miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Mâncare cu legume » Cel mai iubit mic dejun, îți va plăcea mai mult decât orice salată de vinete sau zacuscă. Trebuie să îl încerci!

Cel mai iubit mic dejun, îți va plăcea mai mult decât orice salată de vinete sau zacuscă. Trebuie să îl încerci!

Cel mai iubit mic dejun, îți va plăcea mai mult decât orice salată de vinete sau zacuscă. Trebuie să îl încerci!

Cum avem noi salata de vinete, așa au spaniolii acest sos romesco. 45 de milioane de spanioli nu se pot înșela, zic, atunci când l-au declarat pe romesco sosul lor național, originar din zona Cataluniei. Foarte ușor de făcut, versatil, incredibil de gustos și cu o culoare mai mult decât apetisantă, dacă îl faci o dată, te vei îndrăgosti iremediabil de el.

Ingrediente:

Vezi și...

Pui cu ciuperci și usturoi în sos roșu

Spanac cu orez, un preparat delicios pentru post

Spanac cu orez, un preparat delicios pentru post

2 ardei grași roșii, mari, 2 linguri pastă de roșii, 5 căței de usturoi, 2 felii de pâine, 50 g migdale prăjite, 60 g alune prăjite, 3 linguri ulei de măsline extra virgin, 1 lingură oțet, 1 linguriță boia picantă
sare și piper după gust, 1/2 legătură pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

 

Coace ardeii într-o tigaie, ca de obicei (dacă îi ai deja copți, și mai bine, scapi de o etapă!). Cojește-i, scoate-le semințele și pune-i în blender.
Coace ușor migdalele, alunele și usturoiul în cuptor, cu un praf de sare deasupra, 5 minute.
Pune toate ingredientele în blender și pasează până obții o pastă omogenă, fără cocoloașe.

Cum îl poți servi?

Pe pâine prăjită, în burgeri, sandwich-uri.

Ca sos pentru chipsuri, cartofi prăjiți etc.

Ca marinată pentru carne și pește.

Adăugat în supe, tocănițe etc.

Vezi si reteta pentru salata de vinete cu usturoi:

Vinetele proapete, coapte pe grătar sau la cuptor, sunt cele mai bune pentru a prepara delicioasa salată de vinete.

De ce ai nevoie pentru salată de vinete:

1, 5 kg de vinete, ½ linguriță sare grunjoasă, 2-3 linguri ulei de măsline, 2-3 căței de usturoi

50 ml zeamă de lămâie, pătrunjel

Mod de preparare: salata de vinete

Coci vinetele la cuptor sau pe grătar, apoi le cureți și le rupi bucăți pentru a se răci mai repede. Zdrobești cățeii de usturoi. Toci vinetele, de preferință cu o ustensilă din lemn sau din plastic. Evită să pasezi vinetele la blender, deoarece își vor schimba gustul în contact cu metalul. Amesteci vinetele cu usturoiul, sarea, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Presari pătrunjel tocat și servești salata cu pâine prăjită sau pâine caldă.

 

Vezi și rețeta pentru Roșii cu usturoi la cuptor:

Rosii cu usturoi la cuptor se pregatesc foarte usor si simplu. Sunt delicioase si sanatoase. Pofta buna.

Ingrediente:
10 roşii, 5-6 căţei de usturoi, 1 legătură de mărar şi pătrunjel, ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Roşiile se spală, se şterg cu un prosop. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Printre roşii se pun căţeii de usturoi necurăţaţi. Se potrivesc de sare şi piper. Se lasă la cuptor 20 de minute, până se înmoaie roşiile. După ce se scot din cuptor, se presară verdeaţa tocată mărunt. Se servesc cu pilafuri.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Sandvișul Bufnița Vesela, preferatul copiilor și al adulților

Urmatorul Articol

Tocăniță delicioasă de pui cu piure

Articole Similare

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă
Preparate de post

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă

Ce trebuie să facem astăzi de Buna Vestire și ce avem dezlegare să mâncăm. Toată lumea trebuie să știe pentru a alunga necazurile pentru tot anul
Preparate de post

Ce trebuie să facem astăzi de Buna Vestire și ce avem dezlegare să mâncăm. Toată lumea trebuie să știe pentru a alunga necazurile pentru tot anul

Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat
Mâncare cu legume

Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite
Fel principal

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Preparatul ideal pentru perioada postului: Ciuperci pleurotus cu usturoi și pătrunjel. Cum se prepară
Preparate de post

Preparatul ideal pentru perioada postului: Ciuperci pleurotus cu usturoi și pătrunjel. Cum se prepară

Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!
Desert ca la mama acasă

Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!

Urmatorul Articol
Tocăniță delicioasă de pui cu piure

Tocăniță delicioasă de pui cu piure

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version