Pentru fiecare dintre noi, care suntem pe rand, gospodina, mama, angajata, este greu sa facem fata programului foarte aglomerat de zi cu zi. In plus, de multe ori avem mofturosi acasa, care nu mai doresc sa manance de pe o zi pe alta, motiv pentru care trebuie sa ne redirectionam catre mancaruri usoare, rapide, gustoase, dar si sanatoase. Astazi ti-am pregatit o reteta pentru budinca de spaghete cu branza la cuptor, este gustoasa si niciunul dintre cei dragi nu va refuza aceasta bunatate.
Rapid, gustos și cu minimum de efort, așa mâncăm azi!
Ingrediente: 400 gr paste, 300 gr telemea, 2 ouă si parmezan (dupa preferinta), sare și piper după gust
Mod de preparare:
Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, rade telemeaua și parmezanul, separat. Bate ouăle într-un bol mic, asezonează cu sare și piper după gust.Combină cu telemeaua.Când au fiert pastele, scurge-le de apă. Combină-le cu ouăle bătute cu brânză, pune-le într-o tava care nu lipește sau pune-le pe hartie de copt sau vas yena. Presară parmezan ras deasupra și dă la cuptor preîncălzit 20 de minute la 180 de grade
Pofta buna in familie!
CITEȘTE și:
Cum se fac cele mai bune paste Bolognese. Reteta cu care nu dai gres niciodata
Dintotdeauna mi-au placut pastele si daca ar fi sa aleg din 1000 de feluri de buntatauri, pastele sunt pe primul loc in topul preferintelor. Astazi, pentru ca este Ziua Internationala a Pastelor ti-am pregatit o reteta exceptionala de paste bolognese care te va cuceri. Iata de ce ai nevoie:
1 kg spaghetti, 250 g carne tocata de porc, 250 g carne tocata vitel, 500 g suc de rosii, 200 g parmezan, un morcov, o telina, o ceapa, o legatura patrunjel, 3-4 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt, un pahar de vin alb, sare, piper, busuioc, dupa gust
Mod de preparare:
Iata cum se prepara cele mai bune paste bolognese :Pune untul intr-o tigaie sa se incinga si adauga legumele tocate marunt sa se caleasca pana devin aurii.
Adauga carnea tocata de porc si vitel si las-o sa se inabuse cu legumele, la foc mediu apoi presara deasupra 3-4 catei de usturoi pisati.
Pune sosul de rosii si lasa sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20 minute.
Adauga vinul alb, putin piper, sarea si busuiocul si amesteca toata compozitia lasand-o la fiert nu mai putin de 2 ore.
Spre final cand sosul este aproape gata, pune pe foc o oala cu apa in care ai pus un varf de sare si 2 linguri ulei de masline.
Cand vezi ca apa da in clocot, pune spaghetele si lasale sa fiarba in jur de 8 minute.
Dupa ce s-au fiert pastele scurge-le intr-o sita, pune-le pe farfurie si adauga deasupra cateva linguri de sos.
Mai presara parmezan si patrunjel tocat marunt si serveste cu pofta! Sau cu un pahar de vin.
Vezi si reteta originala pentru Paste Carbonara:
Vrei sa te bucuri de gustul autentic italian de paste Carbonara? Atunci e musai sa le prepari dupa reteta originala!
4 ingrediente principale sunt TOT ce ai nevoie pentru pastele Carbonara, iar smantana NU este unul dintre ingrediente. Si totusi, pastele ies super-cremoase!
INGREDIENTE:400 g spaghete, 200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon),
4 galbenusuri+75 g branza pecorino, sare,piper
MOD DE PREPARARE:
Pune apa la fiert intr-o cratita incapatoare, cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba, pune si pastele la fiert pentru 4-5 minute.
In rastimp insa, pana sa fiarba apa, taie guanciale cubulete (daca ai acces la acest tip de preparat, daca nu pancetta sau bacon).
Bate galbenusurile cu 40-50 g de branza pecorino (din nou, ideal. Daca nu gasesti, poti folosi si parmezan). Frige baconul in tigaie fara ulei, pana cand devine crocant si grasimea se topeste.
Cand pastele au fiert 4-5 minute, scoate-le cu un cleste si pune-le direct peste bacon. Agita pastele putin pentru un minut, apoi adauga ~o cana de apa de la paste.
Lasa pastele carbonara sa se raceasca un minut, apoi adauga amestecul de galbenusuri si branza, amestecand energic pentru a evita coagularea galbenusurilor.
Pune pastele la foc pentru inca 30-60 secunde, apoi serveste fiecare portie de paste carbonara cu putina branza pecorino rasa deasupra si putin piper proaspat macinat.
Sursa: retetekulinare.ro
retetepractice.ro