marți, 9 august 2022
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Antreuri » Piftie tradițională pentru masa de Crăciun

Piftie tradițională pentru masa de Crăciun

in Antreuri, Rețete românești
Piftie tradițională pentru masa de Crăciun

Piftia este un preparat atât de bun, încât nu trebuie să lipsească de pe masa de Craciun, se prepara usor, daca respecti aveasta reteta si ai toate ingredientele necesare. Pentru noi, nu poate trece Craciun fara sa avem pe masa, aceasta bunatate alaturi de alte preparate traditionale.

Iata de ce ai nevoie:

Vezi și...

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

5 august 2019
Budincă de cartofi cu unt și parmezan

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

2 august 2019

2 picioare porc, 5 bucati sorici, 1/2 cap de porc taiat bucati, 1 kg pulpa de porc cu os, 1 genunchi de vita

1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, sare si piper, dupa gust, 10 catei usturoi, mustar

Mod de preparare:

Speli bucatile de carne si le pui la fiert in apa cu sare, la foc mic. Apa trebuie sa depaseasca carnea cu 5 degete. Spumezi de cate ori este nevoie. Cand furculita intra usor in carne, pui legumele intregi , curatate.

Fierbi pana cand carnea se desprinde de pe os, iar zeama incepe sa fie lipicioasa. Scoti carnea si o lasi la racit, dupa care o dezosezi.

Usturoiul il pisezi si il pui 5 minute in zeama de carne, apoi o strecori de 3 ori si presari piper dupa gust.

Asezi bucatile de carne intr-un vas si torni zeama. Dai vasul la frigider pana se incheaga piftia. Servesti piftia cu mustar.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Sursa:vreaudouaportii.ro

Poza: clickpoftabuna.ro

Vezi si reteta pentru lebar de casa:

Pentru ca se apropie Craciunul, incepem sa ne dorim sa aflam retete despre cum preparam bunatati de casa si de sarbatori la noi acasa, Pentru ca oricat ar incerca comerciantii, nu reusesc sa prepare lebar, carnati, toba cum o facem noi sau cei apropiati noua, pasionati de bucatarit. Astazi iti prezentam o reteta foarte buna de lebar de casa. Iata ce ai nevoie:

Ingrediente: 1,5 kg ficat de porc,  0,750 kg poala de la burta, 0,200 kg slanina fara sorici, o lingurita piper boabe, o lingurita de piper macinat,  o lingurita enibahar,  o lingurita coriandru,  o lingura rasa de sare gema,  o bucata de intestin de aproximativ un metru.

Mod de preparare:

Se spala ficatul in apa rece procedind la fel si cu carnea.Se pun intr-un vas si se acopera cu apa dupa care se pun la fiert. Se spumuieste de cite ori este nevoie pana ce apa ramane curata. Se adauga mirodeniile: piperul boabe, enibaharul, coriandrul si frunzele de dafin.Cand ficatul se albeste inseamna ca s-a fiert suficient si se indeparteaza vasul de pe foc. Se scot bucatile de ficat si de carne pe un platou si se lasa sa se racoreasca. Se taie apoi in bucati mai mici si se trec de trei ori prin masina de tocat. Slanina se taie in cubulete de maxim 1 cm pe care le adaugam peste tocatura. Se adauga jumatate din cantitatea de sare pregatita, piperul macinat apoi se toarna cu polonicul din zeama in care au fiert. Se omogenizeaza compozitia si se mai adauga un polonic de zeama pe care o incorporam in amestec framintind usor. Se obtine o umplutura cremoasa si aromata cu care umplem intestinul curatat si spalat din timp in multe ape.Se leaga capetele intestinului si se formeaza doua, trei bucati de cirnat stringind la distante egale compozitia si rasucind intestinul.Se pune lebarul astfel pregatit in vasul in care au fiert bucatie de ficat si carnea si se fierbe pentru aproximativ 30 de minute la foc mic, fara sa dea in clocote.Se lasa sa se raceasca in zeama in care a fiert urmand sa il scoatem abia a doua zi.Se pastreaza la rece si se consuma cu mustar, ocupand un loc de cinste pe masa de Craciun.

Sursa: misflorentina.blogspot.ro

Vezi si reteta pentru toba de casa:

Bucatele tradiţionale umplu mesele românilor în perioada sărbătorilor, iar dintre acestea, cele mai populare sunt preparatele din carne de porc. De aceea, pentru un festin cât mai îmbelşugat, vă propunem cea mai bună reţetă de tobă de casă.

Ingrediente:

2 urechi de porc, 2 rinichi de porc, o limbă de porc, o bucată de muşchi de porc, o inimă de porc, un stomac de porc, 250 de grame de slănină cu carne, o jumătate de kilogram de pulpă de porc, 8 căţei de usturoi, sare, piper măcinat, piper boabe, foi de dafin

Cea mai delicioasă de tobă de casă: Mod preparare:

Pentru toba de porc tradiţională, făcută în stomac de porc, se curăţă bine stomacul de porc de membrană interioară. Cea mai simplă metodă, şi cea recomandată, este curăţarea cu sare grunjoasă. După ce se freacă bine, se spală şi se lasă o oră în apă cu oţet şi ceapă tăiată felii, pentru neutralizarea mirosului. Scoatem apoi stomacul şi îl clătim bine, potrivit culinar.ro. În cazul în care cumpăraţi stomacul de porc pentru tobă, îl puteţi găsi în măcelării gata curăţat.

Punem la fiert urechile, rinichii, limba, inima, muşchiul, slănina şi pulpa de porc, după care se condimentează cu boabele de piper, sare după gust şi foi de dafin. Se lasă pe foc o oră, iar după ce dau în fiert se scot şi se lasă la răcit. Limba se curăţă de pieliţa albă şi se toacă, alături de celelalte măruntaie, în cubuleţe mari. Se amestecă apoi cu usturoiul pisat, sare şi piper măcinat după gust, şi două polonice din zeama în care au fiert.

Se umple stomacul cu compoziţia obţinută şi se coase deschizătura, apoi se introduce într-o bucată de dres, care se prinde bine la capete.

Punem din nou la fiert zeama în care au fiert organele, iar când această începe să clocotească se pune toba în oală. Se lasă la fiert 30 de minute, înţepându-se, din când în când, toba cu un ac. Se scoate din zeamă cu o paletă şi se aşează într-un lighean. Punem deasupra tobei un fund de lemn, iar peste el aşezăm o greutate. Lăsăm toba la rece cel puţin până a doua zi.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Ruladă de porc umplută cu varză în sos de ciuperci, o bunătate perfectă pentru masa de prânz

Urmatorul Articol

Prăjitura Brad de Crăciun cu Nutella, un desert festiv cu care sigur nu dai greș!

Articole Similare

Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

1 august 2019
Aperitiv de ou pe pat de ciuperci asezonat cu șunculiță și legume
Antreuri

Aperitiv de ou pe pat de ciuperci asezonat cu șunculiță și legume

21 ianuarie 2019
Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

27 decembrie 2018
Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos!  Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă
Rețete românești

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos! Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă

23 decembrie 2018
Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!
Antreuri

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

20 decembrie 2018
Clătite pufoase de casă
Desert ca la mama acasă

Cum să faci cele mai pufoase și delicioase clătite. Acest ingredient nu trebuie să lipsească sub nicio formă

20 decembrie 2018
Urmatorul Articol
Prăjitura Brad de Crăciun cu Nutella, un desert festiv cu care sigur nu dai greș!

Prăjitura Brad de Crăciun cu Nutella, un desert festiv cu care sigur nu dai greș!

Vremea

Articole Populare

  • Cine este fata care a murit călcată de tramvai, în București. Ionela Nițu urma să…

    Cine este fata care a murit călcată de tramvai, în București. Ionela Nițu urma să…

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Marcela Fota și-a refăcut viața cu un tinerel, la doi ani de când soțul i-a decedat

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cati bani castiga o chelnerita din Mamaia, intr-o singura zi. Suma intrece orice imaginatie

    0
    Share 0 Tweet 0
  • ULTIMA ORĂ! Raed Arafat a făcut anunțul! Noi restricții în România!Anunţ despre valul

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cine e, de fapt, artista care s-a sinucis la Lacul Morii. Ultimul ei mesaj e înfiorător

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici