestecați încontinuu.
Adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați. Adăugați făina și frământați un aluat nelipicios.
Împărțiți aluatul în 5-8 părți. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat cu grosimea de 0.5 cm și presărați-l cu puțină făină. Înțepați blaturile cu o furculiță.
Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220°C timp de 5-7 minute.
Tăiați fiecare blat cu o formă rotundă (folosind o farfurie), astfel încât acestea să fie de dimensiuni egale. Păstrați resturile.
Pregătiți crema: amestecați smântâna cu 1 pahar de zahăr cu ajutorul unui mixer.
Asamblați tortul: alternați blaturile cu câte un strat de cremă. Ungeți tortul deasupra cu cremă. Presărați cu resturile de blat fărâmițate. Dați tortul la frigider pentru o noapte.

Sursa:bucatarul.tv

Lava cake cu ciocolata fara coacere este fara doar si poate un desert superb , desert care se poate servi la mesele de duminica , la cine romantice , ocazii speciale si sarbatori sau de ce nu , atunci cand vrei un desert delicios si rapid. Spun ca este un desert rapid pentru ca acest lava cake cu ciocolata fara coacere se pregateste in aproximativ 12 minute.Si cred ca v-ati fi asteptat sa fie o prajitura rapida atata timp cat face parte din seria “Prajituri fara coacere/Dulciuri fara coacere“,nu-i asa?

Daca este sa vorbim de dificultatea retetei , nivelul este situat undeva sub usor deoarece prepararea acestui lava cake cu ciocolata fara coacere este o joaca de copii. Si nu exagerez , atunci cand prepararea desertului vulcan de ciocolata se face prin modelare , exact ca si cand te-ai juca cu plastilina,atunci chiar este o joaca de copii.

Lava cake cu ciocolata

desertul lava cake este o imbinare intre un souffle si o prajitura cu ciocolata fara faina. Reusita unui fondant de ciocolata obisnuit (acesta mai este denumit vulcan de ciocolata , lava cake sau moelleux au chocolat , molten chocolate cake) consta in temperatura si durata de coacere. Aici nu avem asa ceva asa ca reusita este garantata chiar daca reteta este incercata de un copil de gradinita , un adolescent sau un bucatar / patiser cu experienta.Asadar.. sa trecem la reteta de lava cake cu ciocolata fara coacere.

Ingrediente:

180 g biscuiti simpli, 75 ml smantana pentru frisca, 50 g unt topit, 50 g ciocolata, 70 ml lapte
20 g cacao.

Mod de preparare:

Incepem prin a marunti biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie. Alternativ , aceasta operatie se poate face punand biscuitii intr-o punga dupa care sa-i zdrobiti cu ajutorul unui sucitor. Dupa ce am maruntit biscuitii adaugam tot in robotul de bucatarie folosit , cacaua, untul topit si laptele.Cei care nu veti folosi un robot de bucatarie , amestecati pesmetul de biscuiti cu celelalte 3 ingrediente ( cacaua,untul topit si laptele) intr-un bol.

Amestecam totul dupa care transferam continutul intr-un bol , continut care va fi suficient pentru 2 Lava cake cu ciocolata fara coacere. Adunam amestecul intr-o bila dupa care il impartim in 2 parti egale.Oprim aproximativ un sfert din fiecare bila. Aceste sferturi le vom transforma in capacele mai tarziu.
In continuare vom avea nevoie de doua pungi de plastic si doua ramekinuri sau doua cani de cafea.Pentru primul lava cake cu ciocolata fara coacere , asezam punga de plastic deasupra ramekinului sau deasupra canii. Punem prima bila pe punga si presam.

Modelam bila dupa peretii ramekinului,si aici vreau sa recomand mamicilor sa lase pe cei mici sa faca asta. Se vor distra de minune 🙂
Amestecul va trebui sa vina putin mai sus ca peretii ramekinului/canii ,asta ca sa ne fie cat mai usor atunci cand punem capacelul. Dupa tapetarea primului ramekin , trecem la al doilea si procedam la fel. Dam ramekinurile la frigider pentru 15 minute si ne ocupam de umplutura vulcanului.

Punem ciocolata peste smantana pentru frisca si le bagam in cuptorul cu microunde pentru un minut dupa care le scoatem si amestecam. Alternativ , ciocolata se poate topi la bain marie. Lasam amestecul de ciocolata cu smantana pentru frisca sa se raceasca dupa care il distribuim in cele 2 forme tapetate.
Luam cele doua bilute pastrate si incepem cu prima pe care o aplatizam dupa care o punem ca un capac deasupra ramekinului/canii. Unim marginile pentru obtinerea unui tot unitar , adica unim prin presarea marginilor capacului impreuna cu peretii despre care va spuneam ca trebuie lasati mai inalti decat ramekinul/cana.

Punem o farfurie deasupra si intoarcem , dupa care indepartam ramekinul/cana si punga de plastic.
Eu am decorat prajitura Lava cake cu ciocolata fara coacere cu putina frisca si cu o ciresica din compot. Puteti sa-l serviti cu inghetata , un sos de vanilie sau fructe de padure si cu fructele preferate,fie ele proaspete sau din compot.
Prajitura Lava cake cu ciocolata fara coacere este gata pentru a fi servita , va doresc “Spor la treaba” pentru ca sunt sigura ca multi dintre voi veti incerca aceasta reteta. Si nu in ultimul rand,pofta buna la Prajitura Lava cake cu ciocolata fara coacere!

Sursa: adygio.com

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Lava cake cu ciocolată fără coacere. Vezi cât de rapid se prepară

Urmatorul Articol

Guacamole de post, o sursă de sănătate și prospețime

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

1 august 2019
Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

21 ianuarie 2019
Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

21 ianuarie 2019
Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

8 ianuarie 2019
Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

8 ianuarie 2019
Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

8 ianuarie 2019
Urmatorul Articol
Guacamole tradițional mexican

Guacamole de post, o sursă de sănătate și prospețime

Vremea

Articole Populare

  • Doliu în lumea muzicii. A murit la doar 41 de ani

    Doliu în lumea muzicii. A murit la doar 41 de ani

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Mircea Badea a fost ARESTAT

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Alexandru Arșinel a fost conectat la aparate

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cum a murit, de fapt, bachetbalista Alessia Raiciu la doar 18 ani! Anuntul facut de medici: maladia care ucide sute de mii de tineri in somn

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cauza morții lui Florin Salam este șocantă! Nimeni nu se aștepta la așa ceva

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici