miercuri, 10 august 2022
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Trucuri utile » De ce foarte multe rețete conțin amidon de porumb. Sigur nu știai acest lucru

De ce foarte multe rețete conțin amidon de porumb. Sigur nu știai acest lucru

in Trucuri utile
De ce foarte multe rețete conțin amidon de porumb. Sigur nu știai acest lucru

Oricat de simple ar parea aceste preparate, sosurile sunt cele care dau gust bun mancarurilor, fie ca sunt parte importanta a lor, fie ca sunt servite drept garnitura. Un sos gros, cu textura densa este ceea ce ai nevoie pentru a imbraca frumos paste, bucati suculente de carne sau legume. Cum il obtii? Prin elemente care ajuta acesta textura sau agenti de ingrosare.

Acestia din urma contin, in principal, amidon care absoarbe lichidul si il ingroasa. De obicei, faina este cel mai pretentios agent de ingrosare pentru ca are in continut gluten ceea ce va face sosul sa aiba cocolase. Pe langa faina exista, insa, si alte solutii.

Vezi și...

Cum să cheltuiești inteligent la shopping?

Cum să cheltuiești inteligent la shopping?

9 aprilie 2020
De ce ar trebui să investești într-o husă de calitate pentru telefonul tău mobil?

De ce ar trebui să investești într-o husă de calitate pentru telefonul tău mobil?

7 aprilie 2020

1.Rantas. Este tehnica de baza pe care si bunicile o stiu si o pun in practica pentru a face un sos bun. Este un ingredient de ingrosare pe baza de faina, folosit in sosuri pentru tocanite si mai ales in sosuri albe. Pentru a nu face cocoloase, faina este amestecata mai intai cu un lipid (grasime sau ulei). Odata ce faina este amestecata in grasimea fierbinte si gatita pentru cateva minute in acets fel, adaugi supa, apa, lapte sau smantana pentru a obtine sosul pe care il doresti.

2. Amidon de porumb. Spre deosebire de faina, acesta ingroasa mult mai repede un sos. Totusi textura obtinuta, desi mai fina, are si un aspect gelatinos. Un alt avantaj al amidonului este ca nu are gust, deci sosul ramane neschimbat din punct de vedere al aromelor. In plus, sosurile ingrosate cu amidon nu se taie atunci cand sunt congelate. Ca sa il folosesti, tot ce trebuie sa faci este sa amesteci amidonul in putina apa rece si apoi sa adaugi acest amestec in lichidul fierbinte.

3. Tapioca. Este un amidon alimentar extras din radacina unei plante numite cassava (manioc) ce provine din America de Sud. Este ideal in budinci si in amestecuri de tarte si placinte. Sosurile ingrosate cu tapioca raman limpezi si nu au o textura gelatinoasa, spre deosebire de cele in care folosesti faina sau amidon.

4. Radacina de Arrowroot (Maranta): Are exact acelasi efect ca amidonul, ingrosand imediat sosurile. Are insa o putere dubla, asa ca nu trebuie sa stea foarte mult la cald ca sa isi faca efectul. Nu are culoare si nici gust, de aceea este ideal in orice fel de preparate, iar sosurile ingrosate astfel nu se taie dupa congelare.

5. Unt: In franceza procedeul se numeste beurre montè. Asta inseamna adaugarea de cubulete de unt rece intr-un sos fierbinte pentru a-l ingrosa. Explicatia sta in faptul ca untul este emulsionat si are efect de ingrosare a sosului. Metoda este ideala pentru sosurile rapide pregatite pentru a fi servite imediat.

6. Faina de nuci. Pe langa uleiuri, nucile (de orice fel) contin si amidon, asa ca poti profita de aceasta caracteristica a lor si le poti macina fin pentru a obtine o faina ce poate fi adaugata in sosuri. Nu este cel mai puternic agent de ingrosare, dar adauga un gust suplimentar in sosuri, transformandu-le in ceva savuros.

Pentru ingrosarea unor sosuri poti folosi si galbenus de ou sau, in cazul tocanitelor, un cartof fiert pasat si adaugat in sos este tot ce ai nevoie pentru a da consistenta.

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum să faci bomboane Raffaello la tine acasă foarte rapid din ingrediente naturale. Este atât de simplu și sunt delicioase

Urmatorul Articol

Rețeta pentru papanași fragezi și aromați. Sigur este alegerea perfectă pentru acest weekend

Articole Similare

Alegerea notelor de parfum în funcție de vârstă
Trucuri utile

Alegerea notelor de parfum în funcție de vârstă

1 aprilie 2020
Uită de protezele mobile cu ajutorul sistemului Fast&Fixed!
Trucuri utile

Uită de protezele mobile cu ajutorul sistemului Fast&Fixed!

30 martie 2020
Cum porți rochia lungă în funcție de silueta ta
Trucuri utile

Cum porți rochia lungă în funcție de silueta ta

19 martie 2020
Alex Bodi o acuză pe Bianca Drăgușanu că este o mamă rea
Trucuri utile

Alex Bodi o acuză pe Bianca Drăgușanu că este o mamă rea

15 martie 2020
Ce spune Aurelian Temişan despre o posibilă relaţie între soţia lui şi George Burcea: „Eşti beton, daca…”
Trucuri utile

Ce spune Aurelian Temişan despre o posibilă relaţie între soţia lui şi George Burcea: „Eşti beton, daca…”

15 martie 2020
7 sfaturi pentru a trata insomnia
Trucuri utile

7 sfaturi pentru a trata insomnia

6 martie 2020
Urmatorul Articol
Rețeta pentru papanași fragezi și aromați. Sigur este alegerea perfectă pentru acest weekend

Rețeta pentru papanași fragezi și aromați. Sigur este alegerea perfectă pentru acest weekend

Vremea

Articole Populare

  • ULTIMA ORĂ! Raed Arafat a făcut anunțul! Noi restricții în România!Anunţ despre valul

    ULTIMA ORĂ! Raed Arafat a făcut anunțul! Noi restricții în România!Anunţ despre valul

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cine e, de fapt, artista care s-a sinucis la Lacul Morii. Ultimul ei mesaj e înfiorător

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Vestea tristă a dimineții. Oana Lis a anunțat:

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Vouchere alimente 2022. Anunţul făcut de Kaufland pentru cei care primesc tichete sociale

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Anunţul care „cutremură” Europa vine din Ucraina. Ce se întâmplă în aceste momente

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici