Astazi iti prezentam reteta pentru o ciorba delicioasa, sanatoasa si generoasa de curcan cu tarhons i smantana. daca esti roman adevarat, este imposibil sa nu te cucereasca datorita combinatiei de gusturi savuroase.
Iata de ce ai nevoie pentru a o prepara: 2 morcovi mari, 2 piepti de curcan, 1 radacina medie telina, o gulie, piper negru boabe, 1 radacina de patrunjel, cimbru, leustean, tarhon, nucsoara, 100 grame unt, si smantana pentru gatit 250 ml.
Mod de preparare:
Curata toate legumele de coaja, spala-le si taie-le bucati subtiri alungite.
Taiati ceapa marunt
Taiati pieptul de curcan in cubulete.
- România a atras 3,75 miliarde de dolari și 1,5 miliarde de euro de pe piețele externe pentru acoperirea deficitului și plata datoriilor
- ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
- Demența: 4 semne subtile care pot apărea înainte de pierderea evidentă a memoriei
Astazi iti prezentam reteta pentru o ciorba delicioasa, sanatoasa si generoasa de curcan cu tarhons i smantana. daca esti roman adevarat, este imposibil sa nu te cucereasca datorita combinatiei de gusturi savuroase.
Iata de ce ai nevoie pentru a o prepara: 2 morcovi mari, 2 piepti de curcan, 1 radacina medie telina, o gulie, piper negru boabe, 1 radacina de patrunjel, cimbru, leustean, tarhon, nucsoara, 100 grame unt, si smantana pentru gatit 250 ml, 1 lamaie.
Mod de preparare:
Curata toate legumele de coaja, spala-le si taie-le bucati subtiri alungite.
Caliti ceapa intr-o tigaie cu ulei incins. Cand ceapa este gata scoateti-o si introduceti pieptul de curcan. Prajiti uniform cat sa prinda o culoare aurie.
Cand carnea este facuta, puneti legumele pe rand si caliti-le uniform.
Cand s-au calit toate, puneti toate legumele intr-o oala si turnati apa peste ele. Lasati pana cand apa da in fiert.
Fierbeti la foc mic si condimentati zeama cu toate condimentele de mai sus.
Cand legumele au fiert, luati cu un polonic zeama intr-un castron, lasati sa se raceasca si amestecati cu smantana. Turnati tot amestecul in oala si aduceti la fierbere. Ciorba se sareaza dupa gust si se toarna zeama de la 1 lamaie (dupa preferinta).
Scoateti intr-un castron ciorba si asteptati 10-20 de minute pana cand ciorba se mai raceste si aromele se combina. Pofta buna alaturi de cei dragi!