miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Rețete românești » Trebuie să prepari neapărat acest deliciu gata în 10 minute! Este foarte sățios și sănătos! Ajunge pentru toată failia și se face din 4 ingrediente pe care sigur le ai în casă!

Trebuie să prepari neapărat acest deliciu gata în 10 minute! Este foarte sățios și sănătos! Ajunge pentru toată failia și se face din 4 ingrediente pe care sigur le ai în casă!

Trebuie să prepari neapărat acest deliciu gata în 10 minute! Este foarte sățios și sănătos! Ajunge pentru toată failia și se face din 4 ingrediente pe care sigur le ai în casă!

De obicei sufleurile sunt mai dificil de făcut. Din fericire, nu este cazul acestei rețete. Ieftină (mai ales în perioada în care piețele sunt pline de spanac proaspăt), rapidă, din ingrediente puține și extrem de accesibilă, chiar și celui mai nepriceput bucătar. Noi am folosit spanac înghețat în această perioada. Este deosebit de bun și sățios astfel încât să ajungă pentru toată lumea.

Ingrediente necesare: 250 ml smântână pentru gătit, 3 ouă, 300 g spanac, 200 g parmezan, 2 linguri făină, sare, piper, nucșoară și boia după gust
Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul și dezgheață spanacul.

Vezi și...

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Într-un bol mediu, bate smântâna și ouăle 2-3 minute sau până când fac spumă. Adaugă, treptat și amestecând continuu, restul de ingrediente (în afară de jumătate din cantitatea de parmezan).
Toarnă amestecul în tavă, presară restul de parmezan pe deasupra și dă la cuptor timp de 30-35 de minute.

Pofta buna si timp frumos de savurat aceasta bunatate!

Sursa:retete.unica.ro

 

Vezi si reteta pentru lasagna cu spanac si ricotta:

Lasagna cu spanac și brânză ricotta, un preparat excelent pentru orice moment

Nu oricine reuseste sa prepare o lasagna delicioasa,mai ales daca este prima data cand incearca. Te anuntam ca daca ai o reteta de baza solida si de incredere, lasagna ta va fi una cu adevarat reusita si delicioasa. Pentru ca lasagna cu carne tocata poate sa trezeeasca refuzuri din cauza tocaturii, astazi ti-am pregatit o reteta speciala cu spanac si branza ricotta care cu siguranta iti va placea.

Ingrediente:1 cutie de paste pentru lasagna, 150g branza ricotta, 150 g de mozzarella rasa, 60g branza de parmezan rasa, 1 ou, 250 g spanac congelat, 1 pahar de sos panzani bolognese, sare, piper

Mod de preparare:

Lăsați apa să fiarbă pentru paste, adăugați o linguriță de sare. Odată ce apa începe să fiarbă, puneți pastele pentru lasagna în ea și gătiți timp de aproximativ 12-15 minute al dente.

În timp ce pastele fierb, pregătim umplutura. Dezghețați spanacul în cuptorul cu microunde sau scoateți-l din congelator. Puneți-l într-un castron, adăugați oul, branza ricotta, mozzarella, parmezan, puțină sare și piper și amestecați pana se omogenizeaza.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade celsius și ungeti tava de copt cu ulei.
Puneți pastele gătite într-un loc curat și umpleți-le pe fiecare in parte cu umplutură de spanac, răsuciți cu grijă și plasați unul lângă celălalt pe in tava sau vas

Când avem toate rulourile pregatite turnați deasupra sos Bolognese, acoperiți cu patrunjel și puneți-le în cuptor.

Se gătește aproximativ 30 de minute.

Pofta buna!

Vezi si reteta pentru ciuperci cu quinoa si spanac:

Sunt multe persoane care susțin că nu pot renunța la carne, dar in mod sigur nu au mâncat preparate de post senzaționale și sănătoase care să le arate că se poate și altfel.
Astazi te vom invata o retetea delicioasa care sperăm să te cucerească: Quinoa cu spanac și ciuperci. Reteta de ciuperci cu quinoa si spanac este perfecta pentru aceasta perioada a anului si nu numai, reprezentand un pranz complet ce aduce o explozie de vitamine si nutrienti pentru organism.

Ingrediente: 500 gr ciuperci champignon, 100 gr quinoa, 200 ml apa, 100 gr spanac, un fir praz, 3 catei usturoi, cateva fire chives, sare de mare (nu este obligatoriu), piper proaspat rasnit, 4 linguri ulei de orez.

Mod de preparare:

Spalam quinoa in cateva ape pana ce apa ramane curata. Punem intr-un vas quinoa si apa, la foc mic, si fierbem pana cand toata apa va fi absorbita iar quinoa isi va mari volumul de aproximativ patru ori.
Intr-un wok punem uleiul de orez. Am ales sa folosesc ulei de orez fiindca este foarte sanatos, are o concentratie mare de vitamine, antioxidanti si substante nutritive si are un punct de ardere foarte ridicat fiind ideal pentru prajire. Am adaugat ciupercile si le-am rumenit la foc iute. Adaugam prazul tocat marunt si usturoiul pisat si le sotam usor, doar cat sa isi elibereze aromele. Adaugam quinoa si amestecam. Asezonam cu sare si piper proaspat rasnit. La final adaugam spanacul si dam wok-ul deoparte de pe foc, Spanacul nu trebuie sa il gatim, el doar se va inmuia usor.
Va recomand din suflet aceasta reteta deoarece este usor de preparat si foarte, foarte sanatoasa! Ciupercile sunt super alimente, au 90% apa si foarte putini carbohidrati si grasimi, sunt bogate in fibre si antioxidanti si contin un complex de vitamine B, principalele lor beneficii fiind reducerea riscului de boli de inima si cancer. Importante surse de fibre, vitamine si minerale ciupercile sunt recomandate in curele de slabire, in perioadele de post si in alimentatia vegetarienilor.
Quinoa, supranumita si mama cerealelor, este bogata in proteine, fibre, fosfor, fier si magneziu si nu contine gluten fiind des intalnita mai ales in alimentatia vegetarienilor. Se prepara asemanator cu orezul, se spala in principal in mai multe ape apoi adaugam o parte quinoa, doua parti apa, un praf de sare si fierbem pana cand tot lichidul este absorbit.
Spanacul are proprietati nutritive deosebite, are un continut caloric redus avand 90% apa si aduce un important aport de fier, acid folic si vitamina C. Datorita continutului de sulf spanacul ajuta la detoxifierea ficatului iar continutul mare de compusi flavonoizi fac din el un aliment anti cancer. Consumul regulat de spanac ajuta la prevenirea osteoporozei.

Sursa:caietulcuretete.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Chifteluțe din legume, un preparat aromat și foarte consistent. Care sunt cele mai bune legume pe care le putem folosi în acest amestec

Urmatorul Articol

Cum să faci cea mai bună cremă de vanilie! Este considerată crema de bază în cofetăriile din întreaga lume!

Articole Similare

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de pui cu telemea
Diete

Salată de pui cu telemea

Acest truc este foarte util pentru toate gospodinele. Ce trebuie să facem pentru a ca mierea de albine să nu se mai lipească de lingură și tacâmuri
Sănătate

Acest truc este foarte util pentru toate gospodinele. Ce trebuie să facem pentru a ca mierea de albine să nu se mai lipească de lingură și tacâmuri

Ce se întâmplă atunci când mâncăm roșii în fiecare zi. Cât de bine este să le consumăm împreună cu ulei
Sănătate

Ce se întâmplă atunci când mâncăm roșii în fiecare zi. Cât de bine este să le consumăm împreună cu ulei

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri
Sănătate

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri

Urmatorul Articol
Cum să faci cea mai bună cremă de vanilie! Este considerată crema de bază în cofetăriile din întreaga lume!

Cum să faci cea mai bună cremă de vanilie! Este considerată crema de bază în cofetăriile din întreaga lume!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version