Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciorba de cartofi cu porumb și legume, o rețetă de post deosebit de gustoasă

Ciorba de cartofi cu porumb și legume, o rețetă de post deosebit de gustoasă

Pentru ca perioada postului presupune creativitate si doresti sa ai un meniu mai variat pentru a nu te satura de aceleasi feluri de mancare, astazi venim cu o veste buna! Daca iti doresti cu adevarat, mancaruri de post se pot face la fel de multe si de bune ca si cele de dulce. Trebuie doar sa iti doresti si sa iti asumi acest lucru. Felicitari cine reuseste!  Astazi te invatam o reteta de ciorba gustoasa, sanatoasa si bineinteles de post care in mod sigur iti va placea. Iata de ce ingrediente ai nevoie: 1 ceapa, 2 cartofi, 1 radacina patrunjel, 1/2 radacina telina mica, 1 morcov,  boabe de porumb, 1/2 cana suc de rosii,  2 linguri ulei de masline,  2 catei de usturoi, sare si piper alb,  patrunjel verde

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline. Adaugam apoi radacininoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici (sau taiate cuburi, in functie de preferinta). Amestecam continuu pana incep sa se inmoaie.

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Adaugam cartofii taiati cubulete, boabele de porumb si apa fiarta cat se le acopere foarte bine. Acoperim si fierbem la foc mic, 15 minute. Punem sucul de rosii, cateii de usturoi taiati in 2, potrivim gustul de sare si piper si mai dam cateva clocote.

La sfarsit presaram patrunjelul verde tocat.

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi si reteta de salata de post cu broccoli, valeriana si naut:

Este foarte sanatoasa, de post, si satioasa. Iata cum se prepara:

Ingrediente:1 cana naut, cateva buchetele de broccoli, 2-3 maini de valeriana, 2-3 maini salata, 1 rosie, 1 ceapa rosie mica, sare si piper
zeama de lamaie

 

Mod de preparare Salata cu broccoli si naut:

Nautul il punem la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. Il scurgem de apa in care a stat, punem alta apa si-l punem la fiert pana cand se inmoaie. Adaugam si putina sare in timpul fierberii. Cand este gata se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit.

Daca aveti rabdare scoateti pielita de pe fiecare boaba de naut. Eu am cedat dupa primele 20 de boabe.
Intr-un castron punem nautul si restul ingredientelor, salata si valeriana, broccoli desfacut in buchetele mici, rosia taiata cubulete, ceapa juliene. Saram si piperam dupa gust, amestecam si potrivim gustul cu zeama de lamaie.

Broccoli se poate fierbe, desi eu il prefer in stare cruda si asa vi-l si recomand, pentru a putea beneficia de toate calitatile sale extraordinare.
Salata se serveste imediat! Pofta buna!

Sursa: dulciurifeldefel.ro

 

Vezi si reteta pentru mancare de radacinoase cu spanac:

 

A venit toamna, iar într-o zi friguroasă te poţi încălzi cu o mâncare de rădăcinoase cu roşii şi spanac, o reţetă de post pe care am pregătit-o special pentru tine în această perioadă.Dacă ai câteva rădăcinoase prin frigider (fie că e vorba de ţelină, morcovi, pătrunjel ori păstârnac) nişte cartofi şi gulii în cămară, poţi prepara această reţetă delicioasă. restul ingredientelor le vei descoperi în reţeta noastră.

Ingrediente:

1,5 kg de mix format din gulie, cartofi, ţelină, morcovi, păstârnac,rădăcină de pătrunjel tăiate bucăţi, 1 căpăţână usturoi, cu căţeii curăţaţi, 6 linguri ulei măsline, sare, 1/2 cană ceapă tocată, 1 lingură bulion, 1 cutie roşii fără pieliţă şi tocate, 2 căni frunze spanac tocate, 1 linguriţă oregano, piper

Mod de preparare:

Încingi cuptorul. Amesteci toate legumele într-o tavă, pui şi căţeii de usturoi, 3 linguri de ulei. Presari sare. Amesteci bine. Laşi la rumenit în cuptor 45 de minute (la jumătatea timpului, le mai amesteci odată).
Între timp, încingi într-o cratiţă restul de ulei, la flacără medie. Când uleiul este încins, adaugi ceapa şi o sotezi. Torni bulionul şi mai laşi un minut pe foc.
Torni cutia cu roşii în cratiţă. Amesteci bine şi presari oregano pe deasupra. Laşi să fiarbă, dai focul la minimum. Acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă.
Când legumele sunt gata (trebuie să fie rumenite pe margine şi furculiţa trebuie să pătrundă uşor), le scoţi din cuptor. Adaugi spanacul în cratiţă peste roşii. Laşi pe foc 5 minute şi amesteci apoi cu legumele din tavă. Asezonezi cu sare şi piper.

Sursa:clickpoftabuna.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Mâncare de limbă cu praz și măsline, o rețetă autentic oltenească de te lingi pe degete

Mâncare de limbă cu praz și măsline, o rețetă autentic oltenească de te lingi pe degete

Menemen, omleta tradițională turcească. Iată ce adaugă ei în plus față de noi!

Menemen, omleta tradițională turcească. Iată ce adaugă ei în plus față de noi!

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact